Je lepšie pracovať na turnusy alebo týždňovky?
Manžel žiaľ bude pracovať mimo domu.ostáva na Slovensku, ale ďaleko.nie je možné každodenmé cestovanie.práca ho veľmi baví je v tom dobrý, nechce meniť prácu a začínať od začiatku.ani my za nim sa sťahovať .práca tam je do decembra, potom ešte sám nevie kde bude ďalšia zákazka.nebudeme kvôli 4.mesiacom meniť školu/škôlku prostredie.minule mu vedúci predostrel návrh.buď bude na týždňovkach od po delka do piatku a víkendy fmdoma.alebo turnusy od utorka do utorka.on radšej turnusy, že je dlhšie doma.ja neviem, asi tiež len mi vadí, že cez víkend nebude doma.len každý druhý.viem, že tu máte mnohé manželov na týždňovjah turnusoch ako ste si zvykli??a čo o je podľa vás lepšie?on si povie svoj názor, no rozhodne aj tak jeho šéf.
@magduska2 ďakujem.tak turnusy len dufam, ze mu ich schvalia.a nepracuje fyzicky, ale chodi domov unaveny
@anonym_autor No presne to poznam 😔 aj moj pride unavený "len z tej cesty" aj ked v praci pohoda.
My uz to máme xx rokov odžité..a skúšali sme různé varianty.A zvykneš si,najdeš si už svoj harmonogram a kolko krát ti to tak utečie,že si ani neuvedomíš.
Držím palce ✊️
Jednoznačne turnusy. V piatok na víkend by prišiel niekedy večer, sobota, nedela by prešla rýchlo a už do práce. Čo pomôže za 2 dni okolo domu alebo v byte? Nič, keď sa chce venovať deťom a tebe.
Môj je v zahraničí, ale deti ešte nemáme. Stanovili sme si čas, koľko takto budeme. Vďaka tomu nemáme hypo a máme velmi slušne našetrené. Voláme si denne, dokonca komunikujeme viac, ako keď sme boli doma obaja xy hodin v robote na smeny. Sme si bližší, vzácnejší. Dokážem pokosit, zakúriť, drevo si nanosiť, nahodit poistky, vymenit žiarovky atď. Všetko ma naučil. Koľko žien žije samo bez muža a dokáže fungovať plnohodnotne?
A neni rozumnejsie vseci ist vsejcia hajde tam? Rodina bude tak pokope. Aj sa jazyk priucia. Lets go.

Z vlastnej skusenosti na turnusy.
Vikend uteče jak voda a cely tyzden budes sama.A ak je to fyzická praca bude si chciet oddychnut a aj tak z vikendu nebude nic.
Ak je moznost určitě berte turnusy..naozaj bude viac doma,mozte si viac naplanovat,stihne si aj oddychnut aj sa niekde dostanete.
@magduska2 ďakujem.tak turnusy len dufam, ze mu ich schvalia.a nepracuje fyzicky, ale chodi domov unaveny