icon

Je lepšie pracovať v Dráčiku alebo Bille?

30. okt 2025

Hľadám si prácu ako predavačka. Počula som, že do Billy prijímajú nových ľudí. Teraz som niekde videla inzerát, že hľadajú predavačky aj do Dráčika. Neviem, čo z toho je vhodnejšie.

beataxxx
31. okt 2025

Clovek by mal mat aj urcite moralne zasady, kedze majitel dracika je prorusky extremista, neviem si predstavit, ze by som tam vkrocila, uz vobec nie pracovala

jana_eyre_2
31. okt 2025
@anonym_f87a81

@jana_eyre_2 pokial sa k zamestnancom správa majiteľ slusne, platí načas a neporušuje ZP, ako to býva na SK veľmi často zvykom, tak nech si pre mňa za mňa uctieva aj inčučunu. Je mi to srdečne jedno.
A porovnávať Slovensku a Rakúsku Billu je rovnako odveci ako si ty.

@anonym_f87a81 mňa normálne šokuje, že ja sem napíšem svoj názor prečo by som niekde nepracovala a normálne ma tu za neho začnú urážať.. vysvetli mi prosim ťa čim som sa ťa tak hrozne dotkla (a ostatných ktoré takéto komenty lajkuju)? si snáď ty rusofil? pracuješ pre dráčik a je ti tam úžasne? alebo si priamo riaditeľ? čítala si recenzie na toho zamestnavatela?

ja som si tu pracu dala a sú rovnako nespokojné ako sú pri bille .. nepracovala som a ani neplánujem pracovať ani u jednej uvedenej firmy.. autorka sa pýtala a ja som odpovedala.. netušila som že je tu toľko žien čo sa budú biť za pána ktorého nepoznajú, resp.netusila som koľko ľudí by pracovalo pre niekoho kto na svojej stránke kde predáva hračky obhajuje zabíjanie deti na Ukrajine.. fuj, nie pre takého by som ja nepracovala.. ak ty hej, kto ti bráni?! ja?

áno, keď som si vyberala prácu, vyberala som si firmy o ktorých viem aký majú svetonazor a aký som predpokladala že majú prístup k zamestnancom.. a dobre som urobila, pretože ak sa v našej firme objavuje niekto kto by schvaľoval násilie Ruska, tak si to nedovolí povedať, pretože vie aky je postoj väčšiny.. a dokonca máme kolegov aj transrodovych ľudí, čo by si asi v draciku nenašla..

(a ešte niečo, neporovnavam Billu s rakúskou.. jediná poznámka odomna bola, že poznám len jedného človeka čo pre ňu pracuje a ten pracuje v Rakúsku..)

unicornlady
31. okt 2025

Vy poznáte politické názory svojich šéfov, konateľov...?

jana_eyre_2
31. okt 2025
@unicornlady

@unicornlady ja napríklad áno.. a verím že mnohí nie.. a vieš prečo nie? lebo si tie názory nevycapuju na stránku kde predávajú tovar.. to robí majiteľ dracika - svoje názory dáva vedieť všetkým.. tak prečo by sa preboha človek nemohol rozhodovať aj na základe toho? rozhodujem sa ako zákazník že tam nebudem nakupovať, rozhodovala by som sa aj ako záujemca že tam nebudem pracovať..

amdornik
31. okt 2025
@unicornlady

@unicornlady ja napríklad áno, ja poznám. veď sú to ľudia, s ktorými už nejaký čas pracujem a či vo voľnom čase, pri obede alebo v rámci nejakého posedenia, občas sa stane, že príde aj politická téma a ľudia sa vyjadria. takže ja áno, ja poznám.

amdornik
31. okt 2025
@jana_eyre_2

@unicornlady ja napríklad áno.. a verím že mnohí nie.. a vieš prečo nie? lebo si tie názory nevycapuju na stránku kde predávajú tovar.. to robí majiteľ dracika - svoje názory dáva vedieť všetkým.. tak prečo by sa preboha človek nemohol rozhodovať aj na základe toho? rozhodujem sa ako zákazník že tam nebudem nakupovať, rozhodovala by som sa aj ako záujemca že tam nebudem pracovať..

@jana_eyre_2 sme úplne rovnako začali príspevok 😀 😀 😀

anonym_4fa8b6
31. okt 2025
@jana_eyre_2

úprimne, do dracika by som nikdy nešla z princípu pre názory majiteľa na Ukrajinu . nikdy by som pre rusofila nepracovala, takže ak z týchto dvoch tak billa.. predpokladám že manažment je tu síce slovenský, ale firma je primárne Nemecka, takže snáď aj prístup k zamestnancom je dobrý..

