Je cudzí človek na firemnom večierku vhodný?
Ahojte/Dobrý deň,
mňa by len zaujímalo, že čo si myslia nejakí nestranní ľudia o tejto situácii. Tento rok som sa rozhodla, že nepôjdem na vianočný večierok, na čo moja sestra začala s tým, že by išla miesto mňa, že však nech sa ja prihlásim, ona sa predstaví ako ja a potom už bude vystupovať za seba, že ona sa chce zoznamovať. Najprv som to brala ako srandu, ale aj tak sa mi to nepozdávalo a sestra aj na druhý deň mi ohľadom toho vypisovala, že aké jedlo sme tam mali, ja už som potom na to ani nereagovala, lenže začala do toho zasahovať už aj mama, tak som sa jej snažila vysvetliť, že firemné večierky sú určené zamestnancom, že to nie je holubník ani zoznamka, kde sa majú druhí priživovať, veď ako by to vyzeralo, keby toto robili všetci. Na to sa do mňa pustila už aj mama, že však moja firma neskrachuje a už začalo citové vydieranie, že všetci doma plačú, ale príde mi to akoby mali päť rokov všetci, sestra má už po 30. a deň predtým má svoj vlastný večierok a čo keby niekto na to prišiel, že ja som sa tam nahlásila a miesto mňa tam je iný človek, nestretla som sa ešte s týmto, ale bolo by to na mňa a celé mi to nedáva zmysel. Čo si o tom myslite?
@lindous To už, žiaľ, vie, ale tak neviem, či tam niekoho pustia len tak bez nahlásenia za jeho pekné modré oči, to už by bolo dosť zlé.
Načo sa s nimi vôbec bavíš?! Čo to je za sprostý nápad, ísť za niekoho na firemný večierok? Čo si myslia, že sa tam kolegovia medzi sebou nepoznáte? Treba im povedať nie, že ty nechceš, lebo potom budeš ty tá zlá. Ale že sa nedá. Čo je aj pravda. A ukončiť každú ďalšiu debatu na túto tému.
Daj jej prečítať túto diskusiu, možno sa trošku uvedomí aj, keď dosť pochybujem, akože taky trapas by si si vyrobila sama sebe, že by si aj o robotu prišla, keby ja niekoho zamestnam a vymení cudziu osobu už by do budovy nevstúpil, nečudujem sa, že je sestra sama a nemá kamarátky, takýmto správaním ani nikdy nebude mať, ak potrebuje ísť loviť nech kde do mesta tam nájde kadiake odrody
Najlepsia cesta ako sa nechat vyhodit z prace.
Zmenila by som rétoriku a povedala že ma kolegyne presvedčili a ideme spolu, teda aj ja. A ak aj nepôjdeš tak by som im to nehovorila.
no ved viem, v serialoch je to typicke, dotrepat sa niekam, kde nie je pozvany clovek a tvarit sa ako niekto iny... len ake kontakty nadviaze, ked vysvitne o par hodin/na druhy den, ze nejaka danilka hruskova, vobec tam nepracuje... :D ziadne... lebo akurat bude za podvodnicku. A hlavne ty budes mat hanbu ak bude este vytrubovat, ze je to tvoja sestra :DDD
To že ju tam nepustia, neznamená, že ti tam nenarobí hanbu, keď sa bude snažiť niekoho presvedčiť a bude sa predstavovať tvojim menom 😅…. Pre pokoj by som nakoniec povedala, že som sa rozhodla, že na ten večierok predsa len idem (nemusí to byť pravda) alebo že si to pre ňu prezistila a pri vstupe je nutná pozvánka, ktorú jej nevybavíš/preukazanie sa kartičkou, proste niečo… aby bolo jasne, že sa nedá… lebo ľudom s nastavením ako tvoja sestra nevysvetlíš
A ja by som si pre istotu aj vymyslela zmenu termínu kedy má akoze byť...aby sa tam náhodou nedotrepala 😅😃 ale teda mala by som riadne nervy na všetkých z nich. Či sú normálni
Počuj a co je to nejaká luxusná zábava, kde to budete mat? Vo firme priamo alebo v nejakej reštaurácii, objekte? Koľko ľudí tam bude? Len tak ma to zaujíma. 🙂
Samozrejme, ze je to mimo, cele zmýšľanie Tvojej sestry a aj mamy. Takto sa strapnit v práci no nechcela by som, a to ani vtedy aj by som ihneď po večierku chcela dat výpoveď. Aspoň, že ty máš rozum. 🙂
@personality Je to pri Slovnafte, neviem, či je to také luxusné tam dýchať tie výpary odtiaľ 😆 Ľudí tam býva dosť, ale netuším, že koľko číselne, ale ona sa preto spolieha, že tam asi niekde splynie v dave 😁
@personality Teraz pozerám, že catering bol pre 1100 ľudí minulý rok.
