Meníte často prácu, lebo chcete skúsiť niečo nové?

14. apr 2021

Ahojte,
mna len tak zo zaujimavosti a mojej zvedavosti zaujima,ci su tu baby/zeny,ktore aj ked maju rady svoju pracu,po case chcu skusit zas nieco ine. Vystriedala som celkom dost prac,ale cisto z toho dovodu, ze ma proste vzdy lakaju zas nove veci... 🙂 po case uz zacina rozmyslat vzdy o inom, snad sa mi to nevypomosti v buducnosti.

janinah
14. apr 2021

Nie,ťažko sa v niečom vypracuješ,ak skáčeš po pracoviskách ako zajac po kapuste.Zaujímavej práce sa ja držím už veľmi dlho.Dcéru mám takú akčnú,ale tiež sa už usadila a robotu si drží/nie na SK/.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
14. apr 2021

Menila som pracu kazde 2, 3 roky, (s vynimkou MD - tam ma na papieri 8 rokov, z toho 6 doma). Niekedy sa stava, ze na niektore pozicie uprednostnia niekoho z vonku, nez aby povysili existujucich ludi. Ja som tak karierne postupovala. Zacala som ako aistentka este pocas vysky. Nemala som poziciu, ale snazila som sa brat zadania, ktore boli mimo moju poziciu, aby som sa naucila nieco nove. Do inej prace som uz isla na pozciu so skusenostou s danou pracou a s vyssim platovym ohodnotenim ( ja si nerada pytam zvysenie platu, tak ak neprislo inicitaivne od zamestanvatela, tak som si radsej vypytala inde na pohovore). Teraz som tiez v praci 3.rok a tiez som uz pozerala ponuky 🙂, ale potom mi zvysili plat (za 3 roky 2x) a som spokojnejsia. Ale tiez viem, ze som za tie 3 roky opat uplne inde, ze som sa vela naucila a som fakt dobra. Ale idem mat uz 40, neviem dokedy budem este pre zamestnavatelov zaujimava. Ale aspon som sa tymto sposobom dostala zo sekretariatu na marketingu, a z maketingu, co je domena mladych, do technickejsej oblasti - kde snad este niekolko rokov odpracujem.

anjelicek26
14. apr 2021

V podstate pracujem len pre tretiu firmu v zivote a to pracujem uf od 18ky uz popri vyske, potom ma prevzali normalne.. v tejto firme som 8.rok... "pracu" som zmenila, teda pozicie, postup, ale nie firmu... karierny rast je predsa mozny aj interne a tiez sa tam clovek strasne vela nauci. Velke firmy maju vela moznosti. Inak suhlasim, ze zivotopis zajaca nevyzera dobre, proste "ona nevie co chce a dlho sa tu neohreje"... pre HR nic moc.

littlebubble
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadis
14. apr 2021

@anjelicek26 v CV sa nemusia uviest vsetky zamestnania - ale len relevantne pre buducu pracu..takze ja napr neuvadzam prax pocas vysky (administrativa) a prax na sekretariate 🙂 takze mam tiez len 4. zamestanie a to je podla mna ok

opuska
14. apr 2021

ja by som aj vystriedala, aj ma ta moja moc nebavi ale najst teraz pracu kde sa mozes poobede venovat detom, nemusis robit na zmeny tak to je zazrak. takze sa musim drzat tam kde mam tieto "vyhody" ale keby najdem nieco ine kde by to casovo vychadzalo a napln prace by bola ina, aby som mala trochu zmenu tak hned idem

littlebubble
14. apr 2021

Nie.Hneď ako som našla stabilnú prácu ktorá ma baví tak v nej hodlám ostať pokiaľ ma nevyhodia.
Predošlé práce som robila len z nutnosti a neboli stabilné.Človek si nemohol dovoliť byť ani chorý ani mať deti takže terajšiu prácu si veľmi vážim.
Pracujem od 20tky a nebolo také jednoduché nájsť si vyhovujúcu prácu.Aj keď mi boli ponúkané práce v kancelárií, len v nesprávny čas.
Ajtak nerobím nekvalifikovanú prácu takže som spokojná a bola by som aj o 20 rokov 😂

savanna
14. apr 2021

Ano, ja som tak odisla z byvalej prace, bola som spokojna, kolektiv super, nikto nic neriesil, ziadne ohovaracky, atd., ale co sa tyka prace, uz som sa nevedela dalej posunut, ani karierne, ani zmenou zamerania, ani platovo.
V terajsej praci aktualne zmenu nehladam, zatial mi vyhovuje home office pocas korony, stabilne miesto, ale ked pominie korona, je dost pravdepodobne, ze sa opat zacnem rozhliadat...

elizabet173
14. apr 2021

robím v podstate celý život tú istú prácu, ale mala som obdobie, keď som si chcela vyskúšať, či by som sa uživila aj prácou v úplne inej oblasti a zároveň som si potrebovala zamestnať mozog, tak som do toho išla. Uživiť by ma to uživilo, zrejme aj lepšie, ale ma to nebavilo, ku koncu som už mala k tej práci odpor, čo sa nedá povedať o tej, ktorej som zostala verná, tá mi je vlastne koníčkom.

