Je môj plat nízky?
Ako žena zarobím mesačne okolo 900-950. Nepracujem manuálne. Je to málo? Žijem v malom okrese.
Porovnaj si plat na stranke platy sk. Zavisi od profesie, praxe, okresu... tiez, ake mas vydavky - ci mas uz vlastne byvanie,kt si dostatla/zdedila, platis hypo, si v podnajme al pri rodicoch a stahovanie len planujes...
kamoska v BA v korporate ma tolko, cize na maly okres mega dobry plat
Ja by som bola spokojna. Kolke aj s vs aj odrobene roky a maju ovela menej…
za mna je to malo, na BA uplne malo.....
ale pises, ze male mesto v cistom..... no aj tak by som povedala, ze malo.....
bude to zniet blbo, ale v BA by som za taky plat robit nesla, to mam VS
Je to málo, ale zamestnávatelia ponúkajú takto málo, takže na výber moc nie je. Nemusíš mať zo seba zlý pocit z tohto pohľadu. Ale objektívne je to málo. 🤷🏻♀️
@stvura v štátnej správe máš až 100 % príplatky, dokonca aj možný osobný plat. Pravdaže sa bavíme o kvalitných ľuďoch, nie "tetkach" a pracovných pozíciách, kde človek dáva značnú pridanú hodnotu.
@saxana000 na ženu? A čo je žena menej? Čo má nejakého sponzora? Alebo je menej schopná?
Je rok 2023 a stále ženy ponizujeme
Normálny skôr lepší...kamošky s VS v štátnej, verejnej službe majú nižší.Hlavne či si ty spokojná🙂ten čo je manager Ti napíše, že nízky.Zakezi koľko odrobis, aká zodpovednosť, musíš komunikovať v jazyku, chodiť na školenia...
Na slovenské pomery taký priemer.
@zmrzlinka2021 @beronche @ milanemila ja som to samozrejme nemyslela v zlom ze zena je podradnejsia alebo menej hodna ale podla mna ked vychadzam logicky Zena-matka vacsinou preferuje menej fyzicky narocnu pracu na jednu smenu od pondelka do piatku bez vikendov teda odpadaju priplatky za poobedne za nocne za vikendy rizikove priplatky a to je potom na tej vyplate aj celkom vidiet..
Je to pekný plat. Mám o stovku viac, práca vonku v lete, v zime, v daždi, 12ky, teda denné nočné, víkendy a sviatky, o zodpovednosti ani nehovorím... Pracuješ vo vnútri cez deň od-do a stále sa ti zdá tvoj plat nízky keď si to porovnáš?
@milanemila My učiteľky sme si aj pýtali plat, ale polka slovenska a ministerstvo školstva nas vysmiali.. Takže s vysokou školou môžeme byť v tej spodnej krivke platov na Slovensku. A väčšina učiteľov sú zeny. Bolo by fajn si aj premyslieť, čo napíšeš 🤷♀️
Aka pozicia???
Pre mna dost malo info, aby sa k tomu dalo vyjadrit.
@saxana000 ale veď ľudia nerobia len fyzicky, máš kopec vzdelaných, šikovných žien, čo sa vedia krásne uplatniť.
@olivnik ja o voze a ty o koze, ako ucitelka by si mohla chapat suvislosti a kontext 🙈 Ucitelia maju tabulkove platy, takze predpokladam, ze chlap ucitel nezaraba viac ako zena ucitelka a ta zena si nepovie, ale ved na zenu fajn, ci?
Malo
Malo informacii, ale filtrovala by som tu odpovede ludi ktori realne zarobia (na SK) vyborne a tato ciastka je pre nich malo... , tj zarobia cistom 1500 a viac, co naozaj asi vacsina slovakov ani nevidelo.
Poznam kopu ludi co v BA za tolko robia. Nehovoriac o tom ze nech sa paci skuste najst poziciu pre zenu napr na kysuciach kde bude tisicka a viac v cistom... Ak nehovorime o ozaj kvalifikovanych pracach (autorka neuviedla). Poznam vela ludi co pracuju za menej a cely zivot. A je jedno ci chlap ci zena, a este aj deti maju.
Pre slobodného človeka v pohode. Slobodná matka s deťmi málo. Pre pár kde viac menej chlap ťahá domácnosť je to super.
na margo rozdielu platov muzov a zien na rovnakej pozicii v rovnakej firme... nejaky sukromnik musi byt strasny sovinista ak mu stoji za to platit muzovi viac penazi ak robi uplne rovnaku pracu s uplne rovnakou kvalifikaciou, skusenostami a uplne rovnako dobre ako zena v tej istej firme na rovnakej pozicii... lebo teda ja ako podnikatel by som (v priapde, ze si zena vypyta menej ako muz), ziadneho muza nevzal, lebo by som mal nizsie naklady... Ale teda ak naozaj niekto rad plati navyse cloveku, len preto, ze je muz... tak to je zaujimave a tak mu treba...