icon

Iná pracovná ponuka tesne pred podpisom pracovnej zmluvy

26. máj 2025

Ahojte, idem si po nestranne názory a rady, čo robiť. Ide o to, že si hľadám novú prácu. Jednu som si našla, mám už nachystanú aj pracovnú zmlúvu, budúci nadriadený vyzerá byť veľmi férový a fajn človek.. Ale naskytla sa mi nečakane možnosť práce, ktorá bola kedysi môj sen a ponúkajú mi 250€ viac ako v tej predtým… Som na vážkach. Myslíte, že keby v tej prvej odmietnem, aj keď som potvrdila záujem a už mi v podstate nachystali pracovnú zmlúvu, bude to odo mňa blbé?

morpheuss
26. máj 2025

Áno, bude to blbé, ale musíš myslieť v prvom rade na seba...

evcagabi
26. máj 2025

Za mna na tom nic blbe nie je.

baboobchod
26. máj 2025

Nebude to “blbé”, to je život. Veď ľudia odchádzajú aj v skúšobnej dobe a to je horšie, viac papierovačiek 😁

petracandle
26. máj 2025

Áno je to blbé a s prácou pre tú prvú spoločnosť sa už rozlúč aj do budúcna ( u nás vo firme dávame takých ľudí na blacklist), ale urobila by som to aj tak, keďže druhá je lepšie platená a tvoja vysnívaná.
Ale teda za predpokladu, že ťa do tej tvojej vysnívanej naozaj zoberú a nie že nebudeš mať nakoniec ani jednu 😃

muchotrafka298
26. máj 2025

Tu druhu pracu mas na 100 % istu a podpisanu zmluvu? Lebo ak nie, tak prvu pracu neodmietaj, lebo sa Ti moze stat, ze ostanes bez roboty.

wade
26. máj 2025

Je to business, ak by mali lepsieho uchadzaca, tiez by ti povedali aj tesne pred nastupom ze nie. V ramci zachovania dobrych vztahov by som to ale osobne vysvetlil. Kazdopadne - prilezitosti nerastu na strome a ak nejaka prisla, treba sa jej chopit.

bg92
26. máj 2025

nebude to blbe, stava sa to bezne. ved jasne ze ked mas lepsiu ponuku tak odmietnes. co je na tom blbe?

salome123
26. máj 2025

Nie je to blbe. Bud k nim ferova, povedz, ze si dostala este jednu ponuku a chces to este zvazit, aby sa nestalo, ze nastupis na tyzden a odides.

olimuc
26. máj 2025

Nie je to blbe, ale normalne si to vykomunikuj … ak sa opytaju preco uved aj dovod … ak maju o teba zaujem mozu dorovnat ponuku

anjelicek26
26. máj 2025

Vykomunikovat, mozno o teba velky zaujem a dorovnaju ti plat aj tuto...

balerina2025
26. máj 2025

presne ako pisu baby, toto sa stava.

nika23t
26. máj 2025

Nič blbé na tom nie je. Kým to nie je podpísané, nic neplatí. Ako z Tvojej strany, tak aj zo strany budúceho zamestnávateľa. Aj on to môže zrušiť. Vybrala by som si prácu, ktorá sa Ti pozdáva viac.

bimbambim
26. máj 2025

Mne sa to stalo v marci . Už som mala všetko vybavené podpísané mala som nastúpiť a prišla nová ponuka v blízkisti bydliska a s väčšímu výhodami. jasné že som zobrala druhu ponuku a neľutujem .v robote som za dve minúty ako sa vraví aj v slapkach. Ušetrím čas a peniaze na cestovanie.a väčšie výhody. V prvej to žobrák v pohode vysvetlila som čo sa staloba zobrali to v pohode . Ešte s vetou ak by sa nepáčilo mám sa ozvať a zoberú má späť.

bielasovicka
26. máj 2025

Nie, nie je to blbé. Ved to je tvoja vec predsa pôjdeš tam, kde to vyhovuje tebe.

karolinakr
27. máj 2025

jedna baba už mala aj občiansky prefoteny, nastupiť mala a vybrali ju zo 40 a rozhodla sa ist radšej do Anglicka
ludia prichadzaju a odchadzaju
pre nich sa zmeni len to, že zoberu dalšieho pod čiarou, akurat si zisti, či v tej novej s tebou vôbec počítajú