judar
14. apr 2021

Moja byvala spoluziacka co si pamatam za 3 roky vystriedala 18 prac :D ...a pritom nie ze by chcela skusit nieco nove len velke stastie sialenca a v pohodicke si takto skace aj po rokoch takto a nikde jej stopku za rolu kralika nedavali stacilo jej u stastiam upravit si trochu zivotopis zakazdym

zuvelyn
15. apr 2021

Ja mam rada nejaké pevné body v zivote takže nie. Pracujem vo svojej druhej praci, aktualne 6 rokov (aj tetaz pocas RD) vypracovala som sa kariérne, financne som stupla o 100%. Desím na toho ak by som si musela hľadať novú prácu, lebo také podmienky ako mam teraz u zamestnávateľa (finančné aj nefinančné) by mi nedala žiadna firma ako nováčikovi 😬

ivkazba
15. apr 2021

Píšeš, že snáď sa ti to nevypomstí v budúcnosti. Áno, môže sa to stať. Ak vidím v CV 6 zamestnaní za 2 roky a človek má 2 roky po škole, tak okej, to beriem, že sa hľadá, že skúša atď. Ale ak v CV vidím, že človek 30+ má za sebou 15 zamestnávateľov, tak žiaľ, toto ozaj nepôsobí dôveryhodne a nepôsobí to tak, že by som chcela venovať čas, energiu a peniaze venovať takémuto kandidátovi. Nečakám, že človek venuje jednej práci celý život (to by ani mňa nebavilo), je normálne prijať aj človeka bez praxe a počítať s tým, že ho to nebude baviť, nenájde sa v tom a odíde za pol roka. Ale rozhodne nechcem do tímu niekoho, pre koho je už vopred toto len ďalšia prestupná stanica. Napríklad v bankovníctve som na pohovoroch zažila ľudí, ktorí zvykli hovoriť "vždy som chcela robiť v banke". No koniec pre mňa bol takýto koment. Ak chcel človek vždy robiť v banke, prečo za 10 rokov vystriedal 12 zamestnaní od mekáču cez Billu a Pepco? Radšej som zobrala človeka, ktorý na rovinu povedal, že potrebuje prácu, tak skúsil poslať CV aj do banky. Ja som názoru, že chcem robiť niečo, čo ma baví a čo mi prinesie toľko peňazí, aby mi to zaplatilo môj životný komfort. A k tomu nepotrebujem vystriedať nespočetné množstvo zamestnaní.

ivkazba
15. apr 2021

@judar jedna vec je upraviť si životopis a druhá klamať. Nepriznať, že som králik (použijem tvoj výraz), ktorý za 3 roky vystriedal 18 zamestnaní je klamstvo, nie upravenie informácií. Ale problém je v jej prípade zrejme niekde inde, nie v životopise.

judar
15. apr 2021

@ivkazba Teoretizuje len clovek ktory nepoznam....a klamstvo?...vobec...skor jej isty ciel
A tie kamuflaze v zivotopise tie si dava robit zamerne v style 1 a 2 a medzi nimi 1,1... 1,2...preslo jej toho tolko ze sa dokazala presprtat aj do vyssich sfer bez nicoho

lujza123
15. apr 2021

Niektoré prace som vystriedala okamžite, v niektorích som ostala dlhšie. Ale v tých mojich dlhodobejsich som vystriedala viac pozícii. Veľa z mojich prác bolo totálne odlišných, iné odvetvie, iné povinnosti.

Tiež som človek co potreboval vyskúšať viac veci v živote, niečo nové sa naučiť, nestagnovat ale smerovať niekam. Keď mám pocit že ma práca nenapĺňa, je to dookola to isté, nikam sa neposuvam idem inde. Mega alergická som na kretenov, stáva sa to málokedy ale ak náhodou mám pracovať s nejakým magorom okamžite končím.
Rovnako keď zistím ze firma je lakoma a zamestnancom nieje schopná zabezpečiť ani tu kávu ci toaletný papier...

Niekto to názve kralikovanie, ja som sa len dlho hladala, zisťovala svoje + -.
Teraz už 5 rok robím sama na seba, využívam pri tom skoro všetky moje rôznorodé skusenosti a dokonca robím viacero rôznorodých činnosti. Lebo ma to tak baví, lebo tu svoju multifunkčnost som premenila z nevýhody na svoju výhodu...

Ináč toto je asi najlepšia cesta pre všetkých večných hľadačov ktorím v každej práci niečo chyba, robiť sam na seba a byť pánom svojho času. Posúvať sa alebo stabilne robiť jedno podľa toho ako to zrovna potrebuje.

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ofzuza
15. apr 2021

Podla mna je idealne si najst firmu a poziciu v ktorej mozes rast, ci zmenit zameranie. Preto napr ostavam u terajsieho zamestnavatela a nejdem k druhemu, kde mi sice ponuka viac penazi, ale nie su tam take moznosti.

ivkazba
16. apr 2021

@judar ja som prijala za svoj život stovky ľudí, takže ja nemám žiadne ilúzie o človeku, ktorý za 3 roky vystriedal 18 zamestnaní. Takže môžeš napísať, že sa dostala do vyšších sfér (čo je to vyššia sféra), ale ako dlho tam bola pri tempe 18 zamestnaní za 3 roky? A druhá vec je, inteligentného človeka nebude uspokojovať 18 zamestnaní za 3 roky.

ivkazba
16. apr 2021

@rmm áno, šikovný človek sa dostane kam chce. Ja som sa bez VŠ a bez cudzieho jazyka dostala. Ale cieleným rastom, učením, pracovaním na sebe. Vystriedať 18 zamestnaní za 3 roky (ako píše judar) nie je práca na sebe a už vôbec to neznačí šikovnosť.

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz