Je normálne, keď sa nadriadená pýta na vydaj?
Tento rok mám 28, som single žena a momentálne mi to tak vyhovuje, minulý rok som mala 2 vzťahy, ktoré nevyšli a chcem mať pokoj.
Pracujem v cirkevnej inštitúcii, moji kolegovia a kolegyne sú starší a zväčša ženatí, vydaté.
Keď sa ma aj z kolegov niekto spýta alebo vratnicka, poviem, že momentálne nemám nikoho a oni vkuse takí “že veď si nájdeš”. Jednoducho vkuse otravujú a tvária sa, akoby sa dobrý chlap dal kúpiť v obchode, len ja som lenivá dvihnúť riť a ísť do toho obchodu. Alebo ma chcú dotlačiť do neperspektívneho vzťahu? Škrie ich, že nemám starosti s deťmi a môžem si ísť kam chcem a kedy chcem? Škrie ich, že ma nikto nebuzeruje a nemusim sa nikomu prispôsobovať? Škrie ich, že mám viac času na seba?
a preco by ich to malo skriet? spytaju sa, odpoviem alebo neodpoviem ako chcem 🤷♀️ netreba za tym hned hladat zly umysel, otazka znie preco teba tie otazky tak rozhodia
kym som bola sama tak sa kazdy pytal kedy si niekoho najdem, ked som si nasla tak kedy sa vydam, kedy bude dieta, kedy bude druhe, proste ludia nemaju ine temy, pripadne toto su ich priority, tak sa pytaju na tie veci
Toto sú otázky z kategórie "aby reč nestála". Aj mňa sa to pýtali, potom kedy bude svadba, kedy dieťa, kedy druhé atď.. Ale reálne odpoveď tých ľudí ani príliš nezaujíma, nepýtajú sa to ani z dôvodu, ze ti závidia, jednoducho je to taka stará (a keď nie celkom vhodná) konverzačna téma.
Ono su to proste otazky ktore ludia nemyslia zle (kedy bude frajer, svadba, dieta, dalsie dieta a pod...) hoci ano bud su otravne alebo citlive.
Ale neber to v zlom, ti ludia to tak nemyslia.
Slusne mozes povedat ze uz prosis aby sa na to nepytali lebo sa Ti to nechce rozoberat a si momentalne spokojna a ked bude svadba, urcite o tom budu vediet 🙂
Cudne otazky. Kde zijes? Toto mi pripomina dedinu v 19. storoci. Asi si pre nich stara dievka a maju potrebu sa montovat do veci, do ktorych ich nic nie je. Musis im povedat, ze sa vydas, ked otestujes dost napadnikov.😁
Mňa sa vedúca opýtala že či som tehotná aby sa vedela zariadiť. Ja že vedúca ak budem tehotná medzi prvými sa to dozviete. Od vtedy sa má to neopýtala .
@petamich lebo to považujem za svoje súkromie. Preto nechápem, čo si to vôbec dovoľuje, je to akoby sa ma pýtala na počet aktuálnych sexuálnych partnerov alebo či už som bola niekedy na potrate a pod. Tu budú možno niektoré oponovať, ale pre mňa je to to isté.
@stanulienkat je to cirkevná škola, možno to bude tým
Však keď ti to vadí tak im to povedz. Normálne na rovinu.
Jednoducho ich to zaujíma. Máš vek na vydaj, cirkev chce manželstvá a deti tak to zaujíma aj týchto.
Autorka,
to co hovoria druhy ludia nemozes ovplyvnit, ale mozes ovplyvnit tvoju reakciu a nema zmysel byt rovnako drza. Musis sa naucit ludi odpinkavat.
Napr.
No a kedy sa vydavas? - keď Pan Boh dá....
A priatela uz mas? - nemám, je to v Bozich rukach
"Pracujem v cirkevnej inštitúcii"
To vela vysvetluje, maju to mozno aj v popise prace, po svadbe bude otazka kedy dieta, kedy druhe tretie preco nie stvrte...
