Je kolegyňa nahnevaná právom po chybe v systéme?
Ahojte pracujem v jednej spolocnosti na administrativnej pozicii uz 4 roky, mam dobreho sefa aj fajn kolektiv, v poslednom case mam ale konflitky s jednou kolegynou resp. ona somnou..zacalo to tak ze bola na dovolenke a v tom case nam prisla na email aktualizacia dolezitiych usmerneni pri spracovani urcitych veci v systeme..my mame samozrejme povinnosti si vzdy emaily prave koli tomuto pozerat..ked sa ona vratila z dovolenky ( sme dve v kancelarii) ja som mala akurat ten den lekara prisla som az na druhy dne.. o tyzden na to si ju zavolal sef na kobercek lebo spracovala urcite veci v systeme ešte starym sposobom neaktualnym, proste si nepozrela tie nove smernice..tym padom sposobila dost pruser a museli to zehlit neviem ci nie aj pravne oddelenie..ked prisla do kancelarie spustila na mna ze ci som ju nemohla upozornit na tieto nove usmernenia aby si pozrela..ze ona by ma urcite upozornila..ze mi pekne dakuje a podobne..ja sa priznam ze mna to ani nepapadlo ju upozornit lebo proste tie maily to je take ze to mame ako prve ked zapneme pocitac si skontrolovat..mna nenapadlo ze ona si to nepozrela...teraz sa somnou ani nebavi..
Ako by vyzerala rovnaka situacia, ale opacne. Upozornila by vas?
@jana_eyre_2 ano, kolegyne si vsimaju, napr. raz som isla k dr. a nedali za mna zastupovanie, tak mi volala, ze ci som nahlasila, ze budem chybat, pretoze nie je za mna urobene zastupko, ze nech zavolam este raz zastupkyni (volala som, len na to asi zabudli). Vsimame si a upovedomujeme sa len ti, co sme spolu v kabinete. Jasne, ze nestihame sledovat 60 kolegov.
@zuzana76 lenže je niečo iné ak ide o to že v triede nemá byť kto s deťmi, lebo niekto zabudol urobiť zastúpenie učiteľa a iné myslieť na to, či niekto druhý čítal maily ktoré sú v náplni prace čítať.. podľa mňa dosť iná situácia..
Okrem toho tvoje kolegyne boli v práci keď ti volali, autorka v práci ani nebola, tak prečo by mala riesit kolegyňu či si plní svoje povinnosti..

Velmi talezi ako je kto nastaveny. Ja som tak ze upozornim. No niekto to moze brat ako-niesom blba,niesi moja nadriadena. Fakt rozne.
Ty niesi povinna niekoho upozornovat, zvlast ked mate si emaily citat. Asi nemate moc priatelsky vztah ked ma pocit,ze si jej to naschval spravila. Ona musi prijat, ze bola nepozorna-stava sa v tom frmole, vy si to prestante brat za vinu.