icon

Je možné živiť sa predajom obrazov na Etsy?

4. júl 2025

Ahojte, chcem predavat obrazy na Etsy. Cena jedneho od 50-200 eur. Je mozne, sa casom vypracovat, ze to bude moj jediny prijem? Podla ChatGPT ano :D Dakujem za vsetky rady a typy.

Strana
z2
biba_18
4. júl 2025

keď budeš mať zaujímavé obrazy, tak prečo nie ... ale umelcov je veľa, konkurencia vysoká ...

martinmmartin
4. júl 2025

Problem je ze ten komu sa to bude pacit bude kupov jedneho vybaveny na dozivotie a tebe sa rak pistupne minaju zakaznici. Skus vyrabat nieco co sa da vychlastat, zozrat alebo spalit, v spotrebe je caro opakovanych nakupov

zic
4. júl 2025

Ja len, ze kolko obrazov dokazes namalovat za den / tyzden / mesiac? Lebo ak napriklad chces predat za 2000 eur v hrubom, to je 40 obrazov po 50 eur... to stihnes namalovat - do konca zivota take tempo?
A z toho potom zaplatit odvody a dane... za predpokladu, ze vsetko co tam das sa preda?
Spravila si si "business plan", ci to vsteko vychadza?

biba_18
4. júl 2025
@martinmmartin

Problem je ze ten komu sa to bude pacit bude kupov jedneho vybaveny na dozivotie a tebe sa rak pistupne minaju zakaznici. Skus vyrabat nieco co sa da vychlastat, zozrat alebo spalit, v spotrebe je caro opakovanych nakupov

@martinmmartin nie tak celkom - tí čo kupujú umenie kupujú jedného umelca aj opakovane ... 🙂

anjelicek26
4. júl 2025

Ak robis nieco pekne a unikatne, tak kludne... mam po dome vela obrazov a niektore stali fakt dost... ale plny prijem chce toto mat odvahu no... teraz ta to bavi, ked to nabehne ako rutina a ze "musis" bude to ine.

anjelicek26
4. júl 2025
@zic

Ja len, ze kolko obrazov dokazes namalovat za den / tyzden / mesiac? Lebo ak napriklad chces predat za 2000 eur v hrubom, to je 40 obrazov po 50 eur... to stihnes namalovat - do konca zivota take tempo?
A z toho potom zaplatit odvody a dane... za predpokladu, ze vsetko co tam das sa preda?
Spravila si si "business plan", ci to vsteko vychadza?

@zic ved toto presne... platno farby nie su zadarmo dane odvody...

vanilkovazmrzka
4. júl 2025

Ale to neni otazka ze ci sa da. Da sa predavat aj obrazkova podlozka pod pohar, ked je dostatocne dementny trh a ludia co to kupia.
Takze otazka je ci mas dostatocny talent a originalitu, aby si si nasla zakaznikov a na to tu odpoved nenajdes

tenerifka
4. júl 2025
@martinmmartin

@martinmmartin uplne s tebou suhlasim😁👍

hederamonstera
4. júl 2025
@martinmmartin

@martinmmartin ja a moji svokrovci kupujeme kazdy rok 1-3 obrazy od jedneho a toho isteho umelca😊

tenerifka
4. júl 2025

Autorka, mozes to vyskusat ako vedlajsi prijem, kazdopadne moj nazor je, ze boom obrazov v domacnostiach davno skoncil, a s velkou konkurenciou+AI + zvysujucou sa chudobou ludi to ma minimalnu buducnost a priority su a budu inde.

autor
4. júl 2025
@tenerifka

Autorka, mozes to vyskusat ako vedlajsi prijem, kazdopadne moj nazor je, ze boom obrazov v domacnostiach davno skoncil, a s velkou konkurenciou+AI + zvysujucou sa chudobou ludi to ma minimalnu buducnost a priority su a budu inde.

@tenerifka Preco myslis, ze boom obrazov v domacnostiach skoncil?

tenerifka
4. júl 2025

Vidim to okolo seba, v rodine, u znamych a aj u mña samej, je obdobie minimalizmu, a clovek si da do noveho domu 2-3 obrazy alebo ziadne, ak teda nie je vyslovene fanusik tohto umenia, a aj ten si vybera. Pre niekoho je to uz v dnesnej dobe sedlacina (pre mña nie, ale aj tak mam ich par uz niekolko rokov a nechystam sa ich menit).

autor
4. júl 2025
@tenerifka

Vidim to okolo seba, v rodine, u znamych a aj u mña samej, je obdobie minimalizmu, a clovek si da do noveho domu 2-3 obrazy alebo ziadne, ak teda nie je vyslovene fanusik tohto umenia, a aj ten si vybera. Pre niekoho je to uz v dnesnej dobe sedlacina (pre mña nie, ale aj tak mam ich par uz niekolko rokov a nechystam sa ich menit).

