Je povinné ísť na teambuilding?
Čo si o tom myslite?ist neísť? Je to síce povinne ale kto vie , nemám chut tam ísť ……
Tak ja mám s TB iné skúsenosti. Ale len z troch korporátov, tak asi malá vzorka.
Zatiaľ som nezažila TB, ktorý by bol len “bohapustá ožieračka”. Áno, aj na našich TB je alkohol, ale s mierou. Vždy ideme na nejakú ľahšiu turistiku (aby vládali aj staršie ročníky), či lyžovačku, vždy je aj pracovný program (nejaké zhodnotenie obdobia, čo nás čaká a podobne), vždy je aj zábava, ale trtkačky a sex ešte nebol, dokonca ani manželia, či budúci manželia si to nedovolia. Ešte aj rozdelenie izieb je vždy na ženy a mužov, nie zmiešané… A na druhej strane, ak chce niekto sexovať, určite nepotrebuje na to TB. A vždy je to v pracovné dni počas pracovnej doby (aj mimo, keď je to aj s ubytovaním). Ak sa niekto nechce z akéhokoľvek dôvodu zúčastniť, neznamená, že má voľno, ale mal by normálne pracovať.
Na akcie mimo pracovného času chodím len s úzkym okruhom kolegov, pretože sme dobrá partia a chceme tak ísť.
Ale teda k otázke - záleží od firmy, či je to povinné, alebo nie… Záleží od kolektívu, ako potom bude vnímať kolegu, ktorý odmieta s nimi ísť a či ten kolega je potom s tým aj ok.
pisem vyssie - pije a trtka
@nyusika A kde sa da na taky teambuilding prihlasit? Ja by som aj skočil😇
Peniaze na teambuilding firma musí zarobit. Určite by sa dali lepšie rozdeliť, lebo každý nechce ísť na teambuilding.
Pamätám si, že sme s rodinami chodili do Tatier a keď sa manžel opýtal, že chce preplatiť výlet na Slovensku, takže však to už minul z tých peňazí na teambuilding....no úžasné 🤣. Zamestnávateľ nám nútené vybral miesto, program a partiu ľudí z príspevku na rekreáciu na Slovensku.
U nas je to tak. Keď už sa blíži ten čas v roku, vedúci/ vedúca nadhodi tému TB na porade a kto chce, dá návrh, kam ist. Vysledny TB velmi zalezi od momentalneho zlozenia kolektivu. Ak su v nom prevazne nevybujareni chlapi, idu na chatu ozierat sa. Ak je viac mamiciek alebo starších dam, vymysla sa nejaka kultúrna akcia, mierna tura, bez prespavacky
Teraz rozmýšľam, či preto oco tak rad chodí na temabuildingy 🤣 Ale teda z fotiek to skôr vyzerá, ze si posedia, pokecaju, poturistikuju, trištvrte ich nepije lebo sú všetci autom a normálni ľudia a každý niečo domáce navarí a napecie. 🤷♀️ Asi teda záleží kde človek pracuje. Ja mam v práci tak trápny temabuiling, že ich vlastne ani nemáme, lebo sme otvorení 7 dni v týždni a nikdy sa nedá mat všetci voľný deň a po práci sa teda už fakt nikomu nechce.
Tak ja nechápem kde to poniektoré pracujete a s akými ľudmi … žeby sa na TB “@@tkalo” tak Tí ľudia majú asi taký životný štýl a je im jedno kde to robia, či v pracovnej dobe alebo po. Ja mám 3 tímy a s každým chodíme na TB 2xročne. Pre mňa to je povinne - musím to zorganizovať … nie vždy tam idem rada alebo sa mi chce, ale v podstate je to “moja práca” Ľudia sa väčšinou tešia a pýtajú si to. Spolu vyberieme v hlasovaní miestom čas a sedime 2-3 hodiny na bowlingu, alebo si zahráme escape alebo motokári či opekačka. Najeme sa a ideme domov .. kto nechce prísť nepríde, koho žena nechce aby prišiel nepríde. Je to úplne pochopiteľne a akceptovateľné. Ja osobne niesom za chaty a prespávačky niekde a ani nato nieje budget. To nech si každý robí posvojom. Čize nieje TB ako TB. Závisí.
Isla by som a podla toho ako sa tam budes citit sa rozhodnes,ci pojdes aj na dalsi teambuilding. U nas su teambuildingy na urovni. Chodime bud na wellnes pobyty a lahsia turistika alebo na turistiku,bicyklovacku,spoznavanie. Vobec to nie je o ozierani sa a pretahovani s kolegami.
