Ahojte nedavno som sa rozhodla ukoncit pracovny pomer a HR ma pozvalo na tzv "exit interview" stretli ste sa uz s niecim takym je to standard? Ake otazky sa ma tam budu pytat a co mam od toho cakat kedze som to este nikdy nezazila?
Ahoj, v korporáte, kde robím, exit interview slúžilo na zber dát pre HR štatistiky a feedback pre zamestnávateľa…čo sa človeku páčilo/nepáčilo, dôvod odchodu a tak. Pokiaľ viem, nič závažné sa tam nezvyklo riešiť.
Áno je to štandard,zamestnávateľ chce vedieť,kde robí chyby,ked mu zamestnanci odchádzajú... treba vecne zhrnúť problémy a tvoje rozhodnutie, pretože je veľký rozdiel odchádzať napr. pre neriesenu šikanu ci prepracovanou na štýl "ťahám za troch ludi" a iné je odchádzať kvôli atraktívnej inej ponuke,ktorú tvoja firma nemá možnosť ti ponuknut....
opytaju sa o dovody preco odchadzas, co myslis ze by sa mohli zlepsit a ci si bola spokojna s pracou a kolektivom. Zaverom ti este mozu ponuknut zotrvanie tam s lepsim platom, alebo benefitmi, ak si bola pre nich cenna.
@anjelicek26 ahoj napadla ma jedna hypoteticka otazka, ze ak dovodom je ze neustale zastupujem niekoho cim v podstate robim pracu za viac ludi ale vyplata mi aj napriek zmluvne zavaznemu rocnemu prehodnoteniu nestupala. Da sa tento problem riesit s HR ze by sme dospeli k nejakemu kompromisu na tom exit interview?
Exit interview je už len feedback pre zamestnávateľa a nie hľadanie kompromisov ci možnosť stiahnuť výpoveď...
Spýtajú sa na veci, ktoré už mali dávno vedieť keby dávali pozor, a výsledok podrobného rozhovoru promptne zahodia nakoľko v korporácii sa aj tak nedá nič zmeniť.
To si mala riešiť už dávno, kľudne eskaláciou na vyšší manažment (ak sa bavíme o korporáte). Na exit interview už spätne nič nevyriešiš pre seba. HR možno posunie feedback na tvojho mgr jeho nadriadenému, aby sa podobnému prístupu vyhli v budúcnosti.
Myslim, ze to uz je standardny proces. Spatna vazba je aj pre zamestnavatela dolezita. Moze posuvat dopredu.