Je práca bez zaplatenia mimo pracovnej doby správna?
Ahojte chcem sa spytat. Napisem to len tak bez presnosti lebo nechcem aby ma niekto spoznal. Prestahovala som sa do ineho mesta ako mam pracu. Muz jazdi od rana az do urcenej hodiny a tak aby sme usetrili, moje auto sme odstavili a jazdim s nim s tym ze on ma vylozi v mojej robote a on uz ide kam ma naplanovane. Kolegovia vedia, ze rano chodim o 2 hodiny skor ako mam urcenu pracovnu dobu. Ja sa vklude najem, pokecam s ostatnymi kolegami ktorym zacina vtedy smena a cakam na svoju smenu. No naposledy mi bolo vytknute, ze preco som nespravila toto a hento ked som tam. Ale ja tie 2 hodiny co som tam nemam zaplatene a tak isto ked mi skonci pracovna doba, musim cakat kedy mi konci officialne. Takze ja si odratam cas kolko realne som odrobila a tie 2 hodiny navyse uz neurobim nic.
Zamestnavatel mi nechce zmenit pracovnu dobu aj ked som ho o to ziadala. Preto som povedala, ze nebudem teda nic robit. Iba vtedy ked to budem mat zaplatene. Je to podla Vas spravne? Aj podla BOZP.
Aka je tvoja oficialna pracovna doba?
@guiseppinka 8,5 hodiny
To mi je jasne - ale casy od do
porusujes BOZP a ak něas pisomne ze zamestnavatel suhlasil ze si tam mimo pracovnej doby tak mas smolu
skus sa dohodnut skor na nejakom kompromise
@guiseppinka je to od 5 do 13:30
Ale realne odchadzam az 14:30
Ja som stále nepochopila , odkedy dokedy mas oficiálne pracovnú dobu a odkedy dokedy si tam reálne ty .
To uvadzam ako priklad v skutocnosti tak nechodim ale nechcem tu pisat realny cas spoznal by ma tym niekto
a ty si tam od kedy a od ledy do kedy robis?
A to mi chces povedat, ze si tam od 3 rano do pol 3 poobede? Si sa zblaznila? Mas pracovat od 5 do pol 2 - prist pred 5 a potom odist o pol 2... co mas tank, ze "prerobis" na benzine?
o 5:00 zacinas a teda si tam o 3:00? alebo si tam o 5:00 a zacinas o 7:00?
@kleopatra114 lebo tu pracovnu formu mam len ja z celej spolocnosti. Nikto iny. Pricom ja mam uplne inu napln prace ako kolegovia
Lenze ty mas dodrziavat pracovnu dobu a to, ze ty ides s muzom 2 hodiny dopredu je tvoj problem. Mas tam byt pocas urcenej pracovnej doby a hotovo. Zamestnavatel nie je povonny ti upravit pracovny cas podla tvojich poziadaviek. Uz to pochop. Si predstav, ze kazdy by chcel chodit v inom case 🙈 Aby ta toto trucovanie nedobehlo, ked ti pristane na stole vypoved z dovodu opakovaneho porusovania pracovnej diacipliny...
sak napis jasne
pracovnu dobu mam od 7:00 do 15:30
chodim tam od 5:00 a robim do 13:30 a cakam do 15:30
@zuzuliennka1 nechcem tu rozpisovat odkedy zacinam . Kolegyne by ma tu rychlo spoznali
Ked nenapises normalny cas, tak si to ries so zamestnavatelom. Jeho nemusi trapit, ze ty si sa prestahovala... 66 km nie je koniec sveta... kvantum ludi tolko alebo aj viac cestuje do prace...
tak ak si tam uz o 3:00, tak si niekam sadni, stiahni si na netflixe nejaky serial a pozeraj, alebo citaj knihu, lusti krizovky…
ak si tam o 5:00, tak sa peso prejdi do nejakych najblizsich potravin, obchodu,.. dost ich otvara uz o 6:00.
ked sa inak neda, len tak, ze si tam 2h vopred, zamestnavatela to ale nijak zaujimat nemusi
a ja len dufam ze ty tie dve hodky pre zaciatkom prace tam diskutujes a bavis sa ranajkujes a pocitas si to ako odrobene
takto to hadam nie je ?
@guiseppinka ano ale potom nemoze cakat ze ja budem ochotna prist ked on ma zavola
Och no podla tvojich reakcii mi pride ze si o sebe myslis aky si velky pan. Ty si sa odstahovala niekde daleko a odmietas vyuzivat vlastne auto lebo hypo a teraz chces aby sa ti zamestnavatel prisposobil. No nie si az taka dolezita. Mne by sakra vadilo keby sa mi niekto potuluje po pracovisku 2h mimo prscovnu dobu.
Ale teda nemas pracovat mimo pracovnu dobu a on ta nema co ukolovat. Ale pointa je ze tam nemas co hladat mimo pracovnu dobu co ti baby uz napisali.
Autorka, davaj si pozor, nie si jediny zamestnanec na svete, aby sa nestalo,ze nebudes mat do akej prace cestovat. Keby si toto dovoloval kazdy, tak ako by to vyzeralo.
ty mas byt v praci v urceny cas. nie dve hodiny vopred, ale v urceny cas. ked sa ti v urceny cas neda, tak sa musis zariadit. ano, napr. aj cakat niekde vonku.
cestovat do prace 60km nie je dnes nic vynimocne
@mamina7070 nie pisem si iba svoj pracovny cas co mam v zmluve. Preto som povedala, ze odmietam pohnut prstom pokial mi nezacne moja pracovna doba
Nie, nie je to správne.
Z pohľadu BOZP už vôbec nie.
Stačí, že sa niekde potkneš, budeš potrebovať ošetrenie a nikoho nebudú zaujímať tvoje argumenty, že šetríš, preto si v práci o dve hodiny skôr. Mala by si problém ty, aj zamestnávateľ a predpokladám, že prípadné sankcie by vymáhal od teba.
Kto ti vytkol, že si nespravila toto a hento?
To nechápem:. ked mi skonci pracovna doba, musim cakat kedy mi konci officialne. Takze ja si odratam cas kolko realne som odrobila a tie 2 hodiny navyse uz neurobim nic.
Aká prac.doba a aká oficiálna prac.doba? Čo so si od čoho odrátavaš?

@zuzuliennka1 a kde mam ist? Mam sa postavit pred branu rozlozit si ohnicek a tam cakat? Ci co?