Je neskoro meniť prácu v 46 rokoch?
Je to mozne? Nieje neskoro zacinat na novom mieste?
to ako vazne takato otazka?? citis sa ako starena alebo co? do dochodku mas este takmer 20 rokov
Ja som menila v lete, a teda mam o par rokov viac 🙂
a prečo , nie ak máš dôvod, citiš že chceš zmenit tak chod do toho
Neskoro? Som myslela, že to píše niekto rok pred dôchodkom.
@anonym_autor začínala som o päť rokov neskôr, nejaký problém?
v pohode ja som menila minulý rok v 46r. Zmena je život. A pracovať budeme ešte dlho.
Dam iny uhol pohladu - mnohe firmy ta budu brat ako prekvalifikovanu, moc drahu, a mozno to budu len ich ocakavania, od cloveka v tvojom veku, + uz ta neobalamutia klasickymi firemnymi benefitmi ako mladych, starsi clovek uz nema zaujem o spolocne lyzovacky, opijacky, splavy, neziskaju si ta prispevkom za svadbu a za narodenie dietata...
Dost mozne, ze preto sa ti ani neozvu na tvoj CV. Viem co hovorim, mam 48 a hladala som si pracu. Neviem, ake mas vzdelanie a aku pracu chces robit, co ma byt ta nova praca... aj ked su starsi ludia kolkorazy ovela spolahlivejsi a loajalnejsi, nedaju vo firmach prednost starsim... O tom ako tazko sa na druhej strane dohaduje s Gen Z si na Linkedine mozes precitat rozne pribehy - ake maju vysoke platove ocakavania be predoslej praxe, vsetci chcu home ofice a po mesiaci im aj tak zdrhnu, lebo chcu vacsi work life balance.
Moja rada teda je, hladaj pracu popri starej, a az ked mas istu tu novu pracu, odid zo starej.
ja som zmenila tento rok v 48 - a nič lepšie som spraviť nemohla
A ČO chces meniť za ČO? Zmena je život a nielen prospešná, ale aj potrebná a vítaná. Mnohé spoločnosti vítajú, keď je zamestnanec rozhľadený.
Kamarátka mala 49 keď začala pracovať ako pedagogický asistent a 50 keď začala v mš ako učiteľka, do vtedy podnikala.v úplne inom smere
menila som v 53.. (po 27 rokoch v jednej firme)
@anonym_autor ja mám tiež 46 r.,praca má baví a teda mám ju na neurčito ( rodinná firma) a možno príde deti do firmy za 2-3 roky pracovať,tak aj mne možno skončí funkcia.Ja by som momentálne menila len kvôli vzdialenosti -cestujem 40 minút.Avsak mám trisku obavy,že si nájdem prácu,ale dajú dobu určitú a môžu prepustiť kedykoľvek..teraz si nemôžem ostat bez príjmu,tak zatiaľ čakám na ‘extra’ dobrú ponuku. O akú prácu máš záujem?
Kamarátka mala 49 keď začala pracovať ako pedagogický asistent a 50 keď začala v mš ako učiteľka, do vtedy podnikala.v úplne inom smere
@anonym_3fca8a to sa platovo oplati?
My mame dobu urcitu, mam titul PhD
@anonym_3fca8a to sa platovo oplati?
@anonym_autor mala obchod s baby tovarom a ľudia už kupujú skoro všetko cez net, takže ano. Ako tvojom úvodnom príspevku si nepísala o tom že chcela zarobiť melón len zmeniť prácu. Každá môže mať iný dôvod
@anonym_autor Aj my ostatné to tak máme.
Keby si mala 60+ tak uz by som neuvazovala … mas 46, este budes 20 rokov robit… ano mladi v p….. ale do dochodku daleko. Predstav si, ze firmy zamestnaju aj noveho 56-57 rocneho cloveka (a nie za pas), na pracu v kancli … nie je im stary a ma co ponuknut … takze zalwzi od danej osoby
Si v najlepšom veku. Samozrejme závisí od praxe a vzdelania. Ak máš vsetko potrebné, si pre zamestnávateľov lukratívny artikel. Deti zrejme odrastené (alebo minimálne väčšie). Mala by si mat jasnú predstavu o budúcnosti
@anonym_autor ahoj pridavam sa k tebe😒Do konca septembra mam zmluvu neviem ci sa tesit ci plakat mam zmiesane pocity.26 rokov v jednej firme nikde inde som nepracovala ako sa to blizi zacinam mat uzkosti😞.Tiez mam 46 rokov a musim zacat odznova.
Dam iny uhol pohladu - mnohe firmy ta budu brat ako prekvalifikovanu, moc drahu, a mozno to budu len ich ocakavania, od cloveka v tvojom veku, + uz ta neobalamutia klasickymi firemnymi benefitmi ako mladych, starsi clovek uz nema zaujem o spolocne lyzovacky, opijacky, splavy, neziskaju si ta prispevkom za svadbu a za narodenie dietata...
Dost mozne, ze preto sa ti ani neozvu na tvoj CV. Viem co hovorim, mam 48 a hladala som si pracu. Neviem, ake mas vzdelanie a aku pracu chces robit, co ma byt ta nova praca... aj ked su starsi ludia kolkorazy ovela spolahlivejsi a loajalnejsi, nedaju vo firmach prednost starsim... O tom ako tazko sa na druhej strane dohaduje s Gen Z si na Linkedine mozes precitat rozne pribehy - ake maju vysoke platove ocakavania be predoslej praxe, vsetci chcu home ofice a po mesiaci im aj tak zdrhnu, lebo chcu vacsi work life balance.
Moja rada teda je, hladaj pracu popri starej, a az ked mas istu tu novu pracu, odid zo starej.
@jumama ja som to pochopila tak, že prácu má nájdenú, len naberá odvahu. Ja ti dám tiež iný uhol pohľadu, vo veku takmer 50, kedy som menila prácu, som už bola dostatočne zapracovaná, takže som prišla, za dva dni sa zorientovala a frčala som. Kolegyňa, ktorá nastúpila pred pár mesiacmi je ešte zo všetkého vyhúkaná a stále jej je treba niečo vysvetovať, čo zdržuje ostatných. Nie je to jej prvá pracovná pozícia, ale je mladšia o dvadsať rokov, možno aj viac. U mňa nehrozili OČR, paragrafy na vyšetrenia, zubára s tromi deťmi. Záleží samozrejme na tom, o akú prácu sa jedná. Ináč moja mama začala podnikať po 50. a úspešne, všetko sa učila za pochodu. Keď človek má cieľ a ide si za ním, tak to ide

@anonym_autor pracovať budeš minimálne ešte 20rokov. Je teda neskoro? 🙂 nie je.