@tenerifka vidis a ja v mojom okoli vidim praveze presny opak, je to len vec pohladu 😊

tenerifka
4. júl 2025

Tak to je super, zarobis👍

mirokub
Odpoveď bola odstránená
martinmmartin
4. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Kto rozhoduje co je umenie a kde zacina progresivny pokus o umenie?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
martinmmartin
4. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Aha ok, ja som uz myslel ze to ty budes rozhodovat

jurly
4. júl 2025

Dajn nieco z Tvojej tvorby

melanta
5. júl 2025

Je mozne, sa casom vypracovat, ze to bude moj jediny prijem? Podla ChatGPT ano

Áno, ale to musíš byť ozaj talent, robiť niečo, po čom je obrovský dopyt, mať obrovský dosah na sociálnych sieťach. ChatGPT je nepriateľ, ak nevieš jeho informácie selektovať a spracovať. Predajom obrazov za 100 eur na Etsy sa určite živiť nebudeš. V linku, ktorý som priložila, úplne na konci diskusie, je niekoľko linkov na Instagram profily ľudí, ktorí sa maľovaním živia. Pozri, čo robia, koľko majú sledovateľov, ako sa prezentujú. Napriek tomu nepredpokladám, že sa živia iba maľovaním.

A k tvojej výmene názorov s tenerifkou. My máme veľa obrazov, máme v nich niekoľko tisíc, aj od autorov v spomínanom linku. Ale tie obrazy máme pár rokov a budú mi v dome visieť ďalších 30 rokov. Ty v okolí vidíš opak? V tvojom okolí ľudia kupujú nové obrazy každý rok? Tak moja rada je - začni byť trochu kritická, začni premýšľať, zamysli sa, čo lepšie vieš robiť ako autori v linkoch, ako lepšie sa vieš predať na sociálnych sieťach. Pretože ak nie, tak Etsy ti rozhodne neprinesie to, že sa budeš živiť iba predajom na Etsy. A nestane sa to ani preto, že to tvrdí ChatGPT. Ja fandím ľuďom, ktorí sa chcú realizovať. Ale je potrebné byť objektívny.

https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/ako-zalozit-e-shop-na-predaj-kresieb/

autor
5. júl 2025
@melanta

Je mozne, sa casom vypracovat, ze to bude moj jediny prijem? Podla ChatGPT ano

Áno, ale to musíš byť ozaj talent, robiť niečo, po čom je obrovský dopyt, mať obrovský dosah na sociálnych sieťach. ChatGPT je nepriateľ, ak nevieš jeho informácie selektovať a spracovať. Predajom obrazov za 100 eur na Etsy sa určite živiť nebudeš. V linku, ktorý som priložila, úplne na konci diskusie, je niekoľko linkov na Instagram profily ľudí, ktorí sa maľovaním živia. Pozri, čo robia, koľko majú sledovateľov, ako sa prezentujú. Napriek tomu nepredpokladám, že sa živia iba maľovaním.

A k tvojej výmene názorov s tenerifkou. My máme veľa obrazov, máme v nich niekoľko tisíc, aj od autorov v spomínanom linku. Ale tie obrazy máme pár rokov a budú mi v dome visieť ďalších 30 rokov. Ty v okolí vidíš opak? V tvojom okolí ľudia kupujú nové obrazy každý rok? Tak moja rada je - začni byť trochu kritická, začni premýšľať, zamysli sa, čo lepšie vieš robiť ako autori v linkoch, ako lepšie sa vieš predať na sociálnych sieťach. Pretože ak nie, tak Etsy ti rozhodne neprinesie to, že sa budeš živiť iba predajom na Etsy. A nestane sa to ani preto, že to tvrdí ChatGPT. Ja fandím ľuďom, ktorí sa chcú realizovať. Ale je potrebné byť objektívny.

