Je môj nárok na dovolenku správny?
Ahojte, chcela som sa spýtať takto najprv vás a až potom to riešiť keď tak s vedúcou. Do teraz som len brigádovala, ale kedze som nastupila na externe studium, musela som prejst na TPP. Na vyplatnej páske mam 16,5 dovolenky. Na TPP som nastupila v septembri minulého roku. Je to tak dobre? alebo mám nárok na 20 dní. Vôbec sa do toho nevznám, jeden mi hovorí, že mám mať 20 a druhý 16,5. mám 22, cize nemam nad 33. Vopred vám moc pekne dakujem za ujasnenie ☺️
aha ano teraz pozeram, pardon.. do 31.8 a nastupila som 1.9 minuly rok
Plný úväzok? Ak áno, za rok máš nárok na 20 dni
Ak máš zmluvu do 31.8., tak máš vyrátanú dovolenku do augusta.
Ak ti zmluvu predĺži, nabehne ti nová dovolenka za tie zvyšné mesiace v roku, sept-dec..
Ak máš zmluvu do 31.8., tak máš vyrátanú dovolenku do augusta.
Ak ti zmluvu predĺži, nabehne ti nová dovolenka za tie zvyšné mesiace v roku, sept-dec..
@vkatush ale ona má zmluvu od septembra do augusta, teda rok a píše, že od začiatku mala 16,5 dňa. Nepíše, že od januára a minulý rok vycerpala
Keď je doba určitá, tak dovolenka sa v danom roku počíta alikvotne k termínu, kedy končí zmluva. Ak ti ju predĺžia, doplnia ti nárok na dovolenku do konca roka na plný počet dní. A predpokladám, že si si preniesla ešte pár dní z minuloročnej.

Nemáš zmluvu na dobu určitú?