Dostávajú učitelia peniaze za to, keď sa dieťa umiestni na vyšších priečkach olympiád?
Dostávajú učitelia nejaké peniaze za to, keď sa dieťa umiestni na vyšších priečkach (prvé 3) v okresných a vyšších kolách olympiád (súťaží)?
@mb2021 Ak sa ziak/student pripravuje sam, tak naozaj s tym ucitel nema nic spolocne. Ale su ucitelia, ktori sa svojim ziakom/studentom venuju.
@mb2021 no normálne, sadnem si so žiakom a riešime spoločne úlohy, vzorové príklady a pod. Ja som pripravovala svojich žiakov na Hviezdoslavov Kubín vo svojom voľnom čase, ešte som im aj vhodné texty hľadala, skúšala ich...A áno bola som pekne odmenená a nech vás aj rozdrapí všetkých od jedu
@mb2021 ja som robila MO pred viac ako 30-timi rokmi a veru nas matikarka pripravovala a boli aj pekne vysledky. Takze mozno si mal len smolu.
@baskustek u nás učitelia deti nepripravujú na súťaže vôbec, ale na konci roka im riaditeľka vždy poďakuje za prípravu, čo mi príde úplne od veci
@janickacrazy ako vieš, že nepripravujú? Ty si učiteľka, to sú tvoji kolegovia?
@baskustek nie, ale syn chodí na olympiády a súťaže veľmi často a nikdy ho nato učitelia nepripravujú, takisto iné deti, čo poznám
@janickacrazy môj tiež chodí veľmi často a učitelia ich aktívne pripravujú. A syn veru dosahuje výborné výsledky aj vďaka tomu. A vôbec by mi nevadilo,keby za to učitelia niečo dostali. Robia to nad rámec svojich povinnosť.
No keby dostávali tak to by sa im inak venovali nad rámec svojich povinností 🤣🤣🤣
@koniarova mne by to tiež nevadilo, len mi príde trošku od veci ako ich riaditeľka vždy na konci roka vychvaľuje, ako pripravovali žiakov na súťaže a pritom skutek utek, no čo už
@janickacrazy to je veru smutné. Ten učiteľ spraví veľa, keď sa dieťaťu venuje. 👍
@koniarova oni si svoje spravia a pre nich hasne. Vyhovárajú sa na zle podmienky v školstve a určitým spôsobom majú pravdu. Tak im to nezazlievam. Časy keď sme boli my deti a učitelia boli s nami dlhšie na krúžkoch či doučovani sú časy minulé. Keď chcem aby sa môjmu dieťaťu niekto venoval nad rámec tak zaplatím. Beriem to ako samozrejmosť.
@dievecka ja netuším či dostávajú, z mojich skúseností môžem napísať len, že mne ani môjmu synovi sa nikdy žiadny učiteľ/ka nevenoval. Takže by mi to prišlo trošku odveci. Alebo teda aj dosť odveci 😅 Ale ako tu niektoré spomínali, ak sa niektorí venujú a pripravujú deti, tak si zaslúžia. Tieto deti sú potom zrejme aj úspešnejšie a majú neskôr výhodu. Na čo si ale z detstva napríklad spomínam, že ma telocvikarka vylúčila z krúžku atletiky, keď som odmietla ísť robiť prijímačky na športový gympel, môžem si len domýšľať, prečo ju to tak naštvalo 🤔
Žiaci sa na súťaže pripravujú väčšinou formou kruzkou, ktoré su už asi na každej škole, krúžky športové, jazykové, umelecké , tieto su na škole väčšinou bezplatne, ak su vedené interným pedagógom.
@zuzana76 u nás to teda tak nefunguje, krúžkov je minimum a tam sa nevenujú príprave na súťaže absolútne vôbec, ale my sme na dedine, takže asi preto
@janickacrazy závisí od typu krúžku,čo je príprava na súťaž? Že žiak toho vie nad rámec preberaneho učiva napr. Na dejepisnom krúžku študujú staré kroniky, rôzne listiny, chodia do múzea, archeologického ústavu, je to príprava na dejepisnu olympiádu? Podľa mňa je, iný by povedal, že nie je. Závisí od uhla pohľadu
@janickacrazy u nás moje deti majú asi 30 krúžkov na výber, je to spojená škola ZŠ a gymnázium a teda výber široký
@kamatopo ja neviem, ja som za socializmu nemala žiadne doučovania, krúžky áno, možno pár, určite nie taký výber ako teraz, strelecky krúžok, plavecký, rôzne jazyky, vtedy to bola ruština, výtvarná a maximálne niečo športové a tým to haslo, ja si zase myslím, že vtedy sa nám venovali este menej, vieš, nevieš, sadaj
@zuzana76 my sme mali nad rámec vtedy dostupných. Matematiku a Slovenčinu sme mali doučovanie skrz prijímačky na strednú. A to nehovorím o krúžkoch. Chodili sme na vystúpenia kade tade. A všetko v rámci voľného času učiteľov. Doteraz si ich za to vážim. Vtedy sme to brali ako ,,týranie,,🤣no teraz viem že im záležalo na tom aby sme sa dostali na stredné školy a naozaj nas posunuli v tanečných a recitacnych oblastiach. Mám dve deti a a ak nezaplatim tak nemajú 🤷 žiadne posunutie nad rámec.

@dievecka to naozaj si toto myslíš?