icon

Ide o konkurenčnú prácu?

16. jún 2023

Dobrý deň chcela by som sa opýtať na názor. Pracujem v LPP v obchode a chcela by som si brigadne privyrobiť.kdesi som čítala že keď ma práca konkurenčný charakter treba žiadať povolenie od zamestnávateľa. Je podľa vás brigáda v CCC konkurencia?

mamina7070
16. jún 2023

v prvom rade si pozri ci mas v zmluve konkurencnu dokozku lebo pozicia predavacky nebyva ta kde sa takato dolozka vyskytuje

autor
16. jún 2023

@mamina7070 nie nemam

mamina7070
16. jún 2023

tak potom neni o com mozes robit popri jednejnpraci kolko len chcces

autor
16. jún 2023

@mamina7070 dakujem

dame2
16. jún 2023

Pozor, konkurenčná doložka sa vzťahuje na výkon konkurenčnej práce po skončení pracovného pomeru. Počas trvania pracovného pomeru je potrebný súhlas na výkon konkurenčnej práce.
§ 83 Zákonníka práce: Zamestnanec môže popri svojom zamestnaní vykonávanom v pracovnom pomere vykonávať inú zárobkovú činnosť, ktorá má k predmetu činnosti zamestnávateľa konkurenčný charakter, len s predchádzajúcim písomným súhlasom zamestnávateľa. Ak sa zamestnávateľ nevyjadrí do 15 dní od doručenia žiadosti zamestnanca, platí, že súhlas udelil.

Konkurenčný charakter sa posudzuje podľa predmetu činnosti zapísaného v príslušnom registri (obchodný, príp. živnostenský register).

autor
16. jún 2023

@dame2 fúha tak v Tom sa už vôbec nevyznám :( ale nevyzerá že to je rovnaké podľa toho čo som čítala, predsa len CCC SA špecializuje viac n obuv..chcela som to zistiť bez toho aby som musela o práci na dohodu informovať zamestnávatela kým to nieje nevyhnutné

melanta
17. jún 2023

@mamina7070 konkurenčná doložka sa týka konkurenčnej práce po skončení pracovného pomeru. To musí byť v zmluve dohodnuté. Paragraf 83 bod 1 zákonníka práce hovorí, že zamestnanec popri práci môže prácu konkurenčného charakteru vykonávať iba so súhlasom zamestnávateľa. Čiže nie je potrebné to mať v pracovnej zmluve, pretože to prikazuje priamo zákon. Netreba si mýliť tieto 2 náležitosti a zbytočne radiť úplne nesprávne.

autor
17. jún 2023

A neviete mi poradiť teda toto sú tie predmety

autor
17. jún 2023

Ešte poprípade Deichmann

iwesska
17. jún 2023

Suseda robi v Lidli a chodila si privyrobit este na nocne do Tesca. Jedna predavacka,ktoru vidam v Bille,robila subezne isty cas aj v Kaufe. Nemyslim si,ze by toto u predavaciek niekto riesil,zvlast,ked nic take nemas v zmluve. Ja mam.

melanta
17. jún 2023

Autorka - úprimne, neriešila by som toto pri pozícii predavačky. Ako píše aj iwesska, predavačky bežne pracujú v jednej značke obchodu a brigádujú v inej. Ako predavačka nebudeš prenášať žiadne know-how, strategické ciele či iné interné záležitosti. Takže brigáduj kde chceš.