icon

Full time počas rodičovskej a dieťa v jasliach

16. nov 2022

Baby poraďte, ci by podľa vás takýto scenár aspoň teoreticky mohol fungovať, resp.ci niektora ste to nejaksi takto aj neriešili... Dcéra má 1rok, ja jasne ze na RD, mame len ju, manžel samozrejme full time. Extremne mi makne mozog a zakrnievam, tak som sa opytala môjho zamestnávateľa na možnosti, povedal ze môžem sa kedykoľvek vrátiť, dokonca aj formou Homáču. Babky a tetky sú 300+km, cize dietko by šlo do jasiel, ja na full-time z domu, mala by som cca liter v čistom a jasle stoja cca 500€. Plus asi by mi do jej 3r plynul aj rodičak ci? Čiže celkom dobre peniaze, mala by som 890€ akože zárobok a čas aj na pracu.. Prosím vás, take veci ze city, ze dieťa matku potrebuje, a vidiet ju rast, to je ina kapitola a nechcem ju rozoberať, jasne ze z tejto stránky by to bolo pre nás všetkých veľmi negativne... Len mi prosím poraďte, ci by to podľa vás takto fungovalo alebo je to hlúposť, ďakujem 🙏

Strana
z4
srferreira
17. nov 2022

@scorpionflower1 ja si tu nepotrebujem presadzovat moj nazor podlozeny vedeckymi clankami. Ja akceptujem tvoj aj bez vedeckych clankov, tak isto ako aj ostatnych zien. Nebudem si na MK dupkat ja ja ja mam pravdu.

1gabriela13
17. nov 2022

Jasné,chod do toho ak chces ,nemusíš byť doma 3 roky. A chorobnosť dieťaťa budeš riešiť tak či tak,len ak ostaneš doma možno nie teraz ale keď pôjde do škôlky,tomu sa nevyhnes bohužiaľ ( vo veľmi ojedinelých prípadoch ) . Možno by som zvádza opatrovateľku skôr ,alebo však rodičia keď sú na dôchodku môžu prísť ratovať ak teda máte také vzťahy.

srferreira
17. nov 2022

@aknamorka22 vies co ja ti to poviem tak, ze napr. ja som si to tiez nevedela predstavit, ale aspon tu v zahranici, kazde dieta ma osobnu ucitelku, kr. ma harmonogram dietata, ked o 10 rano ma mlieko tak mu to mlieko daju, ked o 10.30 spava v kocari tak ho do toho kocara daju spat, ked nespava tak ho spat nedaju, ked ma cumel iba na spanie tak mu ho nebudu davat, keby chces aby mu pri spanku tancovali tak budu, ked ma rad knihy tak mu ich budu citat, hraju sa s nimi. Ked pridem pre maleho tak to vidim na vlastne oci, ze s kazdym dietatom robia daco ine, venuju sa im nenechaju ich na pospas svetu.
A pre mna je len pekne vidiet, ze ked ho tam davam nema problem nastrcit rucky ucitelke a ide s nou. Nie je upaty na mna len mama, mama a mama. Ani jedno dieta tam nechodi s revom. Aspon som nevidela tak o comsi to svedci tie deti su tam spokojne. Keby vycitili, ze je zle dali by vediet placom.

zuzliq
17. nov 2022

Pri prvých dvojičkách som si dorábala doktorandské štúdium od ich dvoch rokov, mala som opatrovateľku. Pri dcére som išla na plný úväzok v dvoch rokoch, ona šla do jasličiek. Bolo to super pre obe. Teraz pri synovi robím z domu od jeho 3 mesiacov. Robila som na dohodu, koľko som chcela. V jeho dvoch rokoch som nastúpila na 50% a začala mi pomáhať mamina a robím aj z domu. Deti to vždy obohatili, pre každé som vybrala takú formu opatrovania, ako mu vyhovovalo.
Keď boli chorí brala som si dovolenku, alebo som robila z domu. Základ je dobré plánovanie, doma aj v práci. Nič si nechávam na poslednú chvíľu, lebo keď príde k nepredvídateľnej situácii, nemám také časové možnosti, ako bez detí.

aknamorka22
17. nov 2022

@srferreira no v jasliach, kde chodil syn (štátne) boli 3 učiteľky na 20 detí. Ja si to naozaj neviem predstaviť, že čo tam robia s ročnými deťmi, čo ešte ani poriadne nevedia chodiť. Chcela by som to naživo vidieť. Môj krpec nemá problém s niekým cudzím ostať, žiadna separacna úzkosť. Naozaj je ten typ, že ide k hocikomu a je spokojný. Ale itak by mi behalo celý deň hlavou, že čo tam robí, čo tam je, či ho prebaľujú, či tam celý deň nereve, či sa vyspí keď je tam toľko detí a pod. A naozaj si vážim, že môžem s dieťaťom ostať doma. Už nikdy nebude také malé, už nikdy nebudem mať takú voľnosť, že zoberiem dieťa a idem hocikedy, hocikam. Možno to záleží aj od toho, aké to dieťa je. Ja mám doma pohodu, nenáročné dieťa ktoré nemá problém sa aj samo zahrať. Chcem sa čo najdlhšie vyhnúť tomu stresu, že rýchlo ráno do škôlky, rýchlo do roboty, rýchlo do škôlky, rýchlo na kus von, rýchlo upratať a rýchlo spať. A samozrejme chorobnosť a stráženie detí, keď nemáš babky.

srferreira
17. nov 2022

@aknamorka22 no tak to si neviem predstavit ani ja veru. Ale samozrejme, kazda mame ine dovody.

bambinomio99
17. nov 2022

Vracala som sa do práce po 10 mesiacoch pri dvoch deťoch a fungovalo a funguje to doteraz majú 10 a 14 a mame výborný vztah
Nic jasle nepokazili skôr naopak

Strana
z4