Je neakceptovanie výpovede zamestnávateľom zákonné?
ahojte, moze sa prosim stat ze mi zamestnavael odmietne akceptovat vypoved, podala som zaciatkom mesiaca a mam 2 mes. vypovednu lehotu, kedze som na neurcito vypisala som vsetko co tam ma byt, a poslala postou na adresu firmy lebo vraj len tak akceptuju, ked sa to posle listom..a dnes mi prisla odpoved ze neakceptuju vypoved kedze som cerstvo zaskolena na novu kampan ktora trva do aprila 2025.je toto zakonne?
@kavasmliekom Určite nič nemôžu žiadať, žiadnu nahradu vynaloženych prostriedkov na školenie, ty čo si :D Na to je prave ta vypovedna doba... že oni maju dajaku kampaň do 2025, to nikoho nezaujima.
Vypoveď sa oznamuje, neschvaľuje, výnimočne môžu "zamietnuť" výpoveď lekárovi, ak by napr. kvoli tomu ostalo v nemocnici prázdne miesto, ale bežným robošom vôbec nie...
Normálne 1.1.2025 už nepríď do roboty a možu sa aj poskladať.
@thirstymonk no napríklad na železnici je to tak, že školenie, skúšky hradia oni ale si viazaný u nich na 5 rokov, keď dovtedy odídeš, žiadajú náklady na školenie, skúšky uhradiť.
@thirstymonk Určite môžu žiadať čiastočnú úhradu nákladov, ak takéto podmienky podpísala v zmluve alebo nejakom dodatku 🙂. Autorka nikde nepíše, na akej pozícii pracuje, môže ísť o odbornú pozíciu s finančne náročným zaškolením. Ale aj v takom prípade by max firma mohla požadovať úhradu nákladov a sa hrať na “my neakceptujeme výpoveď”.
Výpoveď je jednostranný úkon, nemôžu neakceptovať.

Kedy si im tú výpoveď posielala? Aký máš dátum z pošty?