icon

Je možné vyplatiť mzdu bez účtu?

14. aug 2024

Rozhodla som sa zrusit ucet s tym, ze chcem dostavat peniaze na ruku. Moze to zamestnavatel akceptovat ked to nahlasim, ze ucet nemam? Idem do novej prace a tam chcem nahlasit, ze peniaze mi maju vyplacat na ruku. Da sa to? A ako to je v pripade, ze sa naskytne exekucia a dotycny nema ucet?
Prosim Vas vyjadrite sa k otazkam, naozaj ma nezaujima ci mam robit vsetko pre to aby som exekuciu nemala...odpovedajte mi iba na otazky. Dakujem

Strana
z4
tomasisa
14. aug 2024

@biba_18 ja len tak uvazujem, ci by to nebola potom diskriminacia

biba_18
14. aug 2024

@alenah31 aký je rozdiel medzi kasou a pokladňou?

alenah31
14. aug 2024

@biba_18 my sme korporát s materskou firmou v CH a 9 dcérskych len tu po SK, zahraničné neriešim. A ZP platí pre každú slovenskú pobočku.

maranco
14. aug 2024

@tomasisa ja digitálne euro vôbec nepotrebujem, stačí mi že existujú okamžité platby a banky budú donútené ich poskytovať

@cacianka aj hotovostná pokladnica má limit koľko v nej môže držať, ak to bežne používajú nie je problém vyplácať výplatu v hotovosti ale ak pokladňu nedržia, nepotrebujú tak by im to skomplikovalo prácu

aj polícia rieši ako ďalej s hotovosťou, za prevádzku kolkomatov platia 3 500 000€ ročne, tak riešia či ich zrušiť a zavedú pri okienkach terminály na platbu kartou a v hotovosti by sa chodilo platiť kolky len na poštu, alebo zamestnajú pracovníkov a otvoria hotovostné pokladnice

biba_18
14. aug 2024

@alenah31 9 dcérskych, nie jedna s 9 prevádzkami ... mne je to jedno. dôležité pre autorku je to, čo jej povie potencionálny zamestnávateľ...

alenah31
14. aug 2024

@biba_18 kasa - vydáva bločky, predaj tovaru aj za hotovosť a tým pádom máte vo firme hotovosť - pokladňu si vedie účtovníčka, nie je hotovosť z predaja, vyberá € z účtu v banke

mirkam3
14. aug 2024

@alenah31 moja skúsenosť s ludmi v práci: “dobrý a kvalitný” zamestnanec väčšinou nad takými blbostami príliš nematuruje. Ma (zrejme bezplatný) účet a keď chce žiť iba z hotovosti, sám si tie peniaze vyberie a nech s nimi potom robí cely mesiac čo len chce.

pribinak
14. aug 2024

@alenah31 kasa, myslela som pokladňa

Sme toez veľmi špecificky podnik, ak by potencionálnym zamestnanec začal že neche hento a tamto, je to pre mna 🚩🚩🚩🚩a rýchlo by som sa ho zbavila

Našťastie ľudia, ktorí sa k nám hlási a majú záujem u nás pracovať nevyrábajú zbytočne problemy a komplikacie a akceptujú úcty a bezhotovostný styk

alenah31
14. aug 2024

@mirkam3 vidíš a ja mám takých troch čo to vedú až do extrému a pritom kapacity vo svojom obore - ani účet, dvaja dokonca ani auto a odmietli dokonca pracovný mobil - čo je dosť veľký problém pokiaľ chceš efektívne riešiť niektoré situácie - fungujú na pevnej linke. A to nemajú ani 40 rokov. Dokonca ani jesť nejdú do jedálne, lebo je tam mikrovlnka. Ale tak ich vec - toto som riešiť nechcela. Táto téma bola o inom .

hiro
14. aug 2024

@maranco "ja digitálne euro vôbec nepotrebujem, stačí mi že existujú okamžité platby" - za mna je to super napad - ak vypadne internet alebo budu utoky na banku tak okamzite platby nebudu fungovat. Digitalnym eurom sa bude dat platit rovnako ako hotovost z penazenky do penazenky. Okamzite a aj bez internetu. Stalo sa minuly mesiac ze som bol platit v Kauflande a vela ludom neslo platit kartou, neviem uz aky bol vypadok, mne nastastie s TB islo. S digitalnym eurom sa to nestane.

maranco
14. aug 2024

@hiro použijem záložnú kartu inej banky, vytiahnem záložnú hotovosť alebo nechám nákup v obchode, veď nejde o život

rozculena
14. aug 2024

@ajka19 vyplácať výplatu v hotovosti neznamená vždy na čierno.kedysi sa to bežne robilo.

oli18
14. aug 2024

Necitam diskusiu, ale podla mna sa da v hotovosti vyplatit mzda z pokladne, dokonca sa da vytlacit mzdova listina, kde sa vyplacana osoba podpise. Ziaden zamestnavatel nemoze donutit zamestnanca, aby si zalozil ucet.

andulka1988
16. aug 2024

Keď som pracovala u živnostníka mala som € v hotovosti ale už keď som bola vo firme kde pracovalo xy ľudí musela som mať účet

margotka17
16. aug 2024

Podľa seba viem, že hotovosť sa mi z peňaženky minala rýchlejšie ako peniaze z účtu.

kristiii
16. aug 2024

@margotka17 ja to mám zas presne naopak.

11brano11
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4