icon

Je potrebné odkladať výplatné pásky?

domkakvet
21. jan 2025

Ahojte, môžem vyhadzovať výplatné pásky, alebo to treba odkladať? Ďakujem.

biba_18
21. jan 2025

môžeš, ale ja by som ti to neradila - pretože pri výpočte dôchodku môžeš mať problém s dokladovaním zamestnania - a s páskami to ide ľahšie ...

kathy7337
21. jan 2025

na konci roka ti je vzdy urobene rocne zuctovanie dane, tak vzdy za ten rok kludne vyhod

simca06022011
21. jan 2025

@domkakvet radsej si to odkladaj,nikdy nevies co sa stane a budes potrebovat. Staci ze sa nieco nenahlasi, strati atd a budes musiet preukazat prijem. Ja napr. kolegom tlacim mzdovy list kazdy rok a potrdim, zalozia to miesto pasok, ale to skor na "zhrnutie", rovnako tak napr. potvrdenie o prijme/alebo vykonane potvrdenie RZD si odlozit. To teoreticky aj nahradi tie pasky, len zase nie su tam podrobne vsetky infosky.

michaela329
21. jan 2025

Odkladám za rok, potom vyhodim, keď mám urobené RZD - to si archivujem. Nevien si predstaviť ukladať pásky za 45rokov kvôli dôchodku.

apolka77
21. jan 2025

Nám posielajú už len elektronicky ..

andrea_82
21. jan 2025

Inak, toto ma vzdy zaujimalo, ci je vyplatna paska pre napr. socialnu poistovnu nejaky relevantny doklad, kedze na nej nie je ziaden podpis ani peciatka. Takych pasok si vyrobim za vagon.

vkatush
21. jan 2025

Neviem, čo presne riešili, ale akurát otec vyťahoval z periňaku pásky z nejakého 80-niečo, lebo keď kontrolovali tuším výpočet dôchodkového veku alebo čo, chýbali mu tam nejaké mesiace v jednej firme, ktorá už ani neexistuje. Nemal by to neskôr ani ako zdokladovať.

michaela329
21. jan 2025

@vkatush čestné vyhlásenie od spolupracovníkov. Moj otec to riešil teraz. Uznali mu na základe ich.

rakywanda
21. jan 2025

@michaela329 to chceli aj od mamy, z jej prvého zamestnania. Lenže už vtedy mala staré kolegyne, tie boli už daaavno mŕtve.

michaela329
21. jan 2025

@rakywanda tak otec bol vo veľkom podniku, tam svedkov bolo dosť 😅 Ale očividne aj neporiadku v papieroch.

lilinka88
21. jan 2025

@michaela329 mamine tiež chýbali nejaké obdobia, SP žiadala aj z archívu a pod a nič, k čestným vyhláseniam by sa nemala ako dopátrať, keďže to bolo obdobie spred 30 rokov, práca na opačnom konci Slovenska

michaela329
21. jan 2025

@lilinka88 otec detto, praca spred 40 rokov, stredisko niekde na juhu, ale našťastie ľudia ešte žili.

natalka13
21. jan 2025

Skontroluj si socialku ci tam mas vsetko a vyhod pasky. Inak taku pasku si vyrobi dnes kazdy pubertak v PC.

maranco
21. jan 2025

Odfoť si a ulož si elektronicky, medzi ostatné dlhodobo archivované dokumenty

misanthropicdann
2. feb 2025

@domkakvet vyžiadaj si prístupové údaje do sociálnej poisťovne.
Každý mesiac si skontroluj ci ti tam chodia peniaze od zamestnávateľa, ak áno a hodnota sedí s výplatonou páskou môžeš vyhodiť.