Fungovanie v zamestnaní, keď mám choré deti
Ženy ako dokážete fungovať v zamestnananí ? Mám 3 deti vo veku 3,7 a10 rokov. Mladšie sú v MŠ. Už tento týždeň sú choré. Každý druhý týždeň je niektoré dieťa doma. Aké možnosti využívate ? Manžel ? Starí rodičia ? Opatrovateľky ? Sú vôbec ľudia ochotní starať sa o choré deti ? U mňa manžel a starí rodičia nie sú k dispo. No stresy jak sviňa mám.
Však ste dvaja rodičia, tak sa prestriedajte
@anonym_autor ja mám neochotnu mamu, choré deti nestraži, nemá sama žiadne zdravotné problémy,len z pohodlia
Svokrovcov nemáme , manzel chodí na dlhé turnusy aj 5 týždňov
Jedno má zachraňuje , moje deti bývajú choré 2x do roka
Inak neviem ako.
Opatrovateľky opatruju aj choré deti?neodradia sa na to ?
V mojej práci očr nehrozia ,je to pozícia ,kde sa to nedá a nenosí
Šucham nohami ...
Choré deti mi nikto nestrážil, neviem si to ani predstaviť. Však vtedy potrebovali hlavne mňa, keď im bolo zle. Svokra niekedy pomohla s doliečovaním, keď sa jej dalo. V robote som to riešila tak, že som brala pár dní dovolenku, alebo som si nadrobila. Najhoršie to bolo, keď boli termíny a u nás sme sa nevedeli v práci zastúpiť. Za vyše 10rokov som mala asi 2 krát OČR. Muž živnostník, niekedy tiež zostal doma. No všelijako sa to látalo, našťastie nebývali deti dlho choré, za pár dni boli fit.
Preco mate 3 deti?
Manžel, starí rodicia... pomáhajú stále....a prečo tvoj muž nie je k dispozícii? Však je tie otec
Už pri najstaršom dieťati si videla, ako to je a aj bez úplnej pomoci ste mali ďalšie dve deti. Nechápem, že sa čudujes a pýtaš. Tak asi radšej byť ešte chvíľu bez práce, keď sa nedá. Stres ti určite neprospieva.
@anonym_autor ja mám neochotnu mamu, choré deti nestraži, nemá sama žiadne zdravotné problémy,len z pohodlia
Svokrovcov nemáme , manzel chodí na dlhé turnusy aj 5 týždňov
Jedno má zachraňuje , moje deti bývajú choré 2x do roka
Inak neviem ako.
Opatrovateľky opatruju aj choré deti?neodradia sa na to ?
V mojej práci očr nehrozia ,je to pozícia ,kde sa to nedá a nenosí
Šucham nohami ...
@anonym_ae7d7f v ktorej pracovnej pozícii sa nedá zobrať OCR?
Preco mate 3 deti?
@alkoholik lebo im nedoplo - viac deti, viac problemov 😉
Preco mate 3 deti?
@alkoholik zas nemiestna otazka. Ako to autorke pomohlo?
@anonym_autor no vezmeš si OČR, potom nakúpiš všetky vitamíny sveta - na moje deti funguje kombo imunoglukan + marťankovia. Pritom som mala na marťankov svoj názor ale dostali ich raz a v ten rok neboli chorí, tak ich odvtedy máme doma. Ale ja som to vždy brala v práci tak, že bohužiaľ, buď budem robiť na HO - len nevyhnutné alebo majú v práci smolu a počkajú. Nikdy som si nad tým hlavu nelámala ale nikdy som nebrala ako dôvod ostať s deťmi doma, ak mali len sople. Samozrejme, nie také, ktoré keď kychli, tak vyprskli na celú miestnosť. Našťastie chorí sú veľmi malo a teraz som pracujem už len z domu a deti choré už nebývajú takme vôbec.
To najstaršie môže byť doma, má mobil zavolá, pokiaľ nieje mega choré v 40tkach horuckach, a tie menšie no to je prúser bud sa striedať alebo opatrovateľka aj to neviem či chcú ľudia strážiť a potom ochorieť, nedá sa ináč existovať je to makačka pri malých deťoch, poradím ti dávaj im probiotiká celoročne ide to do peňazí ale naozaj výsledky sú skvelé aspoň u nás, a zvážila by som aj zaočkovať na chrípku
Mám takú prácu, aby som to mohla skĺbiť s dieťaťom a muž tiež. Keď je choré, prestriedame sa, ja si odrobím doobedu, on potiahne do večera a zvyšok si nadrobíme iné dni. Starí rodičia chodia do práce, takže to neprichádza do úvahy, max ho vezmú večer k sebe v rúšku, nech môžeme doma pracovať. Opatrovateľku máme, ale úplne chorého by som jej ho nedala, to max bežné sople a kašle
zriadit doma izolacku :D a teda ja by som asi rovno liecila vsetky (najma tie mladsie) deti, ak jedno ostane chore :D skolak uz moze byt sam doma, ak nie je na tom velmi zle s horuckami. Skusila by som zacat otuzovat, budovat imunitu, nech toto co najskor prejde.
