icon

Je doučovanie pre vás ziskové podnikanie?

siska53
12. apr 2025

Ahojte, tie, ktore podnikate tak, ze doucujete. Vyzijete z toho v pohode? Ako dlho vam trvalo, nez ste si nasli klientelu tak, ze vam to zabezpecilo ocakavny prijem? Muz ma tlaci do doucovania, uprimne, ja si to neviem predstavit, ale zaujima ma, ci sa to oplati, ci to stoji za uvahu.

zuzana76
12. apr 2025

Mam znamu, doucuje slovencinu, pripravuje aj na prijimacie skusky, uzivi ju to, ale pracuje od pondelka do soboty, ale zarobi ovela lepsie ako ucitelka v skole. Zo skolstva odisla a zacala podnikat. Denne ma urcite nejakych 7 hodin, ale zase neriesi kraviny typu porada, skolske vylety a ma tam len jedneho ziaka, nie 30.

siska53
autor
12. apr 2025

@zuzana76 Tak super. Ja som zo skolstva odisla po roku a uz daavno som uplne inde. Co viem, az poslednych par rokov maju ucitelia lepsie platy, az teraz v podstate sa dorovnali cca k mojmu. Len naozaj, muselo by mi to vyniest v cistom aspon 1800€, aby sa mi oplatilo do toho ist.

zuzana76
12. apr 2025

@siska53 tak ucitelia bezni nemaju ani nahodou 1800 v cistom, ja mam oducenych 26 rokov a je to podstatne menej, ledva presahujem tisicku. Takze tak o platoch, tato znama ma okolo 2500 -3000 v hrubom

zuzana76
12. apr 2025

ale je fakt dobra a vyhladavana, vzdy ma hned zabookovane hodiny

zuzana76
12. apr 2025

v lete ma hluchejsie obdobie, cize co zarobi cez sk. rok, tak si musi odlozit aj na leto, pracuje hlavne popoludni, cize aj to je zmena

abbey1
12. apr 2025

@siska53 Ja som odišla zo školstva veľmi veľmi veľmi dávno. Doučovaním sa dá krásne zarobiť. Pri staršej dcére som fakt makala, pracovala som pre štátne inštitúcie, veľké podniky. Ponuky sa sypali a časom som bola v jednom kole, ale zárobok bol na tu dobu vysoko nad štandardom. V tehotenstve s mladšou som si povedala, že stačí. Pustila som veľké veci, pracujem už 15 rokov v úplnom kľude, študentov je stále dosť. Noví chodia vždy na doporučenie, pripadne učím rodičov i deti.
Myslím, že sa báť nemusíš. Záleží, aké máš očakávania, čo tebe vyhovuje. Niekto je spokojný v škole od-do a z istým platom. Niekto, i za cenu rizika, príjmových výkyvov, prednostní veľkú voľnosť a flexibilitu.
Ja som sa tiež tomu bránila, pokiaľ ma v dobrom slova zmysle nedonútila jedna firma. Odišla som z jazykovky a začala sama. Tento rok to práve bude 25 rokov. Jediná nevýhoda je, že mi nikto nepreplatí dovolenku 🙂

janinah
12. apr 2025

@abbey1 ucis jazyky? Aku vekovu kategoriu? A len osobne ci aj online?

saraxyz
12. apr 2025

@zuzana76 doucuje aj online prosím?

zuzana76
12. apr 2025

@saraxyz áno