Dotácia pre mladých poľnohospodárov a farmárov do 40 rokov
je tu niekto, kto žiada? Príp. nejaký SHR? Chcela by som rozprúdiť debatu o skúsenostiach z praxe. Ozvite sa. Vopred ďakujem.
na seminári v novembri zasa, že nemajú snahu naťahovať to to maxima. No od vtedy máme po voľbách, ktovie kto to má teraz pod palcom
Este nic?
Dnes mi prislo potvrdenie o registracii.
@stanislav10 odkial ste a kedy ste podavali ziadost?
tak takýmto tempom to možno za dva tri roky aj vyhodnotia 😒
Okres Bn a ziadost podana 7.3.2016 prisli 2 dopisy ktore boli navlas rovnake .
to len nejake formalne potvrdenie?
Ano , je tam len moje registracne cislo pod ktorym sa bude komunikovat. Vam este nikomu nic?
mne este nic
@stanislav10 aj mne niečo prišlo, dnes si idem na poštu preto. Bude to potvrdenie o registrácii.
Mozem sa spytat ked ste dokladovali doklady ake ste davali? Poistovnu zdravotnu,socialnu danovy...dnes mi prislo ze mam doplnit aj inspektorat prace,colnicu,sud.Neviem ci som zle cital podmienky ale tieto doklady som nikde nenasiel ze by sa mali dat.Vy stym nemate problem?
@stanislav10 noooo my sme to hned so žiadosťou pri podávaní dokladovali,hmmm?
@vladimiiiirka aj sud? colnicu? inspektorat? lebo ja som to v podmienkach nenasiel,neni som zivnostnik som stale zamestnany v statnej firme,ked som tam aj vo februari volal hovorili ze dokonca ani dan.priznanie nepotrebujem
@stanislav10 ano všetko som dokladovala,ale ja som si živnosť obnovila,ale neviem či len živnostnici museli davať alebo všetci...
@vladimiiiirka a kedy si odovzdavala projekt? Ja az v marci ked sa vyzvy predlzovali a upravovali podmienky
@stanislav10 februar
Treba aj to, ale do 6 dni pracovnych neviem ci to stihnes doplnit
Ahojte, prišlo už niekomu niečo viac okrem oznámenia o registrácii žiadosti a pridelení unikátneho kódu ?
Rozhodnutie majú posielať až začiatkom jari.
@lenkapega Sranda, to je asi ako na tých seminároch k žiadostiam, ktoré sa organizovali, tiež tam pravá ruka nevedela, čo robí ľavá 🙂. Mám teraz možnosť dokúpiť pekný kus pôdy, tak aby som vedela, či by sme to zrealizovali naraz alebo postupne....momentálne máme voľné peniaze len na dve tretiny a chceli sme to radšej kúpiť naraz v celku. No nič, snáď sa to dovtedy vykryštalizuje. Vďaka za info a prajem pekný deň 🙂.
@vartysvk Asi to bude tak, pretože ASYF jedná s predstaviteľmi PPA aj o iných veciach, napr. http://www.mladyfarmar.sk/ , konkrétne "ASYF adresoval na MPaRVSR svoje stanovisko proti návrhu zníženia paušalnej podpory podopatrenia PRV 6.1. List si môžete prečítať TU".
Škoda, že sa list nedá otvoriť, zrejme by to bolo zaujímavé čítanie.....
Takže nielen časový posun (najskôr, ak vôbec jar 2017 - aj to len rozhodnutie o schválení/neschválení žiadosti, potom ešte zákonné lehoty na podpisovanie zmlúv, uvoľnenie prostriedkov.....), ale aj menej peňazí.
Neviem si ani predstaviť, čo prežívajú ľudia, ktorí do toho dali viac peňazí ako bolo nevyhnutné minimum - niektorí absolvovali x seminárov, cestovali cez celé Slovensko kvôli nim, platia si už vyše roka zdravotné poistenie (ak predtým neboli SZČO....), dali si napísať projekt cez nejakú agentúru (počula som, že za projekt dali stovky eur ....) atď.
Mňa to našťastie celé na komplet vyšlo do 100 eur, ale aj tak, aj malé peniaze sú peniaze.
A teraz uvažujú o znížení paušálnej podpory ....
Takže info z tlačovky s ministerkou Matečnou - výška NFP zostáva bez zmeny, zaregistrovaných žiadostí je cez 2000, príspevok získa 1000 z nich (dotácia bola navýšená o 18 mil. eur práve kvôli enormnému záujmu). Rozhodnutia by mali chodiť v januári, ale tento termín je len orientačný, je dosť možné, že sa bude opäť posúvať ako už x krát predtým.
pochvalte sa, s akym poctom bodov vas zaregistrovali

Ešte pred podaním žiadostí hovorili až o decembri..