Je správne, že mi šéfuje o 6 rokov mladšia žena?
Vo firme som 15 rokov. Tato dievcina je sefkyna dcera a prisla k nam do firmy asi pred 7 rokmi. Ked nastupila mala 0 rokov prax. Pred nedavnom ju povysili a dava mne prikazy. Citim sa z toho velmi zle, ked nastupila ja som ju vela veci ja zaucala, vysvetlovala a teraz mi sefuje. Pri kazdom jej prikaze smerom ku mne len v hlave pretocim oci. Prehanam, ci je to normalne vo firmach?
A? Chcela si jej miesto? Ak si lepší pracovník a dostala miesto len preto že je rodina tak chápem tvoje rozhorčenie, ak si ho naozaj zaslúžila a makala, čo asi ano keďže jej to trvalo 7 rokov sa vypracovat, vek je úplne nepodstatný.. aj ja som bola chvíľu veduca v predajni a mala som staršie ženy pod sebou a nemali s tým najmenší problém.
@anonym_autor točenie oči či ,že sefuju mladší
Ja som šéfoval ľudom o dvadsať rokov starším a bola som vo firme štyri roky a oni 10
Nekrut ocami. Rob si svoju pracu.
Dopredu sa znechucovat ta privedie akurat k tomu, ze z rebelstva zacnes robit blbosti.
Ja tiež šéfujem omnoho starším, tak to v živote je. Iba poznámka, šefkina ( mäkké i).
@anonym_autor ty niesi normalna, to ze si ju zaucala je fajn, avsak ak sa dokazala adaptovat, zlepsit a povysenie dostala naozaj svojou zasluhou a sikovnostou tak tebe moze byt jedno ci je/nie je sefkina dcera, ze ju povysili a ze je mladsia, a co? Aj ja som mala sefku mladsiu avsak bola velmi pilna a naozaj makala cize jasne ze ju budem pocuvat na slovo. V tvojom veku si skor treba uvedomit ze toto detinske spravanie a pomyselne pretacanie oci je pod tvoju uroven. A ocakavam ze povies ze vsak tebe tam je 15 rokov dobre na pozicii, naco by si sla vyssie, ze teba nemal kto povysit atd atd..proste je mladsia, ale je nadriadena. Pokial ta nesikanuje nemas mat namietky
Šéfovať som začala po 6 rokoch v práci a podriadení boli mladší aj o 30 rokov.
všetci -3- moji nadriadení su odo mna o cca 10 rokov mladší, a aj služobne mladší su všetci. U nás je to tak, že šéfa nie každý chce robiť na poste tých nadriadených, ja by som to nerobila. Pre mna je to v poriadku, chcu to robiť, nech robia, nakoniec, ich praca je tu aj pre nás, aj nám musia "služiť" ked sa niečo nedari, ich berieme na zodpovednosť. Každý z nas ma inu pracu, ja viem robiť tú svoju.
Autorka a ty si ako na tom so svojim kariernym planovanim? Mas nejake, ci cakas ako take vajco, ze management dostane zjavenie od vsemohuceho, ze ta maju niekam posunut a zrazu to spravia? Rozpravas sa o tom so svojim nadriadenym, ze by si sa raz chcela posunut? Vidno, ze ta to trapi, preto sa pytam. Tento tvoj pristup co mas teraz ta akurat tak dovedie do velmi zlej situacie a ano, ludia to vidia, ze nerespektujes veduceho. Vidia to aj manazeri a ak sa zacnes spravat voci kolegyni toxicky, tak nic nedocielis, akurat sebe poskodis.
@anonym_autor ty niesi normalna, to ze si ju zaucala je fajn, avsak ak sa dokazala adaptovat, zlepsit a povysenie dostala naozaj svojou zasluhou a sikovnostou tak tebe moze byt jedno ci je/nie je sefkina dcera, ze ju povysili a ze je mladsia, a co? Aj ja som mala sefku mladsiu avsak bola velmi pilna a naozaj makala cize jasne ze ju budem pocuvat na slovo. V tvojom veku si skor treba uvedