Je práca na stavebnom úrade náročná?
Ahojte,
kto pracujete alebo ste pracovali na spoločnom stavebnom úrade pre obec chcem sa Vas spýtať,je velmi narocna tato práca,dá sa to nejak?Ide o stavebneho referenta pre vydavanie stav.a.kolaud.rozhodnuti,vedenie prislušnych konani a pod.Vyžaduju stavebne,archit.alebo pravnicke vzdelanie bez poziadavky na odbornú prax.Je vhodná tato praca aj pre človeka iba s pravnickym vzdelanim?Samozrejme plat nič moc.A pracovna doba je pevná alebo pružná prosim Vás.Ide o prácu vo verejnom záujme.Ďakujem za každý Váš názor.
@melanta chcem sa spýtať,Vy aj konkrétne robite túto prácu alebo to máte z počutia jedna pani povedala ako to tam prebieha.Ono prácu zvládne robiť každý,to máte pravdu,ale v akej kvalite to je už iná vec.Lebo na úradoch sa bežne stretávam,že pani úradníčky nerozumejú veciam a potom ludi preháňajú,lebo pýtajú od nich častokrát veci,ktoré zákon ani nepožaduje,čiže sú nad jeho rámec.Ja nie som absolventka práva,ale moja kamarátka je a kvoli deťom zvažuje túto prácu,kvoli pracovnej dobe,je sama na deti,len ona nie je na modrom konikovi,preto som sa opýtala za ňu ja.Ona do advokácie momentalne nemôže isť,má malé deti,takže po rodičovskej by rada vyskúšala zatiaľ túto oblasť,to len na dovysvetlenie tejto otazky.Bo advokácia je úplne o niečom inom,zrejme to chápete,je to náročné na čas a to ona momentálne ona nemá podmienky.A Váš koment,že túto otázku by ste čakali od absolventa ZŠ,si myslim,že je dosť v rozpore so slusnošťou,nabudúce keď chcete niečo komentovať,tak slušne,bo aj výraz ,, s prstom v nose" tiež zrovna nepatri medzi slušné výrazy.Píšete povýšenecky,ale základné pravidlá slušnosti neovládate.Preto ma zaujima,či Vy túto pracu aj skutocne robite,pretože ja aj keď nemám pravnické ani stavebne vzdelanie,ale sme stavali dom a vybavovali si stav.povolenie a ja si osobne myslim,že ked človek vydáva stavebné povolenie mal by rozumieť aj tomu,čo tam piše,myslim rozumieť nielen tomu ako sa piše rozhodnutie z právn.pohľadu,ale aj stav. projektu a prislušným stav.dokumentom,ktoré sa v rozhodnutí uvádzajú,teda keď to chce robiť kvalitne a nielen akože ako sa to často stáva.A to vyžaduje aj prax,nielen ovládanie zákona.Takze tak,ďakujem Vám za odpoveď,prečitam to kamoške aby vedela a Vy nabudúce komentujte slušne prosim Vas,nie sme v krčme ale na Modrom koníkovi keby ste nevedela.
@andrejko2019 záleží ako je veľká dedina či nemajú spoločný pre viac obci.U nás to robil roky jeden pán mal VS stavebnu...poviem Ti, že miestnosť zapratana papiermi, telefonáty, a vyhliadky, v teréne to nie je len práca v kancelárii, ale aj kolaudácie atď...pracovná doba bola klasická ako na úrade niektorý deň nestrankovy a začínal na 08.Vela problémov, nedočkavi, nechapavi ludia, nedolozia všetko čo majú no práca ako s ľuďmi.Myslim, že keď si naštuduje čo treba prácu zvládne prečo nie?vyskúšala by som to aspoň my sme obec kde sa veľa stávalo a pan odišiel po rokoch teraz nám to robí niekto externé nevedeli miesto obsadit
@luccija ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď,presne takto si predstavujem odpoveď,výstižne k veci na otázku.Ďakujem moc.
@andrejko2019 som absolútne slušná, nenapísala som jedinú vetu, ktorá by bola neslušná. Ak sa ťa niečo dotklo, tak jedine preto, že si príliš vzťahovačný. Tvoja priateľka, ak má vyštudované právo, tak by mala byť dostatočne inteligentná na to, aby mala nejaký všeobecný rozhľad. To, či bude táto práca pre ňu v poriadku alebo nie, vzhľadom k deťom, tak záleží na konkrétnom úrade a jej nadriadenom. Prácu zvládne, aj bez praxe. Ale určite si je vedomá toho, čo napísala luccija, je to o komunikácii s ľuďmi, čiže veľa nepríjemných ľudí, veľa nechápajúcich ľudí, veľa ľudí bude nariekať, prosíkať, volať 3 krát každý deň a veľa iného.
A nie, nerobím túto prácu, ale ani o nej neviem iba na základe toho, že jedna pani povedala. Niektorí vieme o množstve pozícií aj bez toho, aby sme danú prácu vykonávali. Pretože naša práca je o tom, vedieť o iných pozíciách.
@melanta ďakujem za info o praci.Pekny den prajem.

Takéto otázky by som čakala od absolventa ZŠ, nie absolventa práva. Ale teda k odpovedi - túto prácu zvládne vykonávať aj človek so SŠ, ak si naštudujte príslušné zákony a porozumie im. Takže človek, ktorý absolvoval právo, ju musí zvládnuť s prstom v nose. Áno, plat nič moc, ale právnik, ktorý má potenciál byť advokátom alebo aspoň právnikom v korporáte, asi o takúto prácu nebude mať záujem. Pracovná doba ako na iných úradoch, čiže pondelok až piatok 8 hodín denne.