icon

Dostávajú učitelia peniaze za to, keď sa dieťa umiestni na vyšších priečkach olympiád?

dievecka
27. apr 2023

Dostávajú učitelia nejaké peniaze za to, keď sa dieťa umiestni na vyšších priečkach (prvé 3) v okresných a vyšších kolách olympiád (súťaží)?

sim10
28. apr 2023

@dievecka to naozaj si toto myslíš?

dskjhfdlkdjhl
28. apr 2023

@mb2021 Ak sa ziak/student pripravuje sam, tak naozaj s tym ucitel nema nic spolocne. Ale su ucitelia, ktori sa svojim ziakom/studentom venuju.

baskustek
28. apr 2023

@mb2021 žeby žiaka na tú olympiádu pripravoval?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
baskustek
28. apr 2023

@mb2021 no normálne, sadnem si so žiakom a riešime spoločne úlohy, vzorové príklady a pod. Ja som pripravovala svojich žiakov na Hviezdoslavov Kubín vo svojom voľnom čase, ešte som im aj vhodné texty hľadala, skúšala ich...A áno bola som pekne odmenená a nech vás aj rozdrapí všetkých od jedu

mb2021
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
28. apr 2023

@mb2021 ja som robila MO pred viac ako 30-timi rokmi a veru nas matikarka pripravovala a boli aj pekne vysledky. Takze mozno si mal len smolu.

janickacrazy
28. apr 2023

@baskustek u nás učitelia deti nepripravujú na súťaže vôbec, ale na konci roka im riaditeľka vždy poďakuje za prípravu, čo mi príde úplne od veci

baskustek
28. apr 2023

@janickacrazy ako vieš, že nepripravujú? Ty si učiteľka, to sú tvoji kolegovia?

greta2017
29. apr 2023

@baskustek preco by nas malo rozdrapit? Ucitel NIE JE povinny toto robit a ak je nieco nadramec jeho prace tak je podla mna normalne aby mal odmenu...a este ak je ziak v danej veci na ktoru sa spolu sustreduju uspesny

akbara77
29. apr 2023

@dievecka jasne za 1.miesto 10 000 eur

sticker
vinkel
29. apr 2023

@viestta tak to musím navrhnúť našej pani riaditeľke !! U nás nic nedostavame a ešte ideme s deťmi na tie olympiády. Tie súťaže a pod veci pomáhajú deťom lebo dostávajú zato bonusové body aby mohli ísť bez prijímačiek na stredne!

viestta
29. apr 2023

@vinkel uzitok z toho ma kazdy iny, len nie ucitel. Ten moze mat akurat dobry pocit, ked sa mu ziak dobre umiestni, co sice nie je na zahodenie, ale dobry pocit mu sek na inkaso nezaplati

janickacrazy
29. apr 2023

@baskustek nie, ale syn chodí na olympiády a súťaže veľmi často a nikdy ho nato učitelia nepripravujú, takisto iné deti, čo poznám

koniarova
29. apr 2023

@janickacrazy môj tiež chodí veľmi často a učitelia ich aktívne pripravujú. A syn veru dosahuje výborné výsledky aj vďaka tomu. A vôbec by mi nevadilo,keby za to učitelia niečo dostali. Robia to nad rámec svojich povinnosť.

kamatopo
29. apr 2023

No keby dostávali tak to by sa im inak venovali nad rámec svojich povinností 🤣🤣🤣

koniarova
29. apr 2023

@kamatopo asi mate u vás smolu na dobrých učiteľov.

kamatopo
29. apr 2023

@koniarova tak ja to neriešim. Ja si platím súkromné krúžky.

koniarova
29. apr 2023

@kamatopo čo je veľká škoda, platiť si to z vlastného .

