Je povinnosť mať v banke umelé nechty?
Ahojte, od novembra pracujem v banke ako klientský pracovník. Prosím vás, tie, ktoré robíte v banke alebo hocikde na nejakej pobočke s ľuďmi, je potrebné mať ozaj umelé gélové alebo akrylové nechty? Ja mám svoje nechty, normálne, čisté, nie dlhé, no rovnako sú dlhé cca 4mm, stále si ich upravujem na túto dĺžku, lakujem iba priesvitným, prípadne svetlým lakom. Lakujem si ich každé dva dni, takže ich nemám ani ošúpané, ani okúsané, proste normálne zdravé nechty. No a poslednú dobu mi stále kolegyne hovoria, že kedy konečne pôjdem na nechty. Aj riaditeľka, že všetky tu máme pazúriky, len ja jediná som taká naturalka. Aj čo sa týka make-upu tak to nepreháňam. Ráno sa doma si vyčistím pleť, dám si jemnú vrstvu BB krému, zvýrazním líčka, prepúdrujem. Obočie si upravím štetcom a tieňom na oboočie, na pery si dám len lesk alebo takto v zime iba obyčajné labello, na oči špirálu. Vlasy nosím rozpustené alebo vyčesané - podľa počasia. No vždy som proste čistá, upravená jemne, nepreháňam to ani s makeupom, ani s parfémom. A stále ma riešia, že ja sa ani nenamaľujem, hlavne teda tie nechty im stále idú po rozume. Mne sa to úprimne ani nepáči a aj sa strašne bojím, že mi to zničí moje nechty. Mala som jedno obdobie, nosila som gélové nechty asi 4 roky ale nerobilo mi to dobre, ako som ich dala dole, tak moje nechty boli ako papier. Povedala som si, že už nikdy viac toto nechcem. Je to fakt problém byť prirodzená v tejto dobe? Ďakujem.
Tiež sa mi umelé nechty vôbec nepáčia, pride mi to take "lacné", nehygienické ( hlavné keď ích majú zdravitničky), a ako píšeš aj veľmi nezdravé, ničia sa vlastne nechty.
Či c banke, či kdekoľvek inde, ak si môžem vybrať, radšej idem k žene, ktorá je pekne a slušne upravená, ako k tej, čo má “pazúriky”. A určite je vhodnejšie mať v banke svoje upravené nechty ako farebné, krikľavé umeliny. No nie je povinnosť ako mať umelé nechty, tak aj ich nemať. Je to len o osobnej preferencii.
To nie je bankou ale slepacim kolektivom.
A co si im odpovedala? Ved by som jasne povedala, ze na nechty nepojdem nikdy a bodka. Alebo este, ci mi chce davat kazdy mesiac 35€ kolegyna co sa to pyta? Ja neviem, to je take tazke ohradit sa? Ved to je uplne trapne od nich, ty si sa mala opytat ked si precita nejaku knihu o sebarozvoji…
Pracovala som v banke, chodila som jemne nalíčená a nechty som mala svoje kratke a na nich cerveny lak. Keby sa mi odlupilo, mala som vzdy lak so sebou.
Keby niekto riesil, ze sa to nehodi - mala som to pre istotu schvalene aj od riaditelky pobocky a potom aj riaditela. Im zalezalo na plneni planu a nie na laku na nechtoch.
Nemám na sebe umelé nič a popravde sa mi to ani nepáči. A dosť pochybujem, žeby to bolo povinné. Úprimne, tiež by som tam nezapadla tak ako ty. Vyznávam prirodzenosť a nie umelosť. A možno práve preto chodia klienti radšej k tebe, lebo si aká si. Drž sa toho.
Nedávajte si to robiť, zničia vám nechtové lôžka a budú vám potom krivo rast vlastne nechty. Ja som to mala kedysi keď som išla na svadbu a v živote už nikdy. Bola to chyba.Doteraz mi tie nechty škaredo rastu. To si len také fiflney dávajú co nevedia co so sebou. Sak keď máte pekne nechty načo to kaziť
Nenechaj sa tlačiť do niečoho, čo sa to nepáči a necítiš sa v tom dobre. Keď do teba stále rýpu, je to preto, že si nedala dosť jasne najavo, že to nechceš.
Jasne povedz, že umelé nechty ti v minulosti poškodili tvoje vlastné, a viac to neurobíš. Okrem toho dnes už je to nemoderné, prirodzenosť sa vracia do módy.
Inak, chodím do troch bánk, a všade sú aj ženy bez umelých nechtov a líčenia.
Ja som bola tento tyzden v banke a bola tam pani, co nemala umelé nechty ale na svojich krátkych nechtoch mala taky trblietavý lak. Povedala som si, konecne jedna co nema nechty ako drakula zuby 🤣🤣🤣. Cize asi to nie je povinnost. Ale ja mam nejaku fóbiu na tie umelé nechty z casu, ked maly lezal na neonatologi (zapálený pupok) a pan prednosta mi ako prve kontroloval nechty, ked nas prijímal. A mala som kratke nenalakovane. Dostala som prednášku o tom ake baktérie sa drzia v umelých dlhých nechtoch a keby som mala take, bud si ich dam ihned odstranit alebo ma neprijíme s dietatom. Od vtedy ked vidim, ze naprikald niekto miesi cesto rukov v nechtoch a prsteňoch, tak sa mi dviha zaludok. 🙈🙈🙈 ked nechces umelé nechty nedavaj si. Aj svoje nechty si vies pekne upravit.
Ja si vsimam nechty, ked som niekde na urade, v banke, poistovni a oproti mne sedi pracovnicka tej spolocnosti. Kazdy jej bude pozerat na ruky. Vsak si nemusis davat robit dlhsie nechty. Staci, ked si das spravit gel lak. A nemusis si to prelakovavat kazdy druhy den. Alebo si kup essie laky a aj toap coat a urob si to sama. Priesvitny lak dava vyniknut tomu, ze ich ma 4mm dlhe a to neposobi pekne. Zvol si nenapadny mliecny lak, aby si to prekryla.
Ja tiez nemam rada, ked ma niekto vyrastene nechty len tak "prirodzene". Alebo si ich ostrihaj a daj tmavsi decentny lak. Mokka, bordovy tlmeny. Ak ta na to upozornuju, tak to asi naozaj nevyzera pekne. Klient, co sedi oproti tebe, kym ty chystas papiere a nahadzujes veci do systemu, ti bude vzdy pozerat na ruky.
Neviem ale to mi príde ako diskriminácia. Mne je úplne jedno ako zamestnanec chodí a ako vyzerá. Pokiaľ vie pracovať nevynechava zmeny z lajdáctva je slušný milý nech má aj 129 kilogramov a vlastné nechty úpravu v rámci seba.
To je dosť povrchné neprofesionálne a do práce tento typ hodnotenia vôbec nepatrí.
Viete sa obrátiť na vyššie vedenie alebo odísť. Rozhodne nepristupte na ich hru. Toto čo popisujete je každého súkromná vec.
Nedaj sa, buď sama sebou, nepotrebuješ umelé nechty, keď ich nechceš a máš pekné svoje a aj líčenie nemusí byť výrazne, jemne je tiež pekne, hlavne nech sa ty cítiš dobre a prirodzene... A na klientov sa radšej usmej a buď milá, to je viac ako umelé nechty...🙂))

noo … poviem pravdu, že netuším keď som bola naposledy v banke aké mala pracovníčka nechty alebo makeup. Jedine čo si pamätám, že bola nepríjemná … kolegynky by som pekne odpalkovala, nech sa starajú o seba …