icon

Hrubá mzda na výplatnej páske

4. jan 2023

Viem,že hlúpa otázka ale celkom sa v Tom strácam. Cena práce? Príjmy spolu? Ďakujem

raffaella
4. jan 2023

Hruba mzda na VP nebyva oznacena nijako inak ako hruba mzda.

marci77
4. jan 2023

tu je priklad napr. z 1.000eur, co je hruba mzda (mzda uvedena v pracovnej zmluve)
https://www.platy.sk/vypocet-mzdy/vysledky

melanta
4. jan 2023

Cena práce je super hrubá mzda, čiže to, čo ty stojíš zamestnávateľa vrátane všetkých odvodov. Hrubá mzda je uvádzaná ako hrubá/brutto mzda.

autor
4. jan 2023

Mám tam cena práce - mzda, cena práce spolu. Sú to dosť rozdielne sumy. Iné tam nemam.

lucka_ke
4. jan 2023

cena práce ťa v podstate nezaujíma, to sú zamestnávateľove náklady na teba, teba zaujíma čistá mzda to je to, čo dostaneš na výplatu

nelca84
4. jan 2023

@lucka_ke myslim, ze sa to pyta kvoli danovemu bonusu, ten sa odvija od hrubej mzdy

dixitka
4. jan 2023

To tam máš len 2 riadky? Ja mám v hornej časti pásky uvedené “Základná mzda”, čo je vlastne suma, ktorú mám aj v pracovnej zmluve ako mesačnú hrubú mzdu. A potom nižšie, v rozpise koľko išlo na dane, poistenia atď je “Hrubá mzda”, to už je za konkrétny mesiac, a môže byť vyššia či nižšia než tá základná mzda, podľa toho, či som dostala za ten mesiac nejaké odmeny/príplatky, alebo bola na PN atď.

raffaella
4. jan 2023

musis mat uvedenu hrubu mzdu na paske, od tej sa odvija vsetko. Potom mas nejakeho divneho zamestnavatela a celu vyplatu, ked tam tieto zakladne udaje nemas.

oli18
4. jan 2023

@dixitka zle si to napisala.

autor
Autor odpoveď zmazal
oli18
4. jan 2023

Cena prace je tvoja hruba mzda (napr 1000e) + 35,2 % odvod za zamestnavatela za teba z tvojej hrubej mzdy (352 €). Cize cena prace je 1352€. Odvod 352 ta nemusi zaujimat, ale pre vseobecny prehlad by to mal kazdy vediet, kolko stoji mesacne svojho zamestnavatela. Teba zaujima hruba mzda a z nej odvody 13,4 % a 19 % dan zo mzdy.

oli18
4. jan 2023

Este odvody z hrubej mzdy 13,4 % sa rozdeluju (nechapem preco, ak ich odvadza zamestnanec) za zamestnanca a zamestnavatela. Toto mi moze niekto vysvetlit?
Ale pre zamestnanca je podstatna cista mzda, ktoru dostane na ucet 😉

dixitka
4. jan 2023

@oli18 a čo konkrétne je akože zle? 😀

linddi
4. jan 2023

@oli18 čo nechápeš. Veď odvody 13,4% čo odvádza zamestnanec sú odvody do SP a ZP - zvlášť ako zamestnanec sám za seba. Odvody za zamestnávateľa sú do SP a ZP sú v inej výške (starobné, invalidné, poistenie v nezamest. ... atď)... to je vlastne CCP.

oli18
4. jan 2023

@dixitka
@linddi nic nie je zle😃. Len nazov "za zamestnavatela" , ked tych 13,4% odvadza cele tak, ci tak zamestnanec. Preco sa do drobi na dve casti, za zamestnanca a za zamestnavatela. Ide len o to pomenovanie. Dufam, ze uz chapete .

linddi
4. jan 2023

@oli18 aha, jasné 😉

oli18
4. jan 2023

@linddi ty asi nechapes, ak si nepochopila, ze to co pises, som ja hore rozpisala autorke podrobne a po lopate, takze trocha tomu asi rozumiem.

linddi
4. jan 2023

@oli18 v pohode, veď ja sa s tebou nehádam. Nehovorím, že tomu nerozumieš

oli18
Autor odpoveď zmazal
linddi
4. jan 2023

@oli18 hej, chápem. Ja tiež robím mzdy 15 rokov, tak tomu troška rozumiem 😅

dadis
4. jan 2023
dixitka
4. jan 2023

@oli18 ja som reagovala na tvoj komentár, že som niečo zle napísala 😀 tak som sa pýtala, čo bolo zle.