Hrubá mzda na výplatnej páske
Viem,že hlúpa otázka ale celkom sa v Tom strácam. Cena práce? Príjmy spolu? Ďakujem
tu je priklad napr. z 1.000eur, co je hruba mzda (mzda uvedena v pracovnej zmluve)
https://www.platy.sk/vypocet-mzdy/vysledky
Cena práce je super hrubá mzda, čiže to, čo ty stojíš zamestnávateľa vrátane všetkých odvodov. Hrubá mzda je uvádzaná ako hrubá/brutto mzda.
Mám tam cena práce - mzda, cena práce spolu. Sú to dosť rozdielne sumy. Iné tam nemam.
cena práce ťa v podstate nezaujíma, to sú zamestnávateľove náklady na teba, teba zaujíma čistá mzda to je to, čo dostaneš na výplatu
To tam máš len 2 riadky? Ja mám v hornej časti pásky uvedené “Základná mzda”, čo je vlastne suma, ktorú mám aj v pracovnej zmluve ako mesačnú hrubú mzdu. A potom nižšie, v rozpise koľko išlo na dane, poistenia atď je “Hrubá mzda”, to už je za konkrétny mesiac, a môže byť vyššia či nižšia než tá základná mzda, podľa toho, či som dostala za ten mesiac nejaké odmeny/príplatky, alebo bola na PN atď.
musis mat uvedenu hrubu mzdu na paske, od tej sa odvija vsetko. Potom mas nejakeho divneho zamestnavatela a celu vyplatu, ked tam tieto zakladne udaje nemas.
Cena prace je tvoja hruba mzda (napr 1000e) + 35,2 % odvod za zamestnavatela za teba z tvojej hrubej mzdy (352 €). Cize cena prace je 1352€. Odvod 352 ta nemusi zaujimat, ale pre vseobecny prehlad by to mal kazdy vediet, kolko stoji mesacne svojho zamestnavatela. Teba zaujima hruba mzda a z nej odvody 13,4 % a 19 % dan zo mzdy.
Este odvody z hrubej mzdy 13,4 % sa rozdeluju (nechapem preco, ak ich odvadza zamestnanec) za zamestnanca a zamestnavatela. Toto mi moze niekto vysvetlit?
Ale pre zamestnanca je podstatna cista mzda, ktoru dostane na ucet 😉

Hruba mzda na VP nebyva oznacena nijako inak ako hruba mzda.