icon

Je reálne, že si po materskej zamestnanca ponechajú?

Včera o 12:48

Je realne ze po materskej si zamestnanca nechaju alebo vacsinou odchadza s vypovedou a odstupnym?
A ak vypoved , zvykne to byt prvy den nastupu, ci davaju vediet vopred pri dohadovani nastupu?

anonym_eb1c10
Včera o 13:01

@anonym_autor mne nedali vedieť dopredu, nastúpila som a hneď na mňa vyšli s tým, že moje miesto je obsadené a majú pre mňa inú pozíciu ale za minimálnu mzdu. Dokonca mi nechceli dať ani odstupné, ale volala som vtedy na úrad a oni mi potvrdili, že musia mi dať odstupné, ešte sa so mnou doťahovali o výpovednej lehote. Ale nejak ustúpili a dali mi dohodli sme sa na okamžitom ukončení s 2 mesačným odstupným.

anonym_d73698
Včera o 13:07

kolko rokov si bola mimo prace? si s nimi v kontakte ? neprepusta sa u vas ?

pribinak
Včera o 13:15

Máš dojem že matky s deťmi nikde nepracujú?

Však to závisí od viacerych faktorov, napr koľko si bola na materskej ? Ak si bola 9 rokov, tak nemôžeš počítať, že dostaneš spat svoju napr manažérsku stoličku, lebo za take obdobie sa veľa veci zmenilo

autor
Včera o 13:19

@anonym_autor 5 rokov, v kontakte niesom... skor ma zaujima ako to je vo vacine pripadov, kedze chapem ze asi zabehnuteho zamestnanca nechcu vacsinou menit.. ale zas verim ze ani odstupne sa im nechce platit😄 len podla mna je to takw nanic ked sa dohodne na nastupe a potom hned vypoved,chcem byt pripravena ci to tak chodi alebo niekomu aj rovno povedali ze neratame s tebou

autor
Včera o 13:20

@anonym_autor nejde ani o manazersku poziciu, radovy zamestnanec

anonym_b7f59b
Včera o 13:26
@anonym_autor

@anonym_autor 5 rokov, v kontakte niesom... skor ma zaujima ako to je vo vacine pripadov, kedze chapem ze asi zabehnuteho zamestnanca nechcu vacsinou menit.. ale zas verim ze ani odstupne sa im nechce platit😄 len podla mna je to takw nanic ked sa dohodne na nastupe a potom hned vypoved,chcem byt pripravena ci to tak chodi alebo niekomu aj rovno povedali ze neratame s tebou

@anonym_autor za 5 rokov nie si s nimi v kontakte? Ani si nezavolate, nenapisete? Ze kedy sa planujes vratit?

pribinak
Včera o 13:30

Ale napísala si na personálne že sa vraciaš spat? Máš od nich aj nejakú reakciu?

zuzanaete
Včera o 13:54

Zalezi od danej firmy a poziciach. U nas sa snazia imiestnit matky po RD, ak je volna pozicia. Ak nie je, tak ukoncia pracovny pomer.

kavasmliekom
Včera o 14:20

Po 5.rokoch si myslíš, že prídeš ráno do práce ako keby si mala týždeň dovolenku? Možno úplne iný kolektív, iné vedenie, iné podmienky. Vôbec sa o to nezaujímaš, kde nastupuješ. Mne by bolo blbé po toľkých rokoch bez nejakého "upozornenia" na seba

petamich
Včera o 14:26

Zo skusenosti v mojom okoli vacsinou si nenechali tie zamestnankyne, ktore boli na retazovy materskych 4+ rokov mimo, bez akehokolvek kontaktu so zamestnavatelom a nezvyknu to davat vopred vediet, ved netusia kedy sa moze zamestnankyna chciet vratit (ak sa nerusi firma a pod.), zacnu to riesit, ked im mesiac pred navratom oznami navrat. A ano zazila som zo skusenosti okolia kadeco, vopred povedali, ze nerataju, vo vacsine pripadov ale sa skusili dohodnut, ked oznamila zamestnankyna navrat.

V mojej aktualnej praci (som v nej 10 rokov s prestavkou jednej materskej/rodicovskej) sa pocitalo a pocita so zenami na materskej, ak teda maju zaujem sa vratit. Vacsina z nich ale je v aktivnom kontakte, minimalne na neformalnych stretnutiach a aktivitach a velka cast aj robi na male uvazky popri rodicovskej.

anonym_6cf0c4
Včera o 14:41

U nas firma sa stahovala a kazdemu dala oodstupne podla zakona,ja som dostala 2m odstupne a celu dovolenku preplatenu.Ale aj tak som robila uz inde,takze som po skonceni rd,uz posledny rodicak tento mesiac,takze som pracu neriesila.

melanta
Včera o 16:21

Za celé roky, kedy som bola zamestnaná, odišla kolegyňa po skončení RD iba v prípade, že sama sa tak rozhodla. Nevidela som dôvod, aby sme niekoho overeného ukončili kvôli tomu, že bol na MD a RD. A logicky mala som pod sebou manažérov a riaditeľov, ktorí mali rovnaké nastavenie. Na druhej strane, čo viem a pamätám si, väčšina kolegýň, ktoré odišli na MD, boli v kontakte s niekým z tímu, vedeli čo sa vo firme deje, občas zašli s kolegyňami kamoškami na kávu, bežne prišli ukázať dieťatko do práce. A tie, ktorým naozaj záležalo, aby ostali členmi tímu a súčasť spoločnosti, sa aktívne zaujímali o dianí. Potom neboli po návrate s niekoľkoročnej RD mimo viac ako absolvent.