Je kolegyňa nahnevaná právom po chybe v systéme?
Ahojte pracujem v jednej spolocnosti na administrativnej pozicii uz 4 roky, mam dobreho sefa aj fajn kolektiv, v poslednom case mam ale konflitky s jednou kolegynou resp. ona somnou..zacalo to tak ze bola na dovolenke a v tom case nam prisla na email aktualizacia dolezitiych usmerneni pri spracovani urcitych veci v systeme..my mame samozrejme povinnosti si vzdy emaily prave koli tomuto pozerat..ked sa ona vratila z dovolenky ( sme dve v kancelarii) ja som mala akurat ten den lekara prisla som az na druhy dne.. o tyzden na to si ju zavolal sef na kobercek lebo spracovala urcite veci v systeme ešte starym sposobom neaktualnym, proste si nepozrela tie nove smernice..tym padom sposobila dost pruser a museli to zehlit neviem ci nie aj pravne oddelenie..ked prisla do kancelarie spustila na mna ze ci som ju nemohla upozornit na tieto nove usmernenia aby si pozrela..ze ona by ma urcite upozornila..ze mi pekne dakuje a podobne..ja sa priznam ze mna to ani nepapadlo ju upozornit lebo proste tie maily to je take ze to mame ako prve ked zapneme pocitac si skontrolovat..mna nenapadlo ze ona si to nepozrela...teraz sa somnou ani nebavi..
Nie je nahnevaná právom, isto nie. To je jej problém že si nečíta maily. Preboha veď prvé čo urobím keď prídem do práce - zapnem mail.
Ona ked ten pruser vyrobila, to bol akurat ten den po jej dovolenke, co si mala lekara a nebola si tam? Ak ano, ako si ju mala upozornit?
Tvoja chyba to nie je, len človek nerád priznáva svoju chybu, preto je nahnevaná na teba.
Je to jej nedôslednosť, že si neprečítala VŠETKY maily. Mohla sa spýtať, čo bolo nové?
Po dovolenke bola zrejeme málo zadaptovaná.
Ona si musí priznať chybu.
Počkať...3 maily a ona to nestihla??? Niečo mi ušlo?
@marcellka32 hej tiz rozmyslam kto je tu za debila :D ja mam zo vcera 85mejlov, bezny den
Tvoja chyba to nie je ale z ludskeho hladiska si ju mohla upozornit, ze nastala zmena pocas jej nepritomnosti. Asi bola sklamana preto lebo ona by jednala inak keby bola na tvojom mieste. Za mna je samozrejma vec upozornit kolegov, ved sme team. Teba to mozno nenapadlo, lebo si samostatna jednotka, ktora nikdy sa na nikoho nespolieha a nenapadne ta niekomu pomoct lebo pomoc od nikoho sama neocakavas a beries to tak, ze aj ostatni to tak maju. Mozno by ste sa mohli porozpravat a dohodnut sa, ze pri vacsich zmenach sa navzajom upozornite.
nerozumiem tomuto prenasaniu zodpovednosti na inych...maily im chodia vsetkym rovnako. ak sa v ramci dobrych kolegialnych vztahov rozpravaju a upozornuju, je to v poriadku, ale v ziadnom pripade to nie je niekoho povinnost, zodpovedat za informovanie druhych...kazdy mame kopu svojich starosti...tie co pisete ze sa kolegyna hneva pravom, zaujimalo by ma, ako by ste vy reagovali na taketo "obvinenia"....ze si mate pamatat aj za druhych. sorry not sorry, ale toto je cisto problem kolegyne co si nieco nepozrela. ak tak, mal ju na to upozornit nadriadeny, resp. ten, kto jej pridelil ulohu suvisiacu s tou aktualizaciou...a nie autorka...
Ak by ma to napadlo, upozornila by som ju. Ale v každom prípade ona dostáva mzdu za svoju prácu . Má vedieť, čo sú jej povinnosti. Dovolenka - nedovolenka. Netráp sa tým. Ty nie si jej asistentka.
Pre toto po dovolenke vždy doslova spovedám kolegov či sa neudiali nejaké novinky. Ak sa ťa pýtala čo je nové a ty si jej nepovedala, tak má trochu právo byť urazená (aj keď primárne je to jej chyba, keď si nekontroluje maily) ale ak nie, tak kašli na ňu
@petracandle nepytala sa ma
Ja ked pridem, tak sa vzdy opytam, co je nove a ci bolo nieco dolezite. Ked pride kolegyna sama ju upozornim, ze hento a tamto.
Nevie si priznat chybu, tak aby sa sama pred sebou ospravedlnila, ze to vlastne nie je problem vzniknuty jej vinou, hodi to na teba. Ta ma sama so sebou ovela vacsi problem ako necitanie mailov podla vsetkeho.🫠
mala sa ozvat z dovolenky, že čo nové, napríklad deň pred príchodom domov z dovolenky, to je jeden telefonát, je to jej práca, ty nemáš prečo zodpovedať za to, že si ju neurobila, teba si na kobrček šéf nezavoval, prečo asi? lebo to je JEJ povinnosť a nie tvoja, iné by bolo kebyže ju máš počas D zastupovať,ale takto? ja nevidím dôvod aby sa NA TEBA hnevala, môže sa hnevať na SEBA, ja si vždy už z domu kontrolujem emaily firemné, je to otázka 20 minút a viem, čo hneď ráno v robote musím urobiť...
