Je deväťhodinový pracovný čas bežný?
Ahojte. Chcem sa opýtať, či to je bežné požadovať na aministratívnu prácu pracovný čas od 7:00-16:00? T.j 9 hodin každý deň.....ja som tak vedela, že platí 40hodinovy pracovný týždeň plus obed, takže 8 a pol.. máte to aj vy tak? A nejedná sa o nejaké nadčasy. Proste v tom čase si tam každý deň. Plus keď je dieťa choré, máš prísť večer, alebo cez víkend...
odrataj si prestavku .. a nadrabat si ocr pozadovat nemozu .. ak sa ti podmienky nepacia nepodpisauj zmluvu a hladaj inde
@nelca84 musím si to zistiť.....ale potom hodinu tam nemusím byť? Môžem ísť na obed preč? Alebo existuje 8,5 plus obed? Neviem?
Podľa mňa to je hodinová prestávka, ja som roky dozadu pracovala v administratíve od 8-17:00 s tým, že obedna pauza bola od 12-13 vtedy môžeš ísť kde chces, ak ti to vadí neber takú prácu
Aj v mojej starej práci to tak bolo a bola hodinová prestávka. Nemusela si vybrať celý hodinu mohla si byt v kancli ale skôr si odísť nemohla.
A počas hodiny cez obed som mohla chodiť po nákupoch a nikoho to netrapilo
V administrative je bezne, ze ludia sa cez obed idu najest von, ale zalezi od zamestnavatela. Ak napr. zabezpecuje stravu, nemusi tolerovat opustenie budovy... takze si pozistuj ako to tam funguje. Prestavka je na jedlo, neviem ako si to myslela, ze pojdes prec.
8,5 hodiny + prestavka by mohlo byt ak napr. je nejaky den kratsi. Niekde v piatok koncia trebars o 12-tej.
Mame to presne tak. Je tam hodinova obedna
Ked je dieta chore, nemas co chodit do prace, ani poobede ani cez vikend. Co ak by s mala nejaky uraz co to bude? Pracovny nie, lebo v ten den oficialne nemas byt na pracovisku. Co ked sposobis zamestnavatelovi skodu ked si tam mimo pracovnej doby? Ako je to mozne, vsak si na pracovisku neopravnene, lebo si na OCR. Ako to budu riesit?
Pri OCR si doma, inak pri kontrole mas mega problem
@nelca84 No prave ja som citala, ze sa moze ako PN, ze ci realne si s tym opatrovanym. Asi je to raritne, ale keby sa nieco stane, tak uz sa to bude presetrovat. To nadrabanie OCR je blbost, podobne ako minusove hodiny, ktore nezapricinil zamestnanec z jeho chyby/ vole. Lebo toto tiez casto pouzivaju tento odrb
Prečo by niekto chcel pracovať pre niekoho, kto chce, aby si čas na OČR nadrobil? Wtf?
Takto sa robieva vo firmach,kde v piatok koncis o 2hodiny skor. Cize si ich 4dni nadrabas po 30min.
Neviem, ci smie firma nariadit hodinovy obed...
@jamidea určite to nebude tak, že potom sa ide v niektoré dni skôr. Proste od pondelka do piatka....
@jamidea smie nesmie, moji kolegovia to tak maju. Ja mam skrateny uvazok, ale oni maju pra.dobu 8.30-17-30, cize bud si vezmu hodinu na obed alebo budu polhodinu robit hoci nemusia, ale skor skoncit nesmu. takze ak je pevna prac.doba, radsej hladaj inde kde nie je. Mne to tiez nevyhovuje, hodina na obed je zbytocne vela, rafsej byt doma skor
ZP urcuje najmenej 30 minut na obed, pravdepodobne mate hodinu, to by zodpovedalo 40 h prac. tyzdnu. plus 1 ho na obednu prestavku Co robis v ramci obednej prestavky, je tvoja vec... aj ked nepojdes na obed a mimo pracoviska (teda neviem aku mate evidenciu dochadzky), aj tak sa ti hodina z prac. casu odrata... my mame len 30 minutovu, co je lepsie, lebo realne mozem byt aj dlhsie prec, ale ak sa budem drzat len 30 minut, tak mame 37,5 tyzdenen plus 30 minut na obed
V administratíve je bežne hodinová pauza na obed. Pracovný čas je normálne 8hodinový. Čiže robíš 8 hod + 1 hod pauza

Nie je tam hodinova obedna prestavka?