Inak mam jedno dieta, doma som bola ja, robila osm ale z domu a v podstate mala som cca dvaroky aj kvazi skrateny uvazok na papiery a nizsi prijem, prave tpreto aby ma niekto stale nebuzerovla ze som doma.. co som aj bola od cca 1,5r- do tych 4,5r.. potom uz to bolo celkom fajn, choroby tak 2x do roka. Na zaciaktu katastrofa.
CO mam kolegov, tak sa striedaju. Kludne aj po dni/dvoch so zenou. Cize nechyba tyzden dva v kuse, a medzi tym si stihne dorobit co treba a ked chyba zaskocime ja alebo moj chlap. Tiez sme mali dieta, chapem to celkom :D ked je to vela, tak uz sa ozivam samozrejme. Lebo zacali sa take veci diat, ze zena na RD ale chlap chodi s nimi k lekarovi, je s nimi doma ked je chori, ak zena kychne uz je doma.. proste odtial potial. Ak by sa nezlepsilo = vymenim. Jeden rodic na dieta naozaj musi stacit na tych 8h denne.
Rodicia ani nik mi dieta nestrazili (hlavne pre ten HO),na druhej strane dieta moje je naucene sa prehrat a nechodila za mnou ked vedela ze pracujem, proste ma nechala a do dnes necha veci si spravit
@lapersefona no to by teda aj mna zaujímalo.
Ja mam teraz ranne,muz nocne.Proste klucky,aby sa to dalo sklbit a nebat sa o pracu,lebo ocrky.A to maly ide do skolky az po novom roku.Takze je doma.
Striedame sa a našťastie má manžel často homeoffice. Dať choré dieťa niekomu inému mi ani nenapadlo.
@lapersefona v takej ,kde ťa nikto nezastupi a keď si 2 týždne preč, celé ťa to počka
Firma šetrí a šetrila , na dennej báze prijímanie a prihlasovanie niekoľkých nových zamestnancov, rovnošata a iné povinnosti,ktoré sa musia hneď realizovať
Nikdy by som sa tam už nevrátila ,nikdy
@lapersefona napr. postarka na dedine, pretoze ju nema kto zastupit. nasa nemala cele leto ani dovolenku, lebo ju nemal kto zastupit. napr. predavacka, kde je na predajni len jedna. urcite za nu kolegyna z druhej zmeny nebude tahat 2tyz. vkuse denne 12-ky. napr. sestricka v sukromnej ambulancii, ak ma lekar len 1 sestricku, tak na ocr ist nemoze, lebo lekar bez nej robit nevie (moja suseda). je mnozstvo takych zamestnani.
My máme síce zatiaľ len jedného syna ktorý je už tretiak ale vždy sme sa s mužom striedali keď náhodou ochorel - prípadne keď to bolo niečo vážnejšie šla som na OČR ja. Muž to vždy riešil len dovolenkou v práci, ale keď bolo treba, zobral si aby bol s chorým dieťaťom doma.
My sme s muzom mali rozdielne pracovne doby, pokial boli deti male. Tak bol vzdy niekto doma na odvoz/dovoz do/zo skolky/skoly, varenie, domace prace a aj teda v pripade chorob. Viem, ze nie kazdy ma moznost si to tak zariadit, ale ak to je mozne, naozaj doporucujem taketo fungovanie, a nie je to navzdy, deti rastu, tych chorob bude stale menej....
Latame dovolenkami, posledny rok aj mojim obmedzenym HO. Ak je to vazne, berieme ocr a striedame sa s muzom. Rodicia pracujuci, daleko, nikdy nam chore deti nestrazili a ani by som to od nich nikdy nechcela, predsa len sme s muzom odolnejsi voci detkym bacilom. Nasa vydrzala v skolke 3 dni a nakazila nas vsetkych, takze asi tak ;)
1.ja si neviem predstaviť dať dieťa opatrovateľke keď je choré je to nepríjemné aj tomu dieťaťu predsa potrebuje blízku osobu. A nie niekoho cudzieho .
2u náš starý rodiča pracujú svokro 12hodinovky a svokra 8hodinivky ( a 2hodiny je trvá ceste do a z roboti do kopí )
3.moja dieťa netoleruje pre traumu z nemocnice lieky od nikoho okrem mňa tak že len pri ďalšej ľahšieho by mohla dostať zo svokrovcami ale minuli rok sme to skúsili už bola doma týždeň chorá mal byť doma ešte týždeň aj som na stúpla do práce má mala bola zo svokrovcami a raz z mužom ale neurobilo jej to dobre a dlhšie sa dostávala stoho .
4.ja by som v kľude nebola a nevedela sa sústrediť riadne keby dám dieťa choré strážiť.
