Je čas na zmenu kariéry?
Pekný deň želám, mám 24r vyštudované právo, ale ťahá ma iná oblasť, popri studiu som pracovala v gastre, práca ma vždy bavila aj baví
Pracujem tam dodnes
V poslednej dobe mi ale často vŕta hlavou že je čas hľadať si niečo iné lebo tak dlhé smeny sú nesklbitelne s rodinou atď
Prečo som študovala právo už nechajme tak, poviem len toľko že moja predstava o tomto povolaní bola iná ako v skutočnosti je
Nikdy som síce nerobila v AK, absolútne ma to ani neláka
Žijem v malom meste, páči sa mi tu
Som zrucna, plná energie a niečo ako práca v kancli fakt nie je pre mna
Už dlho ma laka štúdium dentalnej hygieny ale je tu jeden veľký háčik - požiadavkou je SS alebo VŠ zdravotníckeho zamerania a to ja nemám
Čiže by bolo potrebné 2roky nadstavba ss, odrobiť v amb a potom sa uchádzať o 3 ročne bc štúdium na VS
Ak by som išla študovať tento odbor tak jedine na SZU
Aj napriek tomu že by to bolo externe, zabralo by mi to kopec času
Čo by ste robili na mojom mieste?
@anonym_autor ked na to mas a mas dostatocnu rezervu a flexibilnu pracu chod do toho
Pokiaľ máš peniaze na to a čas, môžeš robiť,čo len chceš.
@anonym_autor išla by som do toho ak ťa to láka. Ja som to zvažovala v oveľa vyššom veku, aj keď uz mám zdravotnícke vzdelanie. Zdravotnú si urobíš externe, takže prežit sa to dá. A na ambulanciu si zoberieš podnikateľský úver. Horšie to asi bude s praxou. Tú si bude treba nielen zohnať ale aj zaplatiť. Nikto ťa nebude zaúčať zadarmo. Je to dobrý kšeft, vieš si robiť na seba, len musíš myslieť na to, že je to "remeselný" typ práce. Keď nerobíš, nezarábaš. A musíš mať veľmi rada ľudí. Si s nimi v naozaj úzkom kontakte, každý každučký deň, celý týždeň, rok... Výhoda je, že pri tom nerozprávajú, ako v kaderníctve, či pri nechtoch 😏 Tiež je to riadny nápor na chrbticu a krčnú chrbticu. Takže začni pravidelne cvičiť už teraz.

Ak problém nebudú financie, tak určite skús. Ak tvoj nový job bude mať perspektívu, čo podľa mňa bude, lebo tlamu a zuby má každý, tak v budúcnosti sa ti investície vrátia. Máš ešte málo rokov, takže priestoru na manévrovanie tam je dostatok.