janickacrazy
29. apr 2023

@koniarova mne by to tiež nevadilo, len mi príde trošku od veci ako ich riaditeľka vždy na konci roka vychvaľuje, ako pripravovali žiakov na súťaže a pritom skutek utek, no čo už

koniarova
29. apr 2023

@janickacrazy to je veru smutné. Ten učiteľ spraví veľa, keď sa dieťaťu venuje. 👍

kamatopo
29. apr 2023

@koniarova oni si svoje spravia a pre nich hasne. Vyhovárajú sa na zle podmienky v školstve a určitým spôsobom majú pravdu. Tak im to nezazlievam. Časy keď sme boli my deti a učitelia boli s nami dlhšie na krúžkoch či doučovani sú časy minulé. Keď chcem aby sa môjmu dieťaťu niekto venoval nad rámec tak zaplatím. Beriem to ako samozrejmosť.

kristiii
29. apr 2023

@dievecka ja netuším či dostávajú, z mojich skúseností môžem napísať len, že mne ani môjmu synovi sa nikdy žiadny učiteľ/ka nevenoval. Takže by mi to prišlo trošku odveci. Alebo teda aj dosť odveci 😅 Ale ako tu niektoré spomínali, ak sa niektorí venujú a pripravujú deti, tak si zaslúžia. Tieto deti sú potom zrejme aj úspešnejšie a majú neskôr výhodu. Na čo si ale z detstva napríklad spomínam, že ma telocvikarka vylúčila z krúžku atletiky, keď som odmietla ísť robiť prijímačky na športový gympel, môžem si len domýšľať, prečo ju to tak naštvalo 🤔

zuzana76
30. apr 2023

Žiaci sa na súťaže pripravujú väčšinou formou kruzkou, ktoré su už asi na každej škole, krúžky športové, jazykové, umelecké , tieto su na škole väčšinou bezplatne, ak su vedené interným pedagógom.

janickacrazy
30. apr 2023

@zuzana76 u nás to teda tak nefunguje, krúžkov je minimum a tam sa nevenujú príprave na súťaže absolútne vôbec, ale my sme na dedine, takže asi preto

mikadooo
30. apr 2023

@dievecka nie, nedostávajú. Ale učiteľovi to môže zvýšiť prestíž na škole. Čo môže viesť k nejakým ďalším krokom riaditeľa na škole, ale toto je subjektívna záležitosť riaditeľa.

zuzana76
30. apr 2023

@janickacrazy závisí od typu krúžku,čo je príprava na súťaž? Že žiak toho vie nad rámec preberaneho učiva napr. Na dejepisnom krúžku študujú staré kroniky, rôzne listiny, chodia do múzea, archeologického ústavu, je to príprava na dejepisnu olympiádu? Podľa mňa je, iný by povedal, že nie je. Závisí od uhla pohľadu

zuzana76
30. apr 2023

@janickacrazy u nás moje deti majú asi 30 krúžkov na výber, je to spojená škola ZŠ a gymnázium a teda výber široký

zuzana76
30. apr 2023

@kamatopo ja neviem, ja som za socializmu nemala žiadne doučovania, krúžky áno, možno pár, určite nie taký výber ako teraz, strelecky krúžok, plavecký, rôzne jazyky, vtedy to bola ruština, výtvarná a maximálne niečo športové a tým to haslo, ja si zase myslím, že vtedy sa nám venovali este menej, vieš, nevieš, sadaj

kamatopo
30. apr 2023

@zuzana76 my sme mali nad rámec vtedy dostupných. Matematiku a Slovenčinu sme mali doučovanie skrz prijímačky na strednú. A to nehovorím o krúžkoch. Chodili sme na vystúpenia kade tade. A všetko v rámci voľného času učiteľov. Doteraz si ich za to vážim. Vtedy sme to brali ako ,,týranie,,🤣no teraz viem že im záležalo na tom aby sme sa dostali na stredné školy a naozaj nas posunuli v tanečných a recitacnych oblastiach. Mám dve deti a a ak nezaplatim tak nemajú 🤷 žiadne posunutie nad rámec.