icon

Doručovateľka na pošte

4. jan 2023

Ahojte žienky,robí tu niektorá z vás doručovatelku na pošte?Ja som dnes volala na tú pozíciu,o týždeň sa mám u nich hlásiť u vedúcej a dohodnúť sa konkretnosti.Viem len to že pracovná doba je od 7 do 15 to je pre mňa ideálne,mám malé dieťa,to by som akurát stíhala škôlku.A plat 750 v hrubom,koľko by to bolo v čistom?Ja to neviem vyrátať?Hádam dali by mi normálne pracovnú zmluvu a môžem povedať aj daňový bonus na deti.Pytam sa informativne,opýtam sa toto všetko aj vedúcej na ďalší týždeň.Lem možno mi viete aj vy poradiť kto má takúto robotu.Sme veľká dedina,jednu polovicu by som mala na starosť.

lucia4
10. jan 2023

@autorka neboj nieje to ťažká práca , síce teraz počasie nepraje , ale neprší stále 😉. Ja dorucujem s radosťou ☺️

gubcikova
10. jan 2023

@lucia4 mňa sa dnes zrovna tak pýtali,že a vy ste nám ešte nezdrhla po dvoch dňoch daždoch 😁 hovorím že nie veď zajtra nemá pršať 🤣

autor
10. jan 2023

@lucia4 Ja som pre istotu kúpila pršiplášť,no dúfam už štvrtok nebude pršať.

lucia4
10. jan 2023

@gubcikova 😂🤣

lucia4
10. jan 2023

Pršiplášť mám aj ja, ale zatiaľ zabalený 😂🤣 akosi stále naň zabúdam 😂

beckynka89
13. jan 2023

Nechápem ako to dávate... ja robím od 5.1. už sama a teda nezvládam to vôbec. Stále si neviem zatriediť poštu, neviem si nájsť systém... strašne veľa informácií je to pre mňa... čo kde odtrhnúť, čo kde dať podpísať, v noci neviem spávať, čo stále rozmýšľam. Na počítači prebrať prídely, robiť uzávierku.... 😭😭😭 neviem už ani čia som... 😭

autor
13. jan 2023

@beckynka89 Ahoj,ja som bola včera prvý deň,áno je to náročná práca a veľa info naraz.No dúfam že do toho dôjdem.Aj tebe veľa šťastia.

lucia4
13. jan 2023

@beckynka89 ja si pamätam ked som zacala , prve 2 tyzdne som vychadzala z posty vzdy okolo 10 hod kym som si zatriedila postu, takze to chce cas. Ano , zo zaciatku vela informacii, mala som vsetko spisane na papiere . Najdes si system, ved nikto mudri s neba nespadol.
@autor vela stastia prajem
- je to praca, ktoru by vela ludi nerobilo , ale ja ju zboznujem, cerstvy vzduch, pohyb, a moji ludia su skvely
- ak chcete aby ste vychadzali tak sem tam aj prehodit slovko , zazelat pekny den ... atd
Drzim Vam palce

1fifinka1
13. jan 2023

@beckynka89 od 5.1 je strašné krátka doba, to bude trvať aj mesiac, dva. Neboj.

beckynka89
13. jan 2023

Ďakujem krásne. A ešte keď sú domiešané adresy a ovládať všetky názvy ulíc + čísla. A všade so sebou trepať ten vozík - aj po schodoch, zo schodov... ovládať presne trasu pochôdzky, dávať pozor na to keď je dobierka, doporučený, do vlastných rúk, kontrolovať OP, splnomocnenia... cítim sa ako úplný debil. 😭

beckynka89
13. jan 2023

@1fifinka1 ďakujem, ja mám z toho obrovský stres a ostatné pracovníčky na mňa pozerajú ako že som úplný debil, že ešte stále neviem ako si zatriediť poštu atď.

lucia4
13. jan 2023

@beckynka89 za chvíľku si to budeš všetko pamätať , a zatriedovat postu podľa mena 😉. U nás vozíky nemáme , ale bicykle

lucia4
13. jan 2023

@beckynka89 neviem ako to máte vy, ale my sme chystali tabuľky ( ak by sa stalo, že bude v doručovaní veľký výpadok a prídu operatívne ) . A veľmi to pomôže aj pri doručovaní

beckynka89
13. jan 2023

@lucia4 ďakujem, každý deň vidím na sebe pokroky... ale aj tak stále niečo pokazím. 🤦‍♀️😭
Neviem aké tabuľky... 😅😁

lucia4
13. jan 2023

@beckynka89 napr. názov ulice , tabuľka rozdelená na pravú stranu a ľavú a napísané cisla domov alebo bytoviek ako sa nachádzajú , poprípade aj mena , ľahšie sa ti založí posta . Neviem ako ty to máš ale ja mám svoj rajón rozdelený na 9 častí, nachádzajú sa mi tam rodinne domy , paneláky , úrady , školy a škôlky , firmy , zdravotne zariadenie … Zo začiatku som si to naozaj delila na 9 casti teraz to zmiešam do 4.

autor
13. jan 2023

@beckynka89 U nás majú na pošte veľký plagát tam nakreslené ulice a čísla domov,podľa toho budem zo začiatku triediť poštu.Plus majú aj zošit kde sú písané adresy a mená kto tam býva.Zo začiatku je to veľká pomoc a časom hádam do toho dôjdem.Trasu som naučila po jednom dni.Budem roznášať tú stranu dediny kde bývam a počas RD som roznasala letáky.🙂

autor
20. jan 2023

Ahojte,dávam vedieť že už som zaručená a od pondelka budem robiť všetko sama.Robota je celkom super🙂len strašne ma bolí chrbát čo chodím na bicykli.Nemate niečo overené proti bolesti,alebo len vydržať a časom si na to zvyknem ?