@lenkakravcova nechcem byť zase konfrontačná, je to najlepší kolektív a práca, v ktorej som kedy robila, povedala som len, že ak by to tak bolo, určite by to vedela medzi prvými, lenže pýta sa to aj tak
@zmrzlinka2021 hahaha, tak to je ta najlepšia odpoveď aj vzhľadom na to, kde pracujem 😁 díki!
za mna normalne ze sa zaujimaju a hlavne ak ide o cirkevnu skolu
si zuavne na tu temu precitlivena mozno jej povedz ze je to v Bozich rukach a nerobi ti dobre ked sa stale pyta
este mozes dodat ze sa za buduceho manzela modlis
Nemaju sa o com s tebou rozpravat, tak sa spytaju toto, aby rec nestala. Inak ich to asi ani nezaujima a urcite ich to neskrie.
Jednoducho poviem "moja vec", potom snáď pochopia.
@mamina7070 nie je to normálne, aj keď ide o cirkevnú školu, pretože je to zvedavé špáranie sa do sukromia iných ľudí. Je normálne byť precitlivený na svoje súkromie či? Alebo ty kolegom a nadriadeným rozprávaš všetky detaily?
Odpoveď je , pán boh, čurák, mi žiadneho nezoslal, pomodli sa za nejakého súceho vďaka"
tak neviem ci si citala kodex lrestansleho ucitela a info o tom ze mas viest usporiadany osobny zivot v sulade s naukou cirkvi
https://cloud8n.edupage.org/cloud/Eticky_kodex_...
ale ano beriem to ako normalny ludsky zaujem ze sa bavime aj o nasich zivotoch kto chce pozdiela a kto nie nie
ale teda my nie sme cirkevna skola 😉
Povedz ze si lesbicka a vydas sa az ked vlada schvali manzelstva homosexualov ;) a budes mat pokoj od tychto otazok
@mamina7070 od vratnika ktoremu poviem maximalne dobry den fakt nepotrebujem “ludsky” zaujem
kolegovi sa narodilo prve babo a nam sa zdoveril aj s postupom porodu a my sme ich potesili darcekom
a ano ak chce v tej skole skoncit tak kludne moze zopar krat povedat tak ako jej ty odporucas
@vanilkovazmrzka
@mamina7070 vstupovala som na školu ako agnostička a vedia, že som. Takže nie, byť vydatá/mníška nebolo podmienkou 😉 A počítadlo na vagine či tajnú kameru na mňa nasadiť nemôžu, aj keď verím, že individuá ako ty by to hrozne chceli 😂
Su to bezne otazky v kolektive, nic extra za tym nehladaj. Odpovedz slusne, pripadne zmen temu. Niekde su v kolektive blizsie vztahy, bezne rozoberaju aj osobnejsie veci, kazdy podla toho, aky je typ cloveka. Netreba z toho robit vedu, odpovedz tak, aby chapali, ze to nie je tema pre teba a zmen rec na nieco ine.
@mamina7070 skoda reci. Uvedom si ze zivoty druhych ludi ta nemaju co zaujimat, pokial oni sami nemaju potrebu to zdielat. Vsetkym okolo sa bude lepsie zit.
ake pocitadlo ? fakt si vztahovacna 😉 ja nemam deti v cirkevnej skole a ani tam nepracujem
mne je tvoj sexualny zivot absolutne ukradnuty a ver ze aj vacsine ludom okolo teba
@vanilkovazmrzka ja sa zaujimam o ludi, ktorych mam na starosti na svojej pozicii ty si ries seba a svoje okolie 😂
@vanilkovazmrzka presne tak 👏 Navyše ja sa s nikým z kolegov nekamarátim nejak bližšie, je to ale dobrý kolektív, mame tam dobre pracovné vzťahy, žiadne žabomyšie vojny, to je pre mňa dôležité. Kolegovia ale nie sú tvoji priatelia a z roboty by som v živote nechcela ani vzťah, ani kamarátstvo. Každého si tam držím od tela.
@autorka tak mozno by stacilo povedat, ze si vazis ich zaujem ale ze sa necitis na to zdielat s nimi osobne intimne detaily zo svojho zivota, ak nie su uplne blbi tak to pochopia.

Jednoduchá odpoved: moje súkromie je len moje. Ďakujem