icon

Je policajný diktát ťažký?

17. feb 2025

Ahojte bola som n pohovore na policajtku a idem dalej na skúšky aj zo SJ.
Píše sa diktát a sloh .
Neviete náhodou niekto ci su ťažké tie diktáty ? Co hlavne skúšajú čiarky a vybrané slova ?

Strana
z3
renirv
17. feb 2025

toto som nasla https://www.zones.sk/studentske-prace/diktaty/3..., ale ci je to ozaj ono, tak to netusim. proste ak ovladas gramatiku, tak sa nemas coho bat.

mandzula
17. feb 2025

Po tom, ako som v policajnom spise okrem ineho videla "rupciak" a "šrúbovák", predpokladam, že o existencii niečoho takého, ako sú čiarky, ani netušia. Ale to vlastne ani ty.

nyusika
17. feb 2025

😀 😀 😀 😀
neboj, si idealny kandidat na policajta 😀 😀 😀

autor
17. feb 2025

Tak gramatika nie je moja silná stránka … akoze hlave čiarky a tie kadejaké chytáky

nyusika
17. feb 2025

hej hej, ciarky su strasne chytaky 😀 😀 😀

lindus_esterka
17. feb 2025

ja len tak na okraj, tento rok uz sa slohy zrusili. A ty uz mas vysledky 1.kola, ked vies, ze ides na testy zo SJ ?

januska12323
17. feb 2025

Nechcem generalizovať ale diktát nemôže byť ťažký keď policajti vedia napísať slová ako begbinton.

lilope
17. feb 2025

Nie sú tam chytáky ani dlhé súvetia, kde by bolo potrebné písať veľa čiarok. Uvedom si, že na tieto testy chodia aj Maďari.

autor
17. feb 2025

@lindus_esterka nemam výsledky len som bola na pohovore a povedali ze mi pride termín na skúšky

Tak sloh uz pisat nebudem ?
A diktát sa pise ?

Akoze nikde som začula ze zo SJ uz nebudú skúšky ale neverila som tomu dako

mandzula
17. feb 2025

Ja teda dúfam, že skúšky budú, lebo to už fakt vyzerá tak, že policajtovi bude stačiť, že vie ukazovať prstom. Už počas môjho dlhoročného pôsobenia pod MV SR to bola jedna katastrofa a ak sa majú nároky znížiť, chráň nás Boh.

lindus_esterka
17. feb 2025

diktát by nemal byť, iba co oni nazývajú "vedomostný test", a teda sloh od tohto roka zrušili. Do marca by mali vyhodnotiť tie januárové skúšky a poslať buď pozvánku na júnový termín alebo info, že smola, preto som sa pýtala, či už máš papier. A ten vedomostný test - tu máš okruh, ak si to ešte nepozerala. Na skúškach potom budú aj možnosti. https://www.akademiapz.sk/sites/default/files/2...

autor
17. feb 2025

@lindus_esterka a tento test co si mi poslala tak sa pise kedy ?

autor
17. feb 2025

@lindus_esterka lebo ja idem len na tu 8mesacnu školu nie bakalára

lindus_esterka
17. feb 2025

test je v juni, ale na klasicke bc studium, netusim, ako je to u teba ked pises ze 8mesiacov

autor
17. feb 2025

@lindus_esterka aha no ja idem iba na to 8m štúdium žiadny titul nic … len odchodime a budem policajtka ak by som chcela kriminálku a tak tak by som musela ist na to ine studium

mamamasama
17. feb 2025

Kedže poznám gramatiku môjho bratranca(policajta) a doteraz nemám istotu, že je nediagnostikovaný dyslektik, tak myslím, že sa nie je čoho báť 🤣

autor
17. feb 2025

@mamamasama aha tak dobre 🤣 potešila si ma

autor
17. feb 2025

@lindus_esterka a inak z kade vies ze je sloh a diktát zrušený ?

beloved
17. feb 2025
lilope
17. feb 2025

@mamamasama gramatiku neovláda kopec vysokoškolsky vzdelaných ľudí a je to ,,v pohode". Na vysokej škole sa to nerieši, aj keď je hrozné mať najvyššie vzdelanie pri neovládaní základného. Rovnako je zlé keď policajt píše záznam a sú v ňom gramatické chyby, ale aj keď v písomnom styku chybí hocijaký inžinier či docent.

aandrea9
17. feb 2025

@mandzula možno to bol autenticky záznam z výsluchu, čo ty vies 🤷‍♀️

mondolina
17. feb 2025

Som policajt a mrzí ma toto hádzanie do jedného vreca. Robíte z nás polodementov. Fakt. Keď budete vytáčať tiesňovú linku asi nebudete rozmýšľať nad tým, či policajti, ktorí vám prídu pomôcť vedia písať bez gramatických chýb.

lilope
17. feb 2025

@mondolina skôr dementov 😀 ale že v zbore je každý druhý vysokoškolák, sa akosi ignoruje.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
17. feb 2025

@mondolina ja inak toto nepochopím strašní su ludia… ale presne ked ich odstavia policajti uz su v úzkych alebo ked potrebujú pomoc zavolajú … ale netreba si všímať hlúpe reči.

A nevies náhodou ako je to s tym SJ ci sa pise diktát a sloh ?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
maxiva
17. feb 2025

Nerozumiem týmto posmeškam. Čo som stretla policajtov, všetci do jedného boli veľmi nápomocní, profesionálni a naozaj robili svoju prácu. A nemyslím si, že sú polodementi. Riskujú svoje životy, tak sa zamyslite. To či vie napísať diktát, sorry, ale to je to posledné, čo ma trápi

mondolina
17. feb 2025

@lonely66
Si vtipná. Poslúž si.

autor
17. feb 2025

@lonely66 ktovie ako si sa správala ty ,ked tu dokážeš taketo pisat …. Tak sa potom nečuduj , že aj oni sa k tebe tak správali

autor
17. feb 2025

@nyusika ty tiez nechapem co sa zapajas ked nenapíšeš nic k téme …
Sa musis velmi doma nudiť. Som si všimla, ze sa rada zapajas len tak do diskusii a mas hlúpe reči … a nie jedna si to tu o tebe mysli na MK

Strana
z3