@carrot_apple presne tak 🙏🏼 ja naozaj nechapem zeny, ktore sa tu zastavali jej kolegyne a este pisali, aby povedala tej kolegyni, ze ju to mrzi, ze ju neupozornila 😂😂
Tak nam za letnu dovolenku dojde tolko emailov, ze prvy tyzden by sme len emaily citat mohli. Takze urcite neprecitam za den vsetky. Takze my sa urcite upozornujeme na dolezite veci. Ked vam vsak chodia 3 maily za den, potom fakt bude chyba na jej strane
Ja, keď nemám kolegu v práci, tak buď mu vytlačím e-mail alebo nechám na stole lístok. Podľa mňa aspoň toto si mohla urobiť.
Tiež pracujem v takej práci, kde nám takto chodia emaily. Je to moja povinnosť, si ich prečítať, naštudovať a riešiť podľa smerníc. Vždy, keď prídem po dovolenke, spýtam sa čo je nové, prečítam emaily a dôležité si dám na nástenku, aby som nezabudla. Nie vždy baby napadne, čo je nové, čo sa zmenilo. Ja som bola na PN a kolegyňa mi po týždni vraví, prepáč, ani mi nenapadlo, keď si sa pýtala, toto je nové. Vedúca to iba prišla povedať, nepísala email. Poďakovala som sa. Aj keby som to medzičasom urobila po starom, tak chýba vedúcej, lebo to nedala písomne. Ak si ja niečo neprečítam, je to moja chýba.
To máte jeden spoločný mail? Alebo to prišlo na mailovú adresu zvlášť tebe a zvlášť jej?
ona je naštvaná hlavne na seba ze to dovrzala a mozno jej lepi ci ju nevyhodia kvôli tomu preto zuri aj na teba
Chyba je na oboch stranach,ona mala pozriet a precitat mail z prace aspon po dovolenke,ked uz nie na nej a ty si ju mohla upozornit.Ja by som jej povedala nieco v zmysle,ze mi je luto,ze som ju nepozornila,ale ze do buducna si uz na to obidve date lepsi pozor..
Urobila chybu, šéf jej to vytkol, cíti sa zle a chce nájsť vinníka iného ako ona sama a Ty si jej prišla vhod... Je to jej maslo Tu s tým nemáš nič spoločné
@autorka nie je to tvojou povinnosťou, ale je minimálne kolegialne povedať, ze kým si tu nebola, udialo sa to a to. Obzvlast, keď je to niečo mimoriadne závažné.
Vždy sa pýtam, keď som mimo (hoci aj jeden den) co a ako bolo, či niečo nebolo a taktiež kolegyniam poviem ze bolo to a to, maju to v maili, nech si pozrú.
Napriklad my ked mame nieco nove na pracovisku, nove postupy, aktualizacie hocico, podpisujeme u veduceho ze sme boli o tom informovani a preskoleni. Neni to tvoja chyba , je to jej chyba ze sa po dovolenke nezaujimala co je nove a chyba veduceho ze ju na to neupozornil
Toto odraza vase medziludske vztahy. Moja kolegyna sa v stredu vratila po 2 tyzdnoch do prace a hned som jej referovala co sa nove stalo vo firme. Potom si precitala maily a ked prisiel nas financny manazer, ten tiez hned zacal rozpravat co sa za tie 2 tyzdne udialo. Normalne sa vzdy informujeme, vsak clovek kym sa zorientuje a nabehne na pracu, chvilu to trva. Okrem toho jej nechavam lepky s odkazmi na jej dokladoch - co som stihla vybavit, co som este neriesila.
ak bola na dovolenke, tak za ten cas je pribudlo viac mailov a mohla to prehliadnut. Urcite nie je vasa vina, ze to prehliadla. Ale isto ked ide o nieco tak dolezite by som nato upozornila a prinajmensom ked je to osoba, ktora so mnou pracuje denne a mame dobry vztah.
Tak je to také noooo....... Ak máte dobrý vzťah na pracovisku, tak by som jej minimálne povedala, že nech si pozrie dôležité novinky sú na maily.
Ja osobne by som bola zaskočená na mieste kolegyni, že si mi to aspoň nenaznačila viedlo to k tomu, že som bola pokarhana.
Tvoja vina to nie je. Ale v podstate je to také no....
Ja si tiež čítam maily. Aj si ich triediť. Ale stane sa. Ak ich bolo po dovolenke veľmi veľa, nečudujem sa vôbec, že niektoré boli neprecitane.
Držím palce
Takze svoju chybu zvaluje na Teba..mile od nej. Asi by som kolegynu ale upozornila, na druhu stranu ak by aj nie, a nie schvalne, tak by som bola tiez z jej reakcie neprijemne prekvapena. Za svoje chyby nesieme zodpovednost len my sami.

Prvé čo robím po príchode z dovolenky, je pozretie mailov. Potom pracujem. Je to jej chyba, ty si nemohla rátať s tým, že maily nečíta.