Je reálne, že si po materskej zamestnanca ponechajú?
Je realne ze po materskej si zamestnanca nechaju alebo vacsinou odchadza s vypovedou a odstupnym?
A ak vypoved , zvykne to byt prvy den nastupu, ci davaju vediet vopred pri dohadovani nastupu?
kolko rokov si bola mimo prace? si s nimi v kontakte ? neprepusta sa u vas ?
Máš dojem že matky s deťmi nikde nepracujú?
Však to závisí od viacerych faktorov, napr koľko si bola na materskej ? Ak si bola 9 rokov, tak nemôžeš počítať, že dostaneš spat svoju napr manažérsku stoličku, lebo za take obdobie sa veľa veci zmenilo
@anonym_autor 5 rokov, v kontakte niesom... skor ma zaujima ako to je vo vacine pripadov, kedze chapem ze asi zabehnuteho zamestnanca nechcu vacsinou menit.. ale zas verim ze ani odstupne sa im nechce platit😄 len podla mna je to takw nanic ked sa dohodne na nastupe a potom hned vypoved,chcem byt pripravena ci to tak chodi alebo niekomu aj rovno povedali ze neratame s tebou
@anonym_autor nejde ani o manazersku poziciu, radovy zamestnanec
@anonym_autor 5 rokov, v kontakte niesom... skor ma zaujima ako to je vo vacine pripadov, kedze chapem ze asi zabehnuteho zamestnanca nechcu vacsinou menit.. ale zas verim ze ani odstupne sa im nechce platit😄 len podla mna je to takw nanic ked sa dohodne na nastupe a potom hned vypoved,chcem byt pripravena ci to tak chodi alebo niekomu aj rovno povedali ze neratame s tebou
@anonym_autor za 5 rokov nie si s nimi v kontakte? Ani si nezavolate, nenapisete? Ze kedy sa planujes vratit?
Ale napísala si na personálne že sa vraciaš spat? Máš od nich aj nejakú reakciu?
Zalezi od danej firmy a poziciach. U nas sa snazia imiestnit matky po RD, ak je volna pozicia. Ak nie je, tak ukoncia pracovny pomer.
Po 5.rokoch si myslíš, že prídeš ráno do práce ako keby si mala týždeň dovolenku? Možno úplne iný kolektív, iné vedenie, iné podmienky. Vôbec sa o to nezaujímaš, kde nastupuješ. Mne by bolo blbé po toľkých rokoch bez nejakého "upozornenia" na seba
Zo skusenosti v mojom okoli vacsinou si nenechali tie zamestnankyne, ktore boli na retazovy materskych 4+ rokov mimo, bez akehokolvek kontaktu so zamestnavatelom a nezvyknu to davat vopred vediet, ved netusia kedy sa moze zamestnankyna chciet vratit (ak sa nerusi firma a pod.), zacnu to riesit, ked im mesiac pred navratom oznami navrat. A ano zazila som zo skusenosti okolia kadeco, vopred povedali, ze nerataju, vo vacsine pripadov ale sa skusili dohodnut, ked oznamila zamestnankyna navrat.
V mojej aktualnej praci (som v nej 10 rokov s prestavkou jednej materskej/rodicovskej) sa pocitalo a pocita so zenami na materskej, ak teda maju zaujem sa vratit. Vacsina z nich ale je v aktivnom kontakte, minimalne na neformalnych stretnutiach a aktivitach a velka cast aj robi na male uvazky popri rodicovskej.
U nas firma sa stahovala a kazdemu dala oodstupne podla zakona,ja som dostala 2m odstupne a celu dovolenku preplatenu.Ale aj tak som robila uz inde,takze som po skonceni rd,uz posledny rodicak tento mesiac,takze som pracu neriesila.
Za celé roky, kedy som bola zamestnaná, odišla kolegyňa po skončení RD iba v prípade, že sama sa tak rozhodla. Nevidela som dôvod, aby sme niekoho overeného ukončili kvôli tomu, že bol na MD a RD. A logicky mala som pod sebou manažérov a riaditeľov, ktorí mali rovnaké nastavenie. Na druhej strane, čo viem a pamätám si, väčšina kolegýň, ktoré odišli na MD, boli v kontakte s niekým z tímu, vedeli čo sa vo firme deje, občas zašli s kolegyňami kamoškami na kávu, bežne prišli ukázať dieťatko do práce. A tie, ktorým naozaj záležalo, aby ostali členmi tímu a súčasť spoločnosti, sa aktívne zaujímali o dianí. Potom neboli po návrate s niekoľkoročnej RD mimo viac ako absolvent.

@anonym_autor mne nedali vedieť dopredu, nastúpila som a hneď na mňa vyšli s tým, že moje miesto je obsadené a majú pre mňa inú pozíciu ale za minimálnu mzdu. Dokonca mi nechceli dať ani odstupné, ale volala som vtedy na úrad a oni mi potvrdili, že musia mi dať odstupné, ešte sa so mnou doťahovali o výpovednej lehote. Ale nejak ustúpili a dali mi dohodli sme sa na okamžitom ukončení s 2 mesačným odstupným.