Iba citam tie aktivity, ktore sa robia na TB a ide mi mraz po chrbte😀 u nas v robote byvaju 1x do roka aj s prespavackou, nie je to povinne, tak nechodim. Ja som asi divna ale teda mne sa takto travit cas s cudzimi ludmi absolutne nechce. Mam rada spolocny timovy obed pocas pracovnej doby, take 2 hodinky s nimi mi stacia. Su to super ludia ale teda…pre mna toto nasilu zblizovanie nie je.
Zasadne nechodim, pre mna je vzacnejsi cas s rodinou a nemam pocit, ze by tieto aktivity pracovny kolektiv zblizovali
Prvýkrát čítam,že je teambuilding povinný. Ja som si myslela,že je to dobrovoľné 😀 Za mňa,ak ste dobrý kolektív,by som šla na pár hodín posedieť,pokecať,niečo zjesť,vypiť a tak,ale ak ste kolektív taký že nič moc,tak by som nešla,pretože by som sa tam necítila dobre 😊
Ja to tak neznášam. A ešte vianočné večierky povinné, že keď nejdeš, tak nie si tímový 😅 No kašlať im na to.
😀 no fakt strasne veci chce po tebe ta firma. Pozve ta a zaplati ti vianocny vecierok. No riadne spiny su to 😀 sa cudujem, ze to zvladas…
Nie bez srandy, ked to mate povinne, zjedz veceru a povedz, ze musi ist a hotovo… ci na silu ta tam ide niekto opit a nuti ta bavit?
Pripadne si zober na ten den dovolenku alebo si naplanuj lekara a je.,,
A autorka, by tebou idem. Ked sa ti nebude pacit, mozes odist. Ale daj tomu sancu
😀 no fakt strasne veci chce po tebe ta firma. Pozve ta a zaplati ti vianocny vecierok. No riadne spiny su to 😀 sa cudujem, ze to zvladas…
Nie bez srandy, ked to mate povinne, zjedz veceru a povedz, ze musi ist a hotovo… ci na silu ta tam ide niekto opit a nuti ta bavit?
Pripadne si zober na ten den dovolenku alebo si naplanuj lekara a je.,,
A autorka, by tebou idem. Ked sa ti nebude pacit, mozes odist. Ale daj tomu sancu
@u2jana Načo ten výsmech? A to vyjadrovanie tretej cenovej? 🤷♀️ Veď ty si oslavuj koľko chceš, ja si svoj voľný čas chcem manažovať sama a s ľuďmi, ktorí za to stoja.
Ja to tak neznášam. A ešte vianočné večierky povinné, že keď nejdeš, tak nie si tímový 😅 No kašlať im na to.
@alica110 Nemusis to znasat. Nemusis to vyhladavat. Len sa potom netreba cudovat a rozmyslat,preco mam pocit,ze ma v praci nechcu,alebo sa spravaju ku mne inac......Ocividne im das najavo,ze im mozes nasrat.....Naco je dobry taky clovek v tíme? Mozes byt solista ,ale nie v zbore😉
@alica110 Nemusis to znasat. Nemusis to vyhladavat. Len sa potom netreba cudovat a rozmyslat,preco mam pocit,ze ma v praci nechcu,alebo sa spravaju ku mne inac......Ocividne im das najavo,ze im mozes nasrat.....Naco je dobry taky clovek v tíme? Mozes byt solista ,ale nie v zbore😉
@martin96321 Ale netáraj, predstav si, že ma nikto nevyčleňuje 😜 Ty zbor 🤣
@martin96321 Ale netáraj, predstav si, že ma nikto nevyčleňuje 😜 Ty zbor 🤣
@alica110 Netaram😁 Tiez som radsej solista ako zborista.
Ja chodim s mojim muzom. Ich firma kazdy rok organizuje TB, ale pre cele rodiny. Takze tam ma kazdy svoju rodinu a deti. Je tam vzdy nejaka turistika, ale kazdy si moze ist svoje. Potom nejake tipy na program hrad, ci jaskyna... A vecer byva program pre deti. Ci je nieco neskor pre dospelych neviem, my skoro chodime spat 😅
Zhodou okolnosti mám za sebou teambuilding, nikto sa s nikým nevyspal, aspoň teda nie tak aby to vedela celá firma, pár ľudí sa trocha pripilo do nálady, pár sedelo nad radlerom, najedli sme sa, rozprávali a smiali.. nedialo sa nič nepristojne, nebudeme mať ani šokujúce historky pre kolegov čo sa nezúčastnili.. a to nás je v tíme dosť, bolo nás tam skoro 30.. zvláštne aké majú iní ľudia šialené zážitky z takýchto akcii..