markaterka
20. jan 2023

Zvykneš si. A prajem všetko dobré, nech sa ti darí

1fifinka1
21. jan 2023

@autorka možno ho treba len navyknut, rozhýbať ak bol dlhšie nepoužívaný na záťaž 🙈😁 mňa chrbát neboli, ani nohy. Ale bolieva ma občas hlava, keď triedim postu som zohnuta a v tej polohe sa mi akoby niečo v krčnej chrbtici sekne a keď idem roznasat tak to rozcvicim a prejde to. A dakedy aj nie. Zaučali ta celkom dlho, ja keď som pred ešte 10 rokmi zaskakovala za dovolenky, na začiatku práce na pošte zaučali ma dva dni a dovi dopo.

autor
21. jan 2023

@1fifinka1 No pred týždňom štvrtok som bola prvý deň pozrieť sa tam.Potom som bola na preventívke.A zmluvu mám od 18 stredu som podpísala.Zaucali ma tri dni streda štvrtok piatok.A od pondelka už sama mám ísť.

mamadievcatiek
21. jan 2023

@1fifinka1 Ja vás s autorkou obdivujem,je to ťažká práca.Ja ked vidím našu poštarku na bycikly v daždi,v silnom vetre...teraz sme mali pár dni mrazy.Chodila som domov umrznutá a nie a nie sa zohriať.Ja keby som mala pár hodín roznášať vonku poštu v takomto počasí tak hneď by som ochorela.Máte môj obdiv 😊 Tiež pracujem celý môj život manuálne aj detstvo som mala ťažké.Ale tuto pracu by som ja robiť nedokázala.

autor
21. jan 2023

@mamadievcatiek Ani nehovor,tento týždeň každý deň pršalo a vietor fúkal.Som mala ruky zamrznuté a nevedela vypísať papiere.No treba sa dobre teplo obliecť.U nás ráno čo sa vytriedi a založí pošta to sme vnútri na pošte.A roznasame vonku 4-5 hodín každý deň.Robota sa dá,len počasie neovplyvnime.

mpg
21. jan 2023

Naša poštárka nechodí s bicyklom, ale má takú tašku na kolieskách, to už asi závisí od pošty.

1fifinka1
21. jan 2023

Ani ja nechodím. Mne sa dobre peši chodí. Ale ak je veľký rajón tak bicykel pomôže. Dážď je nepríjemný, ale jedného dňa prejde.

mamadievcatiek
22. jan 2023

@1fifinka1 Ty si velmi mila,pozitívná žienka 😊 výborne sa na túto prácu hodíš.Ako písala autorka že poštu roznášate 4 až 5 hodín, nie každá to zvládne.V zime,v daždi,v silnom vetre alebo počas silných horúčav.Ťažká práca ale niekto ju robiť musí.

1fifinka1
22. jan 2023

@mamadievcatiek ja som za ňu veľmi vďačná. Už som to písala viac krát. Druhá kolegyňa, čo má druhý rajón tak je u nás vyše 10 rokov. Povedala, že ju to tiež veľmi baví, ona je taka mala drobná žienka po 50ke.. Ľudia ju majú radi. Ja som tam siedmy rok, viac som bola vnútri ako von, ale teraz som aj aj a veru teším sa keď od okienka vstanem a idem roznasat. Samozrejme veľa robí aj to, že idem okolo nášho domu, v rámci prestávky sa najem dám si teplý caj. Mne potom není až taká zima. Ale ja nosím legíny, nohavice, hrubú bundu, rukavice, čiapku, šál ja sa proste poriadne oblečiem. A zlahcujem si to ako sa dá. Mam na ľudí, čo nemajú zvonce alebo pracujú niekde v dedine telefón, zavolám prídu, nemusím vypisovať lístky, a nosiť balíčky naspäť. Nikdy však nikomu nedám to, čo mu nepatrí. Aj keď mi povedia. Nie musíte prísť, musíte podpísať. Už sú tak naučení. Robiť treba ako sa ma a potom sa človek vyhne problémom. Už aj vianočné kilečko som dala dole 😁😁🙈. Huraa

1fifinka1
22. jan 2023

@autorka vidíš mne sa zdalo, že medzitým prešiel ešte jeden týždeň. Ja inak keď prídem poobede domov tak do večera ešte ťahám korbace niektoré dni. Večer padnem do postele a zaspím hneď. Mňa preto aj veľa ľudí pozná, zastavuje. Mne strašne rýchlo ide čas.

autor
22. jan 2023

@1fifinka1 Ja poobede idem do škôlky pre malého.Doma buď varím alebo upratujem kedy čo treba,ideme na nákup a hrám sa učím sa s deťmi.Vecer už chodím spať o 21 dlhšie nevydržím taká som unavená.

1fifinka1
22. jan 2023

@autorka aj ja mam tri deti, robím podobne práce plus aj niečo iné ešte. A stredného chodíme večer vyzdvihovat na volejbal do mesta. Tiež mam večer dosť. Padnem ako drevo do postele. Ale s dobrým pocitom 😁

autor
22. jan 2023

@1fifinka1 Tento týždeň som ani nemala čas na obednú prestávku,robili sme 1 a pol rajona a končili niekedy aj po 15tej.Bolo toho veľa.Potom vedúca mi hovorila že dúfa že som sa nezľakla,že to len teraz je tak veľa keď jedna kolegyňa je na pnke chorá.Ze inokedy je menej roboty.Tak uvidím od zajtra čo bude.