Je právne správne podpísať výpoveď počas PN?
Je to fér od agentúry
Dobrý večer , píšem Vám ohľadne toho že v piatok som bola u ortopéda kvôli bolestiam kolena ( vyzerá to na poškodený vnútorný meniskus) v sobotu som šla do práce s tým , že som oznámila teamlídrovi , že možno nezvládnem celú smenu ,a v pondelok pôjdem pre PN k svojmu lekárovi , ale v pondelok lekár neordinoval , tak som písala teamlídrovi že idem v utorok s tým že to bude na PNku , v utorok cca.o10 mi volali z agentúry , že musia somnou ukončit pracovný pomer , náhlil ma nech tam prídem zajtra podpísat výpoveď, s tým že od dneska od 11:50 mám PNku. Je to právne , správny postup ??
@michaela199756 nie, ved si na PN, tak preco by si mala ist podpisat vypoved.
@mimirka32 si ešte v skúšobnej dobe? Máš dobu určitú? Máš podpísaný tzv. "zero contract" medzi tebou a agentúrou? Užívateľský zamestnávateľ môže zrušiť tvoje dočasné pridelenie v zásade kedykoľvek a ostávaš iba na zmluve s agentúrou.
@mimirka32 agentúra trvá na tom že tel ukončil somnou pracovný pomer 11.11.vtedy keď mi začala PNka a keď som chcela výpoveď ku dňu kedy som to mala podpisovať, tak mi povedal že v papieroch mám k 11.11.
@mimirka32 si ešte v skúšobnej dobe? Máš dobu určitú? Máš podpísaný tzv. "zero contract" medzi tebou a agentúrou? Užívateľský zamestnávateľ môže zrušiť tvoje dočasné pridelenie v zásade kedykoľvek a ostávaš iba na zmluve s agentúrou.
@billy_jean zmlúvu mám predlženú do 8.12. , cca.9mesiacov som pod agentúrou
od 11.11 si PN a nemôžeš podpísať výpoveď... takže to ani nerieš a lieč sa... zjavne sa im nechce platiť PN za Teba... ale počítaj tým že výpoveď dostaneš keď sa vrátiš späť do práce po PN
od 11.11 si PN a nemôžeš podpísať výpoveď... takže to ani nerieš a lieč sa... zjavne sa im nechce platiť PN za Teba... ale počítaj tým že výpoveď dostaneš keď sa vrátiš späť do práce po PN
@mimaapeto výpoveď mi pošle poštou , tak neviem čí ju mám podpísať a zaslať , dôvod výpovede mi nedal , asi tam bude dohodou
@michaela199756 prepáč, ale ty si ju podpísala?
@michaela199756 prepáč, ale ty si ju podpísala?
@anonym_82e37c nie , tlačil na mňa že mám príst v stredu to podpísať ale nezdalo sa mi to , tak som si ju dala zaslať poštou , ešte nieje podpísaná nič.
@anonym_82e37c nie , tlačil na mňa že mám príst v stredu to podpísať ale nezdalo sa mi to , tak som si ju dala zaslať poštou , ešte nieje podpísaná nič.
@michaela199756 ako píšu dámy vyššie, nič nepodpisuj zvlášť nie s dátumom ako si PN.
Cez whatsapp som mu písala , že ale dátum tam chcem mať k piatku , kedy som to mala podpisovať , to mi povedal , že ale dátum tam je k 11.11.kedy mi po tel povedal , že somnou musí ukončiť pracovný pomer , nikdy som sa nestretla s niečim takým.
A ako môžeš dostať výpoveď, keď si PN, mne to nejak nejde do hlavy.
Si na PN, žiadnu dohodu teraz nepodpisuj. Po skončení PNKy to môžeš riešiť. UZ ti nechce platiť PN a ostane to náklad agentúry, ale o tom je ADZ, s tým musí rátať. Momentálne aj po skončení PN ťa môžu ukončiť iba dohodou - s tým musíš súhlasiť.
@mimaapeto výpoveď mi pošle poštou , tak neviem čí ju mám podpísať a zaslať , dôvod výpovede mi nedal , asi tam bude dohodou
@michaela199756 dohoda je o tom že sa dohne zamestnanec a zamestnávateľ.. prosím Ťa nič nepodpisuj!!
A ako môžeš dostať výpoveď, keď si PN, mne to nejak nejde do hlavy.
@ejmylia veď to , netuším ako to je , písala som aj na inšpektorát , lebo podľa mňa po tel.to nieje platné keď ma vyhodí .Preto som si to dala zaslať poštou , dátum tam bude vlastne , kedy mi prišla naozaj výpoveď.
Cez whatsapp som mu písala , že ale dátum tam chcem mať k piatku , kedy som to mala podpisovať , to mi povedal , že ale dátum tam je k 11.11.kedy mi po tel povedal , že somnou musí ukončiť pracovný pomer , nikdy som sa nestretla s niečim takým.