Asi tu niektoré robia v bordeloch 😅😅😅
Choď a uvidíš... My to mávame na dva dni v rámci týždňa. Ubytovanie na vyššej úrovni, pečené prasiatka, švédske stoly, wellness...
Čo sa týka programu, tak nám moderujú známe tváre z televízie, máme skupinové súťaže... A večer voľná zábava
My sme síce v práci super kolektív, ale stačí mi vidieť niektorých análnych alpinistov z iných oddelení, ktorí sa pasujú do postavenia super "manyžerov" a mám pokazený celý pracovný deň... nepotrebujem si pohľadom a kontaktom s nimi kaziť ešte aj voľno.😅
Tak ja nechápem kde to poniektoré pracujete a s akými ľudmi … žeby sa na TB “@@tkalo” tak Tí ľudia majú asi taký životný štýl a je im jedno kde to robia, či v pracovnej dobe alebo po. Ja mám 3 tímy a s každým chodíme na TB 2xročne. Pre mňa to je povinne - musím to zorganizovať … nie vždy tam idem rada alebo sa mi chce, ale v podstate je to “moja práca” Ľudia sa väčšinou tešia a pýtajú si to. Spolu vyberieme v hlasovaní miestom čas a sedime 2-3 hodiny na bowlingu, alebo si zahráme escape alebo motokári či opekačka. Najeme sa a ideme domov .. kto nechce prísť nepríde, koho žena nechce aby prišiel nepríde. Je to úplne pochopiteľne a akceptovateľné. Ja osobne niesom za chaty a prespávačky niekde a ani nato nieje budget. To nech si každý robí posvojom. Čize nieje TB ako TB. Závisí.
@hellionka presne to mi napadlo, že s akými ľuďmi to pracujú...
My máme TB raz ročne, s prespavackou. Vždy sa veľa nasmejeme, je to fajn akcia. Áno, aj sa pije (kto chce), zvyčajne aj tancuje, aj pre niekoho trápne hry bývajú, niekedy turistika, inokedy nejaká ochutnavka..
Ale zeby sa niekto "vytratil" som ešte nevidela. A ani žiadne iné nepristojnosti sa u nás nedejú, asi sme nudni .. 🤪 chodieva nás cca 20-25 ľudí, ako kedy, zmiešaný kolektív.
Ale povinné to nie je.
.
fuha tak to keby som mala ist na taky teambuilding kde sa len chlasta a sex tak to nie je teambuilding na zlepsenie pracovneho prostredia. To by som s tebou suhlasila a nesla nikam. Vykaslala by som sa na to aby som sa tam na ozranov pozerala. My mame skvely kolektiv a teda teambuildingy su platene z firmy a ziaden alkohol tam nebol. Bola som uz 3x a vzdy to bolo super. Mali sme opekacku (tam max pivo), bowling a veceru a chalani chceli ist na motokary tak my co sme nejazdili sme si pokecali pri kave a potom sme sli vsetci na veceru. Niektori sa stredavaju aj v uzsom kruhu napr. sa dohodnu hrat volejbal, idu na turistiku alebo chodia 3-4 spolu do fitka. Za mna ozieracka nie je teambuilding. Nemas to ako povinnu akciu a v ramci tvojho volneho casu ti to nemozu prikazat. Tak mas ine plany a hotovo.
Prečo by tp malo byť povinné? Máš to v zmluve? Ked nie povinné to nie je. Ak nechceš nechoď nútiť ťa nemôžu. A možno keby si išla bude to fajn.
U nas to bolo dobrovolne, 1 chata za rok od piatku do nedele 🙂..dost sranda takze ja som isla rada..turistika, jedlo a kto chcel pit pil a kto nie tak nie 🙂
@u2jana Načo ten výsmech? A to vyjadrovanie tretej cenovej? 🤷♀️ Veď ty si oslavuj koľko chceš, ja si svoj voľný čas chcem manažovať sama a s ľuďmi, ktorí za to stoja.
@alica110 to nebol vysmech, tak sa neurazaj.
Len som chcela poukazat na to, ze sa horsie veci deju v zivote, ako to, ze ta firma pozve vecierok.
V bývalej práci som chodila, ale v terajšej chodím len na vianočný večierok inak nie - v práci len samí chlapi..😂 Ledva prídu a už sú opitý

Toto pise ten partner co sa boji, ze ho zena podvedie na teambuildingu ?😃