HR koordinátor - práca

24. okt 2023

Ahojte, dostala som pozvanie na pohovor. Pozícia HR koordinátor na pobočke. Podľa opisu náplň práce je, zháňanie zamestnancov pre klientov (väčšie firmy, kt. hľadajú brigádnikov, skladníkov, šoférov), riešenie papierovačiek (zmluvy,..).
S HR nemám skúsenosti a viem, že je tam dosť ťažké sa dostať, práve preto sa bojím tejto ponuky. Obávam sa toho aká práca to bude ak napríklad zoberú mňa, bez skúseností a vedomosti o tom. Teda, že to nebude asi žiadna sláva v tej práci. Má niektorá skúsenosť s touto pozíciou?

nyusika
24. okt 2023

mna teda dost zaujima, preco si sa na takuto poziciu hlasila...

autor
24. okt 2023

Vždy ma táto oblasť zaujímala a rada by som sa tam dostala, budúci rok plánujem aj VŠ tohto zamerania. Bez VŠ zatiaľ nikto nejavil záujem (čo aj chápem), preto ma toto tak prekvapilo a neviem čo očakávať

katarinka1990
24. okt 2023

Praca je to super, hned by som sla znova. Tvojou ulohou bude stale telefonovat na zivotopisy, ktore ti pridu na zaklade inzerátov napr.na profesii, z uradu, tych co si ich sami donesu, niekedy aj priamo firmy kde ich hladas ti ich poslu lebo beru najskor cez agenturu. Budes viest pohovory, rozdelovat ich na pozicie, vytlacis im zmluvy, podpises s nimi zmluvu a vysvetlis co je v nej. Das oblecenie, vysvetlis kam.pojdu prvy den, kde sa hlasit a potom uz zas po vyplate sa s jimi riesia stravenky, pasky atd. Praca super. V kancli m, s mobilom, notebookom. Obcas ides do firiem. Drzim palce. Este radsej dodam, ze sa stretnem s roznymi ludmi s tym treba pocitat. Tiez im oznamujes vypoved a to uz je menej prijemne.

mima172
24. okt 2023

Robila som to pred materskou niekoľko rokov. Robíš to, čo si popisovala - inzerujes ponuky, spracúvaš CVčka, odpovedáš na ne, obvolavas ľudí. Časom som robila aj pohovory v NJ alebo AJ (ak klient vyžadoval znalosť jazyka), ďalej príprava zmlúv, keď človek potreboval, tak pomoc s vybavením dopravy, posielanie pokynov pred cestou, pomoc kandidátom počas práce v zahraničí. Neskôr to bola už aj komunikácia s klientmi, čiže s klientmi z UK, DE atď. Nebola to zlá práca, len musíš mat k tomu základný predpoklad a to naozaj zvládať rôzne povahy ľudí.

autor
24. okt 2023

@katarinka1990 ďakujem 🙂 vedela by si mi poradiť na čo sa pripraviť? Komunikačné schopnosti sú určite dôležité ale aké otázky očakávať? 🙂

autor
24. okt 2023

@mima172 pracovala som predtým ako recepčná, na ľudí som zvyknutá 🙂

autor
24. okt 2023

A v banke

mima172
24. okt 2023

Autorka: tak to by si mala byť vycvičená, lebo niekedy je to fakt o držku s tými ľuďmi 🤭

katarinka1990
24. okt 2023

No musis mat nastudovane pozicie ktore obsadzujes, niektory ludia su jednoduchsi, takze im budes vysvetlovat co presne budu robiť, pracovný cas, zmeny ake su, hlavne ich zaujma plat, stravenky, benefity. Musis byt mila. Poviem ti ked nahodou nechapu výplatnú pasku tak sa budu aj do krvi hadat. Stretnes sa z ludmi ktori idu do prace aj po nejakej rodinnej drame (mala som cerstvu vdovu, aj chalana co za pozral s rodicmi), pariky ( ked skonci jeden automaticky aj druhy), na ziadost formy aj bezdomovca (upraveneho a po mesiaci si uz platil ubytovnu), chlapa co sa po vypovedi vyhrazal, konfliktne typi zien, vypovede pre alkohol, aj chlapa ktory vysiel z basy. Aj tak to bola praca super, zial po materskych sa normalne zamestnat nedalo aj ked mam vs. Takze idem od nuly.