@michaela199756 neuveriteľné, ja by som ju podpísala v deň kedy mi skončí skúšobná doba. Viď 8.12. teda automaticky
@michaela199756 Jasné, že po telefóne nič také neplatí. Pokiaľ to nepodpísali obe strany, tak si môže vyprávať, koľko chce.
Lebo mi tvrdil , že tých 7 dní som v ochrannej lehote . Ale ja som mu nič nepodpísala a , spätne nie som povinná nič podpísať , pokiaľ som na PN.
@ejmylia veď to , netuším ako to je , písala som aj na inšpektorát , lebo podľa mňa po tel.to nieje platné keď ma vyhodí .Preto som si to dala zaslať poštou , dátum tam bude vlastne , kedy mi prišla naozaj výpoveď.
@michaela199756 oni ťa nemôžu odhlásiť zo SP, ZP pokiaľ nemajú podpísanú dohodu. Je to dvojstranný právny akt. Aká je to agentúra?
Work , čiže ak som PN , tak nie som povinná nič snimi riešiť ??
prišla ti s doručenkou? Ak si ju prevzala vypoved sa považuje za vybavenú
Ešte mi neprišla , práveže
Work , čiže ak som PN , tak nie som povinná nič snimi riešiť ??
@michaela199756 no jasne. Čiže nič nerieš. Odpíš mu na správu, že momentálne si na PN, musíš sa dať dokopy a nech ťa kontaktuje po ukončení tvojej PN, o čom ich budeš včas informovať.
Len neviem ako to riešiť . Čí to prebrať alebo nie
@michaela199756 výpoveď sa nepodpisuje tá sa jednostranne oznamuje a podpíšeš len poštárke že si prevzala doporučený list
ak ti posiela dohodu je to dohoda na ktorú treba 2 strany a vtedy sa podpisuje ak s tým súhlasia obaja, pre teba je dohoda skôr nevýhodná tak takú vôbec nepodpisuj
Takže prebrať listy od poštárky preberaj (to že nepreberieš list nič nezmení iba sebe uškodíš) a potom tu daj obrázok čo ti prišlo nech ti poradia čo s tým.
Len neviem ako to riešiť . Čí to prebrať alebo nie
@michaela199756 nemusíš to prevziať vôbec.
prišla ti s doručenkou? Ak si ju prevzala vypoved sa považuje za vybavenú
@anonym_e1b7d5 aj keď neprevezme bude výpoveď považovaná za vybavenú, jedine nebude vedieť čo bolo v liste
@michaela199756 výpoveď sa nepodpisuje tá sa jednostranne oznamuje a podpíšeš len poštárke že si prevzala doporučený list
ak ti posiela dohodu je to dohoda na ktorú treba 2 strany a vtedy sa podpisuje ak s tým súhlasia obaja, pre teba je dohoda skôr nevýhodná tak takú vôbec nepodpisuj
Takže prebrať listy od poštárky preberaj (to že nepreberieš list nič nezmení iba sebe uškodíš) a potom tu daj obrázok čo ti prišlo nech ti poradia čo s tým.
@maranco ak mi príde dajme tomu 18 a podpíšem to počas PN , tak ako to riešiť? Počítam že tam bude dohodou , nakoľko mi nepovedal prečo ,len firma somnou ukončila pracovný pomer , lebo mám ťažkosti kvôli ktorým by som svoju pozíciu nemohla robiť, možno aj mesiace.
@maranco ak mi príde dajme tomu 18 a podpíšem to počas PN , tak ako to riešiť? Počítam že tam bude dohodou , nakoľko mi nepovedal prečo ,len firma somnou ukončila pracovný pomer , lebo mám ťažkosti kvôli ktorým by som svoju pozíciu nemohla robiť, možno aj mesiace.
@michaela199756 ešte raz čítaj s porozumením
poštárke podpíšeš prevzatie doporučeného listu, akéhokoľvek čo ti pošle zamestnávateľ
potom tu pridáš obsah listu začierniš osobné údaje a poradia ti čo ďalej, alebo sa poradíš s niekým z tvojho okolia
v žiadnom prípade ak preberieš list a bude dnu v liste niečo čo "máš podpísať a poslať späť" nerob bez toho aby si sa poradila
@michaela199756 ešte raz čítaj s porozumením
poštárke podpíšeš prevzatie doporučeného listu, akéhokoľvek čo ti pošle zamestnávateľ
potom tu pridáš obsah listu začierniš osobné údaje a poradia ti čo ďalej, alebo sa poradíš s niekým z tvojho okolia
v žiadnom prípade ak preberieš list a bude dnu v liste niečo čo "máš podpísať a poslať späť" nerob bez toho aby si sa poradila
@maranco až teraz som si to prečítala . Dobre , ďakujem za info 🙂