@jana_eyre_2 vies o tom,ze aj nemecko posiela suciatky do dronov,co Putin posiela na Ukrajinu.Toto vsetko je len taka hra pre nas sprostych.A vsetko je to len o peniazoch.

jana_eyre_2
31. okt 2025
@anonym_4fa8b6

@jana_eyre_2 vies o tom,ze aj nemecko posiela suciatky do dronov,co Putin posiela na Ukrajinu.Toto vsetko je len taka hra pre nas sprostych.A vsetko je to len o peniazoch.

@anonym_4fa8b6 fakt? odkiaľ vieš? 😉

gab1sol
31. okt 2025

@anonym_autor autorka, v prvom rade si len v procese pred zaslaním životopisu. Ak potrebuješ prácu, reaguj na oba inzeráty a uvidíš, či ťa vôbec pozvú na pohovor a či ťa vôbec príjmu. Ak ťa príjmu na obe pozície, až potom uvažuj nad tým, ktorú si vyberieš. Ja osobne by som asi nevolila ani jednu a hľadala by som ďalej. Ale neviem, aké máš možnosti ty.

A udivuje ma, ako reagujete na @jana_eyre_2 - len vyjadrila svoj názor, ako to vidí ona a ako by sa rozhodla, na čo sa pýta autorka. Ja tiež poznám politický názor svojich nadriadených, lebo sa dobre poznáme. A mám právo s názorom súhlasiť, resp. nesúhlasiť. A keby som považovala názory môjho nadriadeného za extremistické (to nebolo len o vojne na Ukrajine), tak mám právo sa rozhodnúť, či pre takého človeka budem pracovať alebo nie. Tak ako tu niekto uviedol, že by pre Martinus nikdy nepracoval, lebo progresivci (a pritom téma je o Bille a Dráčiku).

anonym_079d68
31. okt 2025
@10zabka

pracovala som v Alltoys, čo bola tiež predajňa hračiek. Hocikedy by som sa tam vrátila (už neexistuje). Kamarátka robí v Bille a rozmýšľa o tom, že keby mala možnosť, odíde hneď. Všetky predavačky musia mať hygienické minimum. Práca v potravinách možno nevyzerá na prvý pohľad tak, ale je ťažká. Tovar prichádza každý deň, často sa menia ceny, kontrolujú sa záruky, ťahajú palety plné prepraviek minerálok a iného tovaru. Do práce sa nastupuje min. pol hodinu až hodinu pred otvorením, upratuje sa denno-denne., mnohokrát aj častejšie, keď sa tovar rozsype alebo vyleje. Predavačky sa musia vedieť zastúpiť nielen na ploche, ale aj za pultom. Veľmi často sa stáva, že tovar "mizne". V potravinách najviac zo všetkých obchodov.

@10zabka all toys predsa este stale funguje

anonym_70827e
31. okt 2025

Veď ten majiteľ dracika nejde posielať predavačky bojovať za Rusko 🙈 veď predavačky nemusia mať názor ako on. Keby ťa vzali len do dracika. Do Billy nie. Tak radšej nenastúpiš nikde a budeš doma bez práce? V tejto dobe?? No nech sa páči

anonym_4fa8b6
31. okt 2025
@jana_eyre_2

@anonym_4fa8b6 fakt? odkiaľ vieš? 😉

@jana_eyre_2 a keby len nemecko,dost statov na tom pracuje.Stale nechapete,ze vsetko je to len o peniazoch a ludom ukazu iba to,co chcu oni.Odkial viem???No tvoj uzasny zelensky plakal,ze nasiel 100tisic suciastok v dronoch,co pochadzaju z roznych statov vo svete.Tak sa ozaj uz trosku zamyslite.

amdornik
31. okt 2025
@anonym_079d68

@anonym_079d68 aj v našom meste zrušili toto hračkárstvo. písalo sa, že vraj končia. teda pochopila som to tak, že končia na slovensku.

simona20201309
31. okt 2025
@anonym_a92af4

Dráčik. Jednak sa mi v tom obchode páči a čo tam roky chodím, pracujú tam stále rovnaké ženy. Keby tam bolo zle, určite by už prácu zmenili, keďže v meste je dosť iných obchodov.

@anonym_a92af4 presne doslova som chcela to isté napísať... chodím tam roky a vždy tti istí zamestnanci.
Jednoznačne dracik. Mňa by nebavilo preberať zhnitu zeleninu a denne vykladať tovar, milión zákazníkov a nonstop pípanie pokladni..... v potravinách sa premelie denne masa ľudí

anonym_f3a2a8
31. okt 2025
@unicornlady

@unicornlady áno, ja poznám

simona20201309
31. okt 2025
@jana_eyre_2

@anonym_f87a81 mňa normálne šokuje, že ja sem napíšem svoj názor prečo by som niekde nepracovala a normálne ma tu za neho začnú urážať.. vysvetli mi prosim ťa čim som sa ťa tak hrozne dotkla (a ostatných ktoré takéto komenty lajkuju)? si snáď ty rusofil? pracuješ pre dráčik a je ti tam úžasne? alebo si priamo riaditeľ? čítala si recenzie na toho zamestnavatela?