@melanta pozerala som tych autorov, ja osobne by som si od nich nic nekupila, nie je to moj styl, samozrejme najdu sa ludia ktorym sa to paci a kupia si to a to je v poriadku. Tiez mam svoj instagram s 1500 sledovatelmi, no venujem sa socialnym sietam len par mesiacov, ci je to pekne cislo alebo malo neviem posudit. Skor som hladala v tejto diskusii rady ohladom etsy u ludoch, ktori s tym maju skusenosti a ktorym sa dari v predaji.

lllaila
5. júl 2025

A čo tak popritom viesť krúžok pre deti a kurzy pre dospelých? 🙂

autor
7. júl 2025
@martinmmartin

@martinmmartin ano, je to tak, ze 1 clovek si po vacsine kupi 1 max 2 obrazy za zivot pre seba. Ale to nevadi, lebo na etsy su miliony uzivatelov a kazdyn dnom pribudaju potencionalny zakaznici. Tiez, ten clovek, ktory si kupol obraz pre seba robi jeho vyvesenim "reklamu" pre buducich dalsich zakaznikov. Cize toto su 2 uhly pohladu a netrapila by som sa tymto, ze nepredavam spotrebnu vec.

autor
7. júl 2025
@lllaila

A čo tak popritom viesť krúžok pre deti a kurzy pre dospelých? 🙂

@lllaila aj nad tym som uvazovala 🙂🙂🙂 ale milion povoleni potrebnych a hlavne priestory a cas.

annelise17
7. júl 2025

No ja predávam na etsy, neočakávaj že by to šlo rýchlo. Je to veľmi dlhý proces. Musíš hlavne myslieť na to, že:
1. Zákazníkov si privedieš zo sociálnych sietí - najlepšie Pinterest pre umenie, Instagram. Tam je tiež dosť ťažké vybudovať si základňu, kým algoritmus začne tvoje posty zaraďovať tak, aby to videlo čo najväčšie publikum ľudí. Mockupy musia byť zaujímavé, hneď prilákať. Treba si pozrieť aj niečo o seo optimalizácii. Absolútne neodporúčam kupovať si followerov, to je cesta k ničomu. Mne sa celkom vyplatili na zviditeľnenie reklamy na insta.
2. Zákazníci si ťa nájdu priamo na etsy - tu je tiež tvrdý algoritmus. Musíš pridávať veľa a často, používať seo tagy a názvy, mať kvalitné mock upy. Na začiatok je ideálne mať pripravených aspoň 10 produktov a pridávať ich deň za dňom. Potom minimálne 1-2 týždenne a stále na každom produkte aktualizovať názvy a tagy. A to sme stále v rovine toho, že chceš aby ťa algoritmus začal na etsy ukazovať. Ešte to neznamená predaje.

alica110
7. júl 2025

Najlepšie je skúsiť to, za to nic nedáš.

lllaila
7. júl 2025
@anonym_autor

@lllaila aj nad tym som uvazovala 🙂🙂🙂 ale milion povoleni potrebnych a hlavne priestory a cas.

@anonym_author ani súkromné hodiny? Ja by som strašne rada chodila maľovať pod niekoho vedenim. U nás v Pd napríklad chodia maliari raz do týždňa do regionálneho kultúrneho centra a ucia maľovať dospelých, každý deň sa tam organizuje nejaké podujatie pre verejnosť: kurz strihania ovocných stromov, kurz maľby, divadlo, meteorológia, planetárium, kurz fotenia... Za vstupne

autor
7. júl 2025
@annelise17

No ja predávam na etsy, neočakávaj že by to šlo rýchlo. Je to veľmi dlhý proces. Musíš hlavne myslieť na to, že:
1. Zákazníkov si privedieš zo sociálnych sietí - najlepšie Pinterest pre umenie, Instagram. Tam je tiež dosť ťažké vybudovať si základňu, kým algoritmus začne tvoje posty zaraďovať tak, aby to videlo čo najväčšie publikum ľudí. Mockupy musia byť zaujímavé, hneď prilákať. Treba si pozrieť aj niečo o seo optimalizácii. Absolútne neodporúčam kupovať si followerov, to je cesta k ničomu. Mne sa celkom vyplatili na zviditeľnenie reklamy na insta.
2. Zákazníci si ťa nájdu priamo na etsy - tu je tiež tvrdý algoritmus. Musíš pridávať veľa a často, používať seo tagy a názvy, mať kvalitné mock upy. Na začiatok je ideálne mať pripravených aspoň 10 produktov a pridávať ich deň za dňom. Potom minimálne 1-2 týždenne a stále na každom produkte aktualizovať názvy a tagy. A to sme stále v rovine toho, že chceš aby ťa algoritmus začal na etsy ukazovať. Ešte to neznamená predaje.

@annelise17 ahoj, ak to nie je tajomstvo posles mi prosim link ma tvoj etsy? Velmi sa chcem inspirovat

annelise17
Autor odpoveď zmazal
autor
7. júl 2025
@annelise17
Odpoveď bola zmazaná

@annelise17 dakujem za link, pozeram, ze uz mas 5 predajov za mesiac, ved to je velmi pekne cislo! 🙂)

Strana
z2