Je povinnosťou zamestnanca zaúčať nástupcu pri výpovedi?
Ahojte, dostala som vypoved, 2 mesačná výpovedná lehota, dôvod uviedli že rušia moje miesto. Je mojou povinnosťou zaúčať kolegyňu, ktorá preberie moju prácu?
@hankab kolegyňa ktorá je tu kratšie robí to isté čo ja. Ona nemá mať čas na zaucanie a ja áno?
su na rovankej pozicii tri tak zaucat ku moze ta tretia predsa
doriesi si svoje odovzdaj agendu a hlad dopredu na nove vyzvy moznosti
@zmrzlinka2021 nič neporuší ak to urobí ako som písala…
Stale nerozumiem preco to nemozes spravit ty ved to bola Tvoja agenda. Urcite by som sa nesla pretrhnut, ale odovzdam co treba, odidem korektne.
Neviem odkial si, ja pracujem v BA a teda tu" kazdy kazdeho pozna " a to robim v korporate.
Áno musis, ale neviem prečo by ju mala zaučať kolegyna miesto bolo tvoje...ak sa chcete tomu vyhnúť choď na PN, ak nie tak ju zauc ako niekto začal teba
@tramtada31 ak by nedostala výpoveď lebo medveď tak by som morálne hľadisko zvažovala. ale inak? ak urobí všetko čo má - odovzdá agendu, vysvetlí postupy - nebude to nič nemorálne…
@tramtada31 a ešte k tomu učeniu - veď autorka v podstate zaučila kolegyňu, ktorá ostala vo firme namiesto autorky…
Pretoze kolegyna co zostava neodchadza, ale ty ano, preto by si mala odovzdat agentu ty. Ale radsej sa hod na PN ako tam 2 mesiace teraz zduta sediet, ze ta vyhodili, snad si poradia aj bez teba.
jaj zle som pochopila,neviem prečo som si myslela,že nového človeka berú
Keď sa môžem opýtať, čo chceš teraz dva mesiace robiť a začo brať mzdu keď teda zaučať nechceš a ani na PNku nechceš ísť … Tebe by sa páčilo kebyže si mala k svojej práci prevziať ďalšiu a takto sa k Tebe niekto zachová? Chápem že máš ťažké srdce kvôli výpovedi a mnohé tu diskutujúce s Tebou, ale toto určite nieje riešenie … Veľmi ľahko sa to raz môže stať aj Tebe. Odovzdaj agendu, zauč ju základne veci a s čistým štítom môžeš ísť ďalej … Veľa šťastia
Zeny boze ved ona nepise ze jej neodovzda agentu, ale ze ju nebude podrobne zaucat - lebo mimo ine stale si musi robit svoju pracu (to ze ju bude pritom kolegyna pozorovat sa nevylucuje) a sama pisala ze na podrobne zaucenie nie je ani cas, nakolko je toho hrozne vela.
Vyhodili teba a nie ju lebo ona ma nizsi plat ako ty, co si tam 6 rokov.
Ty by si mala odovzdať všetky dokumenty, agendu a informovať o kľúčových veciach. Zaúčanie nie je určite povinnosťou. A keby si isla na PN, tak ako ťa donútia zaúčať? Nijako. Proste daj novej kolegyni potrebné dokumenty, dorob si prácu a sústreď sa na svoju ďalšiu budúcnosť. Je dosť naivné očakávať, že človek, ktorý dostane výpoveď, si pôjde polámať ruky-nohy, aby od rana do večer bifľoval nového človeka.
Zauc a nauc ju nieco zle, jednu, dve veci. Este bude vedenie lutovat, ze ta prepustili. 🤣🤣🤣
@biba_18 áno, presne. Som vo firme 6 rokov, zaucala som kolegyňu ktorá je tu rok, mne dali výpoveď, ona ostáva. Prečo? Lebo šéf sa tak rozhodol. Mám viac skúseností, prax, nemám žiadne prusery, ona je oveľa menej šikovnejšia... Sú z toho v šoku aj ostatní, nielen ja.
@hellionka no normálne budem dva mesiace pracovať, robiť všetko čo treba, aj samozrejme poradím kolegyni... Ale vravím komplet zaúčať? A to ešte som v pozícii že vkusne som radila kolegyni, ktorá tu ostava... Tak preto som samozrejme nahnevaná, že ostáva niekto komu som ja musela pomáhať.
@beata_k no práveže nemá nižší plsť. Dokonca má zmluvu na dobu určitú, takže by jej nemuseli dar ani odstupné.
@kikushaa presne tsk. Ako neviem čo tu ženy čítajú, že tam chcem sedieť dva mesiace a nič nerobiť, nič nepovedať? To som tak isto nemyslela...
@7lenka11 a ide aj o to, že ešte teraz sa ja musím nové veci učiť, vlastne vsetci, lebo máme v práci nový program... A samozrejme ťa čo ostáva na mne prisata, aby som jej radila, pritom sama ešte neviem čo a ako. Tsk ja teraz dva mesiace ešte sa musím zaúčať, radiť kolegyni, ktorú tu nechali miesto mňa lebo je tam cez známosti, pritom ja som sa tam dostala pohovorom a ešte zaúčať... To je nonsens teda.
Zjavne mas na vsetko odpoved. Nebude toto dovod tvojej vypovede?
Pozri vyspi sa na to, predýchaj a o pár dní sa rozhodni ako sa postavíš k tomu zaúčaniu.. lebo teraz s tebou lomcujú emócie jedna radosť
aha tu je pes zakopany ! tak aby nezacali takto točiť ludi kazdy rok
@renesance80 to sú nemyslím, ona je tu cez známosti, takže preto ju nechali
Keďže tvoje miesto rušia, tvoja agenda končí. V opačnom prípade ťa o*ebali.
@fialovakobyla ale oni neprijmu novú babu, oni len hodia jej prácu na niekoho iného...

@tramtada31 škoda že oni nepozerali morálne hľadisko