ja som si tu pracu dala a sú rovnako nespokojné ako sú pri bille .. nepracovala som a ani neplánujem pracovať ani u jednej uvedenej firmy.. autorka sa pýtala a ja som odpovedala.. netušila som že je tu toľko žien čo sa budú biť za pána ktorého nepoznajú, resp.netusila som koľko ľudí by pracovalo pre niekoho kto na svojej stránke kde predáva hračky obhajuje zabíjanie deti na Ukrajine.. fuj, nie pre takého by som ja nepracovala.. ak ty hej, kto ti bráni?! ja?

áno, keď som si vyberala prácu, vyberala som si firmy o ktorých viem aký majú svetonazor a aký som predpokladala že majú prístup k zamestnancom.. a dobre som urobila, pretože ak sa v našej firme objavuje niekto kto by schvaľoval násilie Ruska, tak si to nedovolí povedať, pretože vie aky je postoj väčšiny.. a dokonca máme kolegov aj transrodovych ľudí, čo by si asi v draciku nenašla..

(a ešte niečo, neporovnavam Billu s rakúskou.. jediná poznámka odomna bola, že poznám len jedného človeka čo pre ňu pracuje a ten pracuje v Rakúsku..)

@jana_eyre_2 môžeš prosím definovať co je to rusofil?
Je to vojna, v každej vojne umierajú aj deti. Umierajú, lebo túto vojnu podporuje celý svet, nie len Vlado. Potom by si sa mala vyhýbať všetkým obchodom a produktom ktoré sú vyrábané v štátoch ktoré túto vojnu dotuju.

ktobytobolpovedal
Autor odpoveď zmazal
ktobytobolpovedal
31. okt 2025
@amdornik

@anonym_079d68 aj v našom meste zrušili toto hračkárstvo. písalo sa, že vraj končia. teda pochopila som to tak, že končia na slovensku.

@amdornik v ba funguju normalne

anonym_079d68
31. okt 2025
@amdornik

@amdornik ano, v bratislave su otvoreni. Ale tak mozno sa to bude menit. To neviem ☺️

anonym_e79b4b
31. okt 2025

Ako človek čo roky pracoval v obchode tak určite Billa, je to stabilná zahraničná firma s prevádzkami vo viacerých krajinách, máš tam väčšiu istotu prace a lepšie benefity a predpokladám aj plat. Dracik je Slovenska firma, v Bratislave tento rok zatváral predajne, tržby mu klesajú a majú novú konkurenciu na trhu, nevidím tam veľmi istotu do budúcna

amdornik
31. okt 2025
@ktobytobolpovedal

@amdornik v ba funguju normalne

@ktobytobolpovedal teraz pozerám na stránku, tak vidím, že fungujú. neviem, koľko je tomu, 2-3 roky? čo som to kdesi zahliadla, zapamätala som si to len kvôli tomu, že sme tam chodievali. čiže to bola asi nepravdivá info alebo k tomu napokon nedošlo. ale i tak, pozerám že v žiline majú názov sparkys (nad predajňou). preto ja osobne alltoys už nevnímam, že je, lebo v podstate nie je 😀 neviem, odkedy a z akého dôvodu majú dva názvy, či ich niekto kúpil alebo ako to tam je...

jana_eyre_2
31. okt 2025
@simona20201309

@jana_eyre_2 môžeš prosím definovať co je to rusofil?
Je to vojna, v každej vojne umierajú aj deti. Umierajú, lebo túto vojnu podporuje celý svet, nie len Vlado. Potom by si sa mala vyhýbať všetkým obchodom a produktom ktoré sú vyrábané v štátoch ktoré túto vojnu dotuju.

@gab1sol ďakujem pekne
@simona20201309 samozrejme - rusofil je niekto kto obhajuje a obdivuje Rusko a jeho konanie.. ja som tie články čítala a videla som čo všetko obhajoval a čo všetko napádal a písal to vlastnou rukou, riešila to polícia a dokonca aj polícia v cechach.. firma lego od nich na čas odisla.. uráža ťa označenie rusofil? citis sa nejako spriaznená s majiteľom, alebo firmou dráčik?

a áno, ak ťa to zaujíma, vyhýbam sa produktom a obchodom o ktorých VIEM že Rusko nadalej podporujú.. bohužiaľ však žijem v republike ktorá Rusko podporuje tiež, ale ak spomeniem že by som odišla zase som urazana dotknutými uzivatelkami.. čím to je..

jana_eyre_2
31. okt 2025
@anonym_4fa8b6

@jana_eyre_2 a keby len nemecko,dost statov na tom pracuje.Stale nechapete,ze vsetko je to len o peniazoch a ludom ukazu iba to,co chcu oni.Odkial viem???No tvoj uzasny zelensky plakal,ze nasiel 100tisic suciastok v dronoch,co pochadzaju z roznych statov vo svete.Tak sa ozaj uz trosku zamyslite.

