Je práca manažéra verejného obstarávania náročná?
Dobry deň. Mam moznost ist pracovat na poziciu Manazer verejneho obstaravania. Je to v statnej sprave. Aspon tak to nazvala pani s ktorou som volala. Nikdy som nic take nerobila. Pracovala som ako fakturantka a administrativny pracovnik,v SAPe. Tu sa robi v programe CES co je vlastne SAP. Povedala mi ze naplnou prace je kontrola vsetkych tych dokumentov,ci su v sulade s legislativou. Plat tam je 1400 plus odmeny,cize do 1800 eur. Mam to skusit? Neviem o tom vela,aj ked mam vystudovanu verejnu spravu. No cudujem sa ze by ma vzali bez skusenosti. Ci tam nechce robit nikto alebo co. Bojim sa ci to nie je velmi zodpovedna pozicia ked je tam taky vysoky plat. Nechcem sa tam pchat ak nato nemam. Dakujem za postrehy a skusenosti
si myslim, ze tam nikto dlho nevydrzi.
ak ti povedali, ze traktory..., tak je to podla mna trochu zjednodusenie. lebo to vyzera, ze budes kontrolovat vo u prijimatelov na projektoch. a to zavisi od vyzvy, mozu byt traktory, ale mozu byt aj stavebne prace alebo rozne technologie.
ale ano, cakala by som kontrolne otazky, ktorymi si pomozes, ale studiu zakona o vo sa asi nevyhnes.
zbytocne mudrovat, obe strany, ty aj zamestnavatel, viete vyuzit ukoncenie prac. pomeru v skusobnej dobe.
ked nic ine nemas, chod si to tam obzriet. a uvidis.
Ja neviem co tu baby stale maju. Urobit vo a urobit kontrolu vo je sto a jedno.
@andreakotesova ale v tom linku ide o pracu pre biekoho kto bude robit vo. Ona ho robit nebude. Ak je teda pravda co jej povedali. A v ppa daju novacikovi urcite najprv len male lahke zakazky na jeden traktor pre rozne zdruzenia.
@really8 no cim viac pises tym je jasnejsie ze sa tomu nerozumies zjavne ti ani zlucovanie zakazok nic nehovori
toto su otvorene obstaravania ktore bezia na PPA tam si pozri ale su podklady a vo sa tam pripravuje a atd autorka
https://josephine.proebiz.com/sk/profile/30794323
bud si nebola schopna ani zreplikovat co ma dana pozicia robit alebo neviem
a referenti ak kontroluju alebo pripravuju vstupy bezne podpisuju financnu kontrolu ktora je viac stupnova
ale aj tak je to len hadzanie hrachu na stenu lebo ak je to bodka alt ego podbiel (co na 100% je) tak za rok bude hladat pracu este stale
Na PPA? Dostaneš manuál a podľa toho budes musieť ísť.
Ppa ma vlastne usmernenie, žiadne usmernenie uvo.
Hej plánujú zobrať 20 ľudí lebo normálne zmýšľajúci alebo taký čo vedia VO radšej zobrali nohy na plecia a zduchli...
@mamina7070 ok nerozumiem. Nepotrebujem ta presviedcat. Pekny den
Ja by som to na tvojom mieste skúsila. Predpokladám, že najprv prebehne nejaké výberové konanie, tak na to sa priprav... A potom klasika, skúšobná doba, kedy aspoň trošku získaš prehľad o tom, či je to niečo pre teba alebo nie. Odísť sa dá hocikedy.
Možno to nie je pre teba... A možno sa v tom nájdeš. Neskúsiš - nevieš.
Je to narocna praca, ale ako každá, da sa naucit..ja som robila 7 rokov námietky na UVO a následne som už 5 rokov v súkromnej firme na pozícii senior konzultant..my sme ale skoro všetci právnici, ale poznám aj veľa šikovných VOckarov čo právnici nebolo, ti samozrejme riešia skôr podklady do sutazi a nie už nejaké odborne vyjadrenia, revizne postupy a podobne..je to velmi široká problematika, ale možno tvoja náplň práce bude zameraná len na istú časť..ja by som sa na tvojom mieste asi spýtala, či sú tam nejaki skúsení ľudia, čo vedia poradit a zaškoliť, lebo robit to sam bez zaškolenia je skoro nemozne..a stále je skúšobná doba, takze za vyskúšanie nič nedas a vie sa neskôr rozhodnúť..podľa mna je to kariérne skvela príležitosť najmä do buducna, získať vedomosti a potom sa posunut dalej..ja keď som začínala tiež som netusila, čo je zákon o VO a napokon sme robili školenia a písali odborne clanky..držím palce
V tejto oblasti som robila vyse 3 rokov, je to tazka praca. Ja som to vzdala. Zavisi na koho ako kolegov natrafis,ci bude mentor,ci budete pomahat, aki budu nadriadeni, ci vas nebudu tlacit do istych veci, co s nimi nebudes ok, alebo sa o istych po za chrbat veciach dozvies az po podpise,kontrole zakazok,sem tam sa vyskytne aj vysluch na policii, medialne clanky... Ale k PPA, tam by si podla mna len kontrolovala obstaravanie polnohospodarov na nakup techniky z ( eurofondov), vacsina si to da obstaravat u externych firiem co sa na to specializuju... Takze to.by nemuselo byt az take zavazne. PPA kontroluje firmy kazdorocne na xyz ziadostiach o dotacie
Podla mna to skus, ved ked sa ti nebude pacit, pojdes prec. PPA chysta dalsie navysovanie dotacii,preto nahamaju ludi urgentne. Kde do Ba ci Ke?
Celá táto debata ukázala holu pravdu o našej štátnej správe, preco tam všetko tak úžasne "funguje". V podstate ktokoľvek moze robit čokoľvek. Ale však keď Huljak môže byť ministrom športu, autorka môže byť expert na VO. Co uz ze ani jeden z nich okolo toho ani nešiel. 🤷♀️🤦♀️
@autorka nie, nenarodila, nakoľko problematiku VO neovládam, nehrabem sa na také miesto. A keby som aj náhodou mala záujem, tak si najskôr aspoň spravím aspoň nejaký jednodňový kurz, nech mam vôbec "sajnu", co ma asi tak čaká. A nie sa spoliehať, ze ma nejako zaucia. Ano, zaucat ta môžu, ale ty musíš mat aspoň základnú znalosť problematiky, ktorú ty nemáš. Ako potom vieš, že ti nehovorí kolegyňa nejakú hlúposť? Nijako. Toto nie sú miesta ako sekretárky, ze ti vysvetlia ako prepajať telefón a robit šéfovi kávu (obrazne povedane samozrejme, nechcem sa týmto nikoho dotknut). Ale však vyskúšaj, keď si myslíš, ze je to také super miesto. Vieš, ono keby bolo, tak tam nemajú stále nejaké prusery a nehľadajú 20 ci koľko ľudí...
Ale veď vyskúšaj prečo si hneď útočná a hadzes flintu do zita, že teda nepojdes.Preco ta ta pozícia láka okrem pracovnej doby?ak máš deti VO nepocka
Jeminenko, pozvali Ta len na pohovor, kde bude xy uchadzacov, to este vobec neznamena, ze ta prijmu do prace.....ale diskusia ako keby si tam mala zajtra uz nastupit...Ak je to pozicia manazer, samozrejme ze budes mat zodpovednost za vsetko co podpises ako kazdy...

A berú Na tú pozíciu aj bez skúsenosti??
Ja pracujem v oblasti kde sa robia aj verejne obstarávania a môžem ti povedať že vôbec to nie je jednoduchá robota. 🙂