Dotácia pre mladých poľnohospodárov a farmárov do 40 rokov
je tu niekto, kto žiada? Príp. nejaký SHR? Chcela by som rozprúdiť debatu o skúsenostiach z praxe. Ozvite sa. Vopred ďakujem.
zdravim, vedel by mi niekto podat blizsie info o dotaciach pre mladych polnohospodarov? uvazujem ze s niecim podobnym zacnem teraz pocas materskej. Pozeram na internete je vela informacii a stracam sa v tom. Niekto, kto ma skusenost a vie o com to je. Dakujem vopred za kazdu reakciu, pomoc, spravu.
ahojte, je tu prosim niekto ochotny poradit na studijny ucel? otazka znie, co vsetko musi predlozit sro podnikajuca v podohosp. a lesovyrobe, ako ziadatel o dotaciu, dakujem vopred, lebo neviem najst na nete info.... pripadne nejaky link, kde si to mozem pozriet
Ahojte, chcela by som Vas poprosiť o pomoc pri zadavani ziadosti na dotacie pre mladych. Hlavne tie baby, ktore to maju schvalene. V tejto oblasti sme uplne mimo, ale zaciname ako mala farma. Viem, ze dnes nie je nic zadarmo, tak ak by sa nasiel niekto ochotny kto si vsetkym presiel od zaciatku a poradil by bola by som Vam velmi povdacna.
Dakujem
@bambulka242 Ahoj, to bola výzva 6.1, ale tá je už uzavretá a zatiaľ nič iné pre mladých farmárov nie je. Btw okolo tej výzvy bolo toľko chaosu a trvalo to tak dlho, že neviem, či vôbec ešte niečo také bude.....
Ahojte, bola som na klube Mladych farmarov, bol tam aj pán Kožuch, gen.riaditel PPA a povedal, že 6.1 - bude vyhlasená aj v tomto roku, presne ešte nevedel povedať že kedy. Treba sledovať stránku www.apa.sk. Aktuálna výzva je 6.3 - pre malých farmách, nájdete to na stránke. Alebo potom ešte na facebooku je skupina Klub Mladych Farmárov, tam sa dá dočítať veľa užitočných vecí.
@zuzkavm Ahoj, len 6.3 je pre malých farmárov, ktorí už podnikajú, t.j. už žiadali o platby za tuším 2016 a 2017 rok, čiže to nie je pre niekoho kto ešte len chce ísť farmárčiť. A 6.1 sa už ťahá pár rokov a pokiaľ viem ešte nikomu neprišiel ani cent, celé je to robené formou refundácie - čiže najprv investuj potom ti náklady preplatíme + musíš dosahovať výsledky, ku ktorým si sa zmluvne zaviazal, inak dotáciu vraciaš späť. Veľmi sa to celé sprísnilo, pretože bolo veľa podvodníkov, ktorí sa chceli nabaliť.
Tak áno.. určite to nie ke jednoduché. Ale nie je to celé refundácia. 25% z štandardného výstupu treba plniť aby ste dostali prvú splátku (35000€). Ja si myslím, že keď niekto to myslí vážne, tak sa to dá splniť. Každý musí vedieť aké ciele si dal... tí ktorí si mysleli že celé “podnikanie” im zaplatí štát, tak majú smolu. Ja osobne podnikám už 4roky, bez akýchkolvek dotácií.. buď to chcem robiť, alebo nie... môj názor.
@zuzkavm Súhlasím s tebou, tiež si myslím, že to má toľko regulácií a podmienok, že každý kto sa do toho pustí musí byť rozhodnutý a farmárčiť aj bez dotácií, pretože na tie sa spoliehať nedá a už nevraviac o tom, že kým z dotácie farmár niečo uvidí musí tam dať zo svojich peňazí aspoň dva krát toľko...... a tí čo nemajú pôdu sú už úplne bez šance, vidím aj teraz, že takí, ktorí si mysleli, že Slovenský pozemkový fond im nejakú dá do prenájmu sú teraz sklamaní, lebo nemajú na čom hospodáriť a teda nemajú ako získať dotácie, aj keď projekt im schválili......veľký bordel PPA aj Ministerstvo pôdohospodárstva.

@k07 Prosím o dodržiavanie pravidiel prispievania -nevkladaj kontaktné údaje firiem