icon

Hľadanie si práce bez úspechu

10. nov 2025

ahojte. od septembra si hladam pracu a stale nic. vzdy mi pride email ze uprednostnili ineho kandidata. cim viac odmiednuti tym som nervoznejsia a zufalejsia. myslela som si ze ju najdem rychlejsie, tak do vianoc, no nic a ta medzera sa predlzuje. byvam v BA a poslednych 5 rokov som opatrovala dedka, ktory bohuzial nedavno zomrel. zacala som opatrovat hned po skole, takze za tie roky som si par tisic nasetrila. skolu mam len 3 rocnu cize nemam maturu len vyucny list. ziadosti posielam na pozicie predavacky (tesco, lidl, kaufland), tam maturu netreba, no zatial nezaujem. pravdepodobne ich odradza ze nemam realne pracovne skusenosti ale cas uz spat vratit nemozem. nechcem mat plat menej nez 1300 v hrubom, pretoze aj ked som sama bez zavazkov, tak to neutiahnem si myslim aj keby som si prenajala len izbu. snazim sa najst nieco ine ako predavacka ale neviem. casnicka urcite nie lebo svojim vyzorom by som sa skor dostala do minusu. stahovat sa mimo mesta nechcem.

Strana
z3
denithestrange1993
15. nov 2025
@anonym_autor

@denithestrange1993 ake velke plus? ved sama hovoris, ze je to medzera v zivotopise. 5 rokov. myslim, ze to vsetkych odradza. keby som vedela ze to takto dopadne tak si nevybavujem ten opatrovatelsky prispevok. a teraz som 2 mesiace na UP.
a tu sumu si nevsimaj, toto som len tak trepla. samozrejme budem pracovat aj za menej, ale dost na to aby som neskoncila na ulici.

@anonym_autor no keby si bola za ten cas doma na riti tak asi by to bolo horsie. Myslim to tak,ze tym ze si sa starala o seniora by si mohla buducim zamestnavatelom dokazat ze ma vydrz a vies niest zodpovednost. Neviem co si studovala ale stale si mlady clovek,ved dovzdelat,dostudovat,urobit si kurz alebo zacat s niecim novym vie clovek aj po 50tke nieto este take mlade ucho 😂

iwesska
16. nov 2025

Nemas maturitu,ani prax,ale 1300 podmienku. Moja zlata,to nemam ani ja s 15r.praxe v hlavnom meste. Nie si v pozicii,zeby si si mohla vyberat,takze toto ked zadres na pohovore,ani sa necuduj.

mateson2004
16. nov 2025
@anonym_autor

@denithestrange1993 ake velke plus? ved sama hovoris, ze je to medzera v zivotopise. 5 rokov. myslim, ze to vsetkych odradza. keby som vedela ze to takto dopadne tak si nevybavujem ten opatrovatelsky prispevok. a teraz som 2 mesiace na UP.
a tu sumu si nevsimaj, toto som len tak trepla. samozrejme budem pracovat aj za menej, ale dost na to aby som neskoncila na ulici.

@anonym_autor a doteraz si bývala kde? Keď píšeš, že si chceš prenajať izbu?

anonym_ab64be
16. nov 2025

@anonym_autor 1300 si pytas? a ty sa cudujes? 🙂a si bez praxe, ja s praxou nemam gule si tolko pytat a mam uz dlhu pracovnu historiu oproti tebe. troska pokory. hm?

lilian183
16. nov 2025

@anonym_autor skús mecdonal's. Tam sa dá pekne zarobiť. Strava je zadarmo do určitej sumy.

mikadooo
16. nov 2025

@anonym_autor pozri, choď robiť za menej a počas tej práce si hľadaj prácu za viac... 🤷. Nie že pod 1300 nepôjdem a budem sedieť doma na zadku a budem mať nulu... Už horšie ako tá nula teraz to nebude, nie? Akože je lepšíe žiť z úspor ako mať aspoň malý plat? A popri Tom hľadať lepšie a na pohovore povedať, pracujem tam a tam, sú so mnou spokojní, lenže ja chcem ísť k Vám... 🤷.

Strana
z3