Exit interview

3. mar 2024

Ahojte nedavno som sa rozhodla ukoncit pracovny pomer a HR ma pozvalo na tzv "exit interview" stretli ste sa uz s niecim takym je to standard? Ake otazky sa ma tam budu pytat a co mam od toho cakat kedze som to este nikdy nezazila?

dadis
3. mar 2024

Myslim, ze to uz je standardny proces. Spatna vazba je aj pre zamestnavatela dolezita. Moze posuvat dopredu.

jazula
3. mar 2024

Ahoj, v korporáte, kde robím, exit interview slúžilo na zber dát pre HR štatistiky a feedback pre zamestnávateľa…čo sa človeku páčilo/nepáčilo, dôvod odchodu a tak. Pokiaľ viem, nič závažné sa tam nezvyklo riešiť.

anjelicek26
3. mar 2024

Áno je to štandard,zamestnávateľ chce vedieť,kde robí chyby,ked mu zamestnanci odchádzajú... treba vecne zhrnúť problémy a tvoje rozhodnutie, pretože je veľký rozdiel odchádzať napr. pre neriesenu šikanu ci prepracovanou na štýl "ťahám za troch ludi" a iné je odchádzať kvôli atraktívnej inej ponuke,ktorú tvoja firma nemá možnosť ti ponuknut....

egonsk
3. mar 2024

opytaju sa o dovody preco odchadzas, co myslis ze by sa mohli zlepsit a ci si bola spokojna s pracou a kolektivom. Zaverom ti este mozu ponuknut zotrvanie tam s lepsim platom, alebo benefitmi, ak si bola pre nich cenna.

autor
3. mar 2024

@anjelicek26 ahoj napadla ma jedna hypoteticka otazka, ze ak dovodom je ze neustale zastupujem niekoho cim v podstate robim pracu za viac ludi ale vyplata mi aj napriek zmluvne zavaznemu rocnemu prehodnoteniu nestupala. Da sa tento problem riesit s HR ze by sme dospeli k nejakemu kompromisu na tom exit interview?

anjelicek26
3. mar 2024

Exit interview je už len feedback pre zamestnávateľa a nie hľadanie kompromisov ci možnosť stiahnuť výpoveď...

neviditelnypes
3. mar 2024

Spýtajú sa na veci, ktoré už mali dávno vedieť keby dávali pozor, a výsledok podrobného rozhovoru promptne zahodia nakoľko v korporácii sa aj tak nedá nič zmeniť. 🙂

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jazula
3. mar 2024

To si mala riešiť už dávno, kľudne eskaláciou na vyšší manažment (ak sa bavíme o korporáte). Na exit interview už spätne nič nevyriešiš pre seba. HR možno posunie feedback na tvojho mgr jeho nadriadenému, aby sa podobnému prístupu vyhli v budúcnosti.