Pôžička pre mladých

majulino
30. dec 2014

Prosim vas ma niekto skusenost? Aka je sanca na schvalenie? Ak sme manzelia musime aj ziadat ako manzelia? Chceme 40 000 e. Prosim vas nedavajte mi tu linky na ekonomicke clanky. Dakujem za kazdy postreh

majulino
autor
31. dec 2014

Ozaj nikto nic blizsie nevie?

andreah25
31. dec 2014

@majulino šanca na schválenie je vždy, taktiež je vždy šanca na zamietnutie. Celý schvaľovací proces závisí od viacerých faktorov, viacerých informácií o Tebe a Tvojej finančnej situácii a pod. Takto na strohú otázku, či je šanca na schválenie sa priamo odpovedať nedá.
Odpoveď na to, že či musíte ako manželia žiadať spolu, tak tá je jednoznačná - pokiaľ nemáte súdom rozdelené bezpodielové vlastníctvo manželov, tak áno, musíte žiadať spolu.

Viac o hypo pre mladých nájdeš aj tu na MK v skupine, kde som o tom napísala viac https://www.modrykonik.sk/group/6721/?h=statny_...

ivet1234
5. jan 2015

ahoj šanca je, len treba sa tomu rozumieť, pobehať viacero bánk, alebo odporúčam finančného poradcu ten vám pomôže s vybavením, všetko okolo toho a zadarmo. 🙂

michalmakovnik
27. jan 2015

@majulino Mate zaujem o bezuvelovu mladomanzelsku pozicku na cokolvek, alebo skor vyuzitie statneho prispevku pre mladych na kupu nehnutelnosti? Skuste upresnit, poradim. Ak ste manzelia, tak ziadate obaja spolu, iba ze by ste mali rozdelene BSM.

majulino
autor
28. jan 2015

@michalmakovnik dakujem uz sme sa informovali manzel uz mal 35 takze nedostaneme chceli sme na byvanie

masulik30
28. feb 2015

@michalmakovnik Možete poradit aj nam.Z manželom chceme kupit,staršij domcek,Ja mam 31 rokov, manžel 33r,Teraz mne skončila rodičovska dovolenka,robotu este nemam,manžel,skorej pracoval V CR,od januara pracue tu na SVK,Chceme žadat hipotekarnyj uver pre mladych ,možeme využit ten statnyj prispevok pre mladych. Manžel ma zmluvu na neurčitu dobu,a nema zly priem.Dakyjem.

aduuus
2. mar 2015

Ahojte, ak potrebujete vybaviť úver, hypotéku, poistku, stavebko, sporenie...čokoľvek, poprípade už niečo z toho máte a bodlo by Vám ušetriť na mesačných splátkach, ozvite sa KOŠICE a OKOLIE, nakoľko sídlime v Košiciach. Vieme vybaviť pre klientov výhodnejšie ponuky, ako keď si idete za okienko vybavovať samy, nakoľko my spolupracujeme priamo s riaditeľmi inštitúcií.

michalmakovnik
3. mar 2015

@masulik30 Dobry den, samozrejme mozem. Vek mate do 35, druha podmienka je vas spolocny prijem (v pripade ze nemate rozdelene BSM) sa rok 2014 musi byt do hodnoty 2.176,20 eur/mesacne, cize 26.114.40 eur v hrubom za cely kalendarny rok 2014. Ide o celkove prijmy zo zamestnania + zivnosti + prenajmov a ine vratane zahranicia. Dolezite co je napisane na rocnom zuctovani prijmov zamestanca, alebo na danovom priznani. Tieto hodnoty su aktualne platne pre ziadatelov v casovom obdobi 1.1.-31.3.2015. Od 1.4. bude platit ina suma, ocakava sa vseobecne ze to bude o nieco viac. Cize prva vec, pozriet si uhrn vsetkych prijmov za predchadzajuci kalendarny rok, cize rok 2014.

V principe je jedno aky mate dnes prijem, ci pracujete SR/CR, ci vobec mate pracu alebo nie. Z pohladu na narok na statny prispevok pre mladych plati to co som napisal vyssie. Druha vec je, ci vam banka poskytne uver a do akej vysky, v pripade ze vy ste nezamestnana, mate dieta a zaraba len manzel. Na to uz musite obehat banky a zistit si to priamo tam, alebo cez dobreho financneho poradcu.