Je práca manažéra verejného obstarávania náročná?
Dobry deň. Mam moznost ist pracovat na poziciu Manazer verejneho obstaravania. Je to v statnej sprave. Aspon tak to nazvala pani s ktorou som volala. Nikdy som nic take nerobila. Pracovala som ako fakturantka a administrativny pracovnik,v SAPe. Tu sa robi v programe CES co je vlastne SAP. Povedala mi ze naplnou prace je kontrola vsetkych tych dokumentov,ci su v sulade s legislativou. Plat tam je 1400 plus odmeny,cize do 1800 eur. Mam to skusit? Neviem o tom vela,aj ked mam vystudovanu verejnu spravu. No cudujem sa ze by ma vzali bez skusenosti. Ci tam nechce robit nikto alebo co. Bojim sa ci to nie je velmi zodpovedna pozicia ked je tam taky vysoky plat. Nechcem sa tam pchat ak nato nemam. Dakujem za postrehy a skusenosti
tak ja zas pochybujem, ze po minutovom telefonate ides uz hned podpisat zmluvu
Autor tak to vyskúšaj. Nemáš čo stratiť. Ale viacero z mojich známych robilo na ppa a väčšina odišla odtiaľ radšej. Sú tam tlaky a bordel. Neustále vymieňajú sekčnych… Ale však to sama uvidis 🙂
Keď je pracovná príležitosť a potrebuješ prácu rýchlo tak to zober. Na druhej strane práca v štátnej správe ma viac výhod.
Každopádne držím palce. 🙂
Nemyslím si že dohodári pokazili všetko čo sa dalo. Skôr si myslím že PPA nemá dosť vlastných ľudí, ktori by ovládali problematiku VO tak si najali externistov expertov vo VO a to stoji dost veľa peňazí. Takže teraz potrebujú svojich 20 ľudí ktorí sa to nejako naučia a vyjde ich to menej.
Veď uvidíš.... Odporúčam pozrieť si zákon o VO , pojmy vo VO aby si bola v obraze , školenia niektoré sú aj zadarmo ktoré organizuju školiace strediská UVO všetko nájdeš na nete. Držím palce !
Prestuduj si https://www.uvo.gov.sk/metodika-vzdelavanie/met... MU 1/2025 máš stručne vysvetlene podlimitne zákazky. Popozeraj si všetky (pozor MU 6/2024 - zmeny sú v 1/2025) + zakon o VO, pozri si aj zakon 315/2016, europsku smernicu č. 25 atď.
@andreakotesova ma ponuku prace na PPA, nie na uvo.
PPA zákazky fungujú inak, ppa nato ma vlastne usmernenie.
@ingush616 ale mala by vedieť, čo bude kontrolovať, či?
ste sa mozno zle pochopili a pani, s ktorou si volala, to zobrala tak, ze nastupujes. nasledne ou dostal pokyn na tvoje prijatie. zjavne ta neziadaju, aby si sa prihlasila do vyberoveho konania, ale rovno mozes nastupit.
Ja si myslím, že výberové bude. Pozri si legislatívu, pravdepodobne bude test, a potom ústny pohovor (ja som mala na ústnom pohovore len bežné personalistické otázky.)
Ja som fotografiu nosila až keď som vedela, že ma berú - dávala som klasickú vytlačenú. Ale každý úrad to má trošku inak. 🤷
Skús sa tu pohrabať, možno nájdeš to výberko:
https://cisss.gov.sk/vyberove-konania#
@alienkami a myslis, ze by jej pisala, ze bol ou osloveny vo veci vasho prijatia? nenapisala by skor nieco v zmysle vo veci vasho zaradenia do vk? alebo by poslala link na vk, ved mozno by to chcela zaujemkyna podat elektronicky. a podla mna dotaznik a fotku pytaju az pri nastupe. ved ak ide len do vyberka, snad jej nebudu robit sluzobny preukaz. aj ked pravda, ze na ou tiez moze byt niekto bez skusenosti.
ak uz riesia cez osobny urad tak to je prijatie do prace a fotka na preukaz (na vstupku)
Autorka menej je niekedy viac. Toto co tu roztrubujes urcite nie je vhodne.

Autorka nie v kazdej praci zaucaju.....Mna nezaucali ale zas nepracujem v tejto oblasti..ty uz to mas vediet a len ides pracovat, samozrejme nejake veci ti povedia ak ti bude nieco nejasne a budes sa pytat...Oslovili Ta lebo splnas podmienky, mas vystudovany odbor, ktory potrebuju...Tie reci tvoje, ze ved snad vedia ze si novacik a nemas prax..ano vedia a ich to zrejme ani nezaujima. rataju s tym ze to ovladas ked sa tam hlasis podla mna