5.moja rodina býva ďaleko a muž robí má 2 zmenej prevádzke a po nočnej 12hodinovke alebo 8 hodinovke záleží aký deň aká zmena je nepoužiteľný lebo sa potrebuje vy späť do ďalšieho nočné a keby sa má starat o choré dieťa tak by z najvyššou pravdepodobnosťou odnej ochorel a musel by pn čo radšej nie tak to bolo minuli rok
@lapersefona napr. postarka na dedine, pretoze ju nema kto zastupit. nasa nemala cele leto ani dovolenku, lebo ju nemal kto zastupit. napr. predavacka, kde je na predajni len jedna. urcite za nu kolegyna z druhej zmeny nebude tahat 2tyz. vkuse denne 12-ky. napr. sestricka v sukromnej ambulancii, ak ma lekar len 1 sestricku, tak na ocr ist nemoze, lebo lekar bez nej robit nevie (moja suseda). je mnozstvo takych zamestnani.
@matkahelka s maloktorou chorobou treba byt doma 2 tyzdne. Tak proste vsetci z dediny dostanu listy o 2 dni neskor, ak postarka nemoze pracovat.To sa moze stat aj vtedy, ak sa prevrati auto, ktore ich prevaza alebo sa len nejako inak stratia. Lekar zaraba dost, tie dva dni, ked zavrie ambulanciu mu chybat nebudu, alebo by sa aspon naucil zorganizovať si administrativu, keby musel. Tieto situacie nie su,ze technicky sa neda, to len sebecki chrapuni zneuzivaju dobrotu niektorych ludi a tvaria sa, ze svet sa prestane tocit, ak im zamestnanci nebudu poskytovat zivotne dolezity servis.
@matkahelka s maloktorou chorobou treba byt doma 2 tyzdne. Tak proste vsetci z dediny dostanu listy o 2 dni neskor, ak postarka nemoze pracovat.To sa moze stat aj vtedy, ak sa prevrati auto, ktore ich prevaza alebo sa len nejako inak stratia. Lekar zaraba dost, tie dva dni, ked zavrie ambulanciu mu chybat nebudu, alebo by sa aspon naucil zorganizovať si administrativu, keby musel. Tieto situacie nie su,ze technicky sa neda, to len sebecki chrapuni zneuzivaju dobrotu niektorych ludi a tvaria sa, ze svet sa prestane tocit, ak im zamestnanci nebudu poskytovat zivotne dolezity servis.
@anonym_f6f4bd pouc nas tu neznalych, ktore respi ochorenie sa vylieci za 2 dni. zelene sople? biele sople? suchy kasel? vlhky kasel? ako vtip to bolo dobre, realita je niekde uplne inde. a to nepisem o inych infekcnych smakocinkach, co v skolkach koluju a o teplotach. mimochodom, ktore atb su na 2 dni? mohla by si poucit pediatricky, ked dieta vypisu na tyzden-dva mimo kolektiv, aby sa organizmus dal dokopy a dieta hned nechytilo nieco ine.ale teda ty vies, za za 2 dni ma byt dieta vyliecene. a staci citat diskusie tu na mk, dieta 3 dni v skolke, tyzden doma. 5 dni v skolke, 2 tyzdne doma. a kolobeh rok-dva- u niekoho aj 3 roky. samotna autorka pise, ze ma kazdy tyzden chore niektore z deti. samozrejme, zamestnavatelia s nadsenim toto toleruju. ta postarka bude z mesiaca pracovat len 2 tyzdne, sestricka v ambulancii len 2 tyzdne a to kazdy alebo kazdy druhy mesiac pocas 2-3 rokov, kym je dieta v skolke a vybuduje sa mu imunita. samozrejme, ako povies. esteze to v praxi tak nefunguje, lebo lekar rano nevezme 15 odberov a popri tom nedokaze chystat karty a osetrovat pacientov. a exekutori, katastre, sudy doplacaju za 1.tr. nemale peniaze, aby bola dorucitelnost listov do 24 hodin. a na malych pobockach bank, kde su po 2 pracovnicky sa ta jedna nezblazni, lebo ta druha ma kazdy mesiac chore dieta. ani v malych firmach, kde je na kazdej pozicii jedna pracovnicka, firmy na 2 tyzdne z kazdeho mesiaca neprestanu fungovat, lebo dieta nejakej pracovnicky je kazdy mesiac chore. tam, kde je na poziciach viac zamestnancov a je vysoka zastupitelnost je to samozrejme ine a ocr su tolerovatelne. existuje vsak mnozstvo ludi, ktori zastupitelni nie su a tie ocr-ky si jednoducho nemozu dovolit.
@anonym_f6f4bd ako zubárka ti poviem, že ak musím na 2 dni neplánovane zavrieť ambulanciu, tak je to čistá katastrofa. Banky nezaujíma, že mám ja alebo sestrička choré dieťa, personál chce svoje vyplaty tak či tak a tých pacientov bude aj tak potrebné urobiť.
My sa prestriedame a muzom.A obaja vieme v takychto situaciach aj pracovat z domu.Tak jedine tak.Je to o drzku robit s chorym dietatom doma ale lepsie ako OCR.

@anonym_autor vždy sme si to delili medzi sebou tak som mala vymeškaných Max 1-2 dni