@anonym_4fa8b6 jemine tieto zaručene informácie z konšpiračných webov... áno, ano presvedčila si ma, si spokojná?

amdornik
31. okt 2025
@jana_eyre_2

@gab1sol ďakujem pekne
@simona20201309 samozrejme - rusofil je niekto kto obhajuje a obdivuje Rusko a jeho konanie.. ja som tie články čítala a videla som čo všetko obhajoval a čo všetko napádal a písal to vlastnou rukou, riešila to polícia a dokonca aj polícia v cechach.. firma lego od nich na čas odisla.. uráža ťa označenie rusofil? citis sa nejako spriaznená s majiteľom, alebo firmou dráčik?

a áno, ak ťa to zaujíma, vyhýbam sa produktom a obchodom o ktorých VIEM že Rusko nadalej podporujú.. bohužiaľ však žijem v republike ktorá Rusko podporuje tiež, ale ak spomeniem že by som odišla zase som urazana dotknutými uzivatelkami.. čím to je..

@jana_eyre_2 áno, ten majiteľ je poriadny somár, o ňom mám ja svoj názor. či to vplýva na zamestnancov? ja nemám takú informáciu.... keby som nemala z čoho žiť a toto by bola možnosť, idem tam robiť, neumriem hladom. ja by som ale volila potraviny (konkrétne narážam na túto diskusiu), lepšia perspektíva udržania si miesta do budúcna. aj keď náročnejšia práca. ale myslím, že aj lepšie hodnotená ako v hračkárstvach, hoci vyjadriť sa neviem, keďže nepoznám nikoho, kto predáva v takej predajni.
ak by sa však názory majiteľa mali akýmkoľvek spôsobom pretaviť až k "podriadeným" a to akýmkoľvek spôsobom a ja by som tam pracovala, odchádzam v tej chvíli...

vroni
31. okt 2025
@jana_eyre_2

@vroni netuším ako je to.. ale úplne pochybujem že v slovenskom draciku je to lepšie.. a taktiež pochybujem že tam im o tržby nejde, ze
@elanor ..

@jana_eyre_2, ja čisto pragmaticky - menej zákazníkov (a hlavne tých strelených), menej bezdakov a fetiek, žiaden tovar, ktorý sa rozlieva, hnije, ničí (myslím vlastnou vôľou, nie zákazníkom. Napríklad maso)... Majiteľ je síce morálne diskutabilný, ale to sa ti môže stať aj v inej firme a tiež (asi) kvôli tomu nedáš výpoveď....

fajnova
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_2a4f01 Progresívci mi nevadia, dezoláti áno.

@anonym_autor tak keď ešte stále dezolatujes, iné ti neostáva, musíš ísť do billy. Nuž… uzi si to tam 🤭

bosorkabb
31. okt 2025

Určite v Bille sa viac narobíš vlastná skúsenosť. Kamoška robí v Draciku a narobí sa oveľa menej.
Názory majiteľov na čokoľvek sú mne úprimne ukradnuté. Každému ide primárne o zisk a na zamestnancov kašle. Áno majú plno kecov o výhodách,ako si nás vážia a podobne rozprávky ale skutočnosť je taká že vždy ide o prachy.

anonym_4fa8b6
31. okt 2025
@jana_eyre_2

@anonym_4fa8b6 jemine tieto zaručene informácie z konšpiračných webov... áno, ano presvedčila si ma, si spokojná?

@jana_eyre_2 jaj,tak to som rada.Konecne ste aj pravdu povedali,ze aktuality su konspiracne.Normalne mi teraz odlahlo.Do teraz som bola v tom,ze pravdu pisu.Ale aj Zelensky je riadny konspirator,ked to pisal na svojich verejnych uctoch.

10zabka
31. okt 2025
@anonym_079d68

@anonym_079d68 áno, ale nie v meste, v ktorom som pracovala . Nahradilo ho Sparkys.

simca06022011
31. okt 2025

prihlas sa uvidis, co viem pred rokmi (pracovalo mi tam viac znamych) mala billa rozne divne sposoby na zamestnancov a veru nadseni tam malokto dlhodobo pracoval:D vsetko je to ohodnoteni, naplni prace... na to za pozeraj a nie na znacku, alebo osobny nazor majitela. Popravde, ten ti moze byt ukradnuty, ak je to ina rovny clovek a sprava sa k zamestnancom ako ma. A je aj mozne, ze tu rpacu ani nedostanes, tak ak ju potrebujes, posli si cv do oboch... to ze niekam posles cv, neznamena, ze ked zaovlaju musis nastupit