Co si myslim? Nemyslim si nic,lebo sa mi rozum prave zastavil. A cim dalej,tym castejsie sa mi zastavuje rozum nad zmyslanim ludi.
Tak medzi 1100 ľuďmi by ozaj splynula v dave. A ako to chcela urobiť? Zobrala by si Tvoju zamestnaneckú kartičku? Podobate sa? Síce asi to nikto skúmať nebude.
Inak, mne sa stalo take pred par rokmi, ze kolegyna, ktora dva tyzdne pred vianocnym vecierkom odisla od nas do inej firmy, pisala, ze pocula, ze nejdem na vecierok, tak ze ci by nemohla ist namiesto mna. Lebo to mal moderovat Leos Mares a ona MUSI s nim mat fotku. Ze keby vedela, ze tam bude aj on, tak da vypoved neskor. Vypisovala to este aj dalsim kolegom. Neviem, ci sa s nou napokon niekto vymenil alebo sa tam nejako prepasovala, ale na fb davala fotky s Leosom.
Ale u nas to bolo ine tym, ze tu kolegynu ludia vo firme poznali a mala sa s nimi o com bavit. Netusim, o com by sa tak bavila dotycna sestra, kebyze sa s nou niekto chce rozpravat. Mohla by sa sice tvarit, ze je z inej pobocky, ale ked by doslo na ohovaranie sefstva, nemala by co povedat 🙂
@personality Hovoria, že sa podobáme, ale podľa mňa moc nie, kartičku naposledy nepýtali a chcela, aby som sa ja registrovala a ona povie moje meno pri príchode.
Ja si myslím, že čím viac tém si čítam, tým viac mám pocit že som zaseknutá v nejakej argentínskej telenovele kde všetci padli na hlavu 😂
Inak ja by som jej rovno navrhla, nech ide za mňa do roboty, môže odrobiť pár dní a pozoznamuje sa 🤪 ale plat bude môj..
@diewcatqoo Tak aj u nás pred piatimi rokmi sa prepašovala bývala zamestnankyňa s kartičkou inej, lebo tá nemala fotku, ale aspoň to bol človek, ktorý tam niekoho poznal a niekedy v živote tam pracoval a nie ako moja sestra, že sa chce zadarmo najesť a zabaviť a následky, aby som znášala ja.
ani nad tým neuvažuj
@jana_eyre_2 😃😃
Som klientkou VUB, máme tam účet, hypoúver atď. Keď raz budem odtiaľ chcieť odísť do inej banky, použijem túto diskusiu , ako dôvod na okamžitý odchod. Lebo aby zamestnankyňa banky zakladala tému na MK s otázkou, čo si myslíme o tom, že jej sestra chce ísť na firemný večierok miesto nej, o niečom vypovedá.... A bojím sa o moje financie 🙂 neporadila som, ale musela som sa vyjadriť 🙂 príde mi to ako troll téma, ale na pobavenie ku poobednej káve, pasovná 🙂
@uctovacik123 ale no :D zas odchod z banky kvoli tomu, ze zamestnanec ma sibnutu sestru je porovnatelny s logikou autorkinej sestry :D snad si len zartovala :D
Bohužiaľ takí ľudia existujú a je ich mnoho, ktori sa bez hanby sami niekde pozvú😅 a ideálne tam kde je to najnevhodnejšie.
Takej sestry by som sa bála aj do budúcna. Nechce ísť za teba na rande? Zdá sa, že ti závidí a chce žiť tvoj život...aspoň toľko koľko jej dovolíš odtrhnúť. Pozor na to, na budúce to nemusí byť praca...môže sa zamerať aj na tvojho partnera. Je to toxické správanie 😱
@akje jasné, že je to žart 🙂
Ja som si vzdy chcela skusit prist ako host na neznamu svadbu :D :D toto bude podobneeee
@dancingqueen321 hm no nam s kamaratkou sa stalo ze naša spoločna kamarátka mala isť na svadobnu hostinu a poprosila nevestu ci mozme prist aj my a nevesta dovolila. Alurat ze sme sa poznali trochu aj s nevestou. A prisli.sme aj zdaleka. 😀

Jezis, ja ked si predstavim, ze mne by nieco take niekto seriozne navrhoval.. asi by som vybuchla smiechom 🙂
Ale ked tak nad tym premyslam dlhsie, tak ale ved to by bola aka prca, keby tam sla. Historky o posahanej sestre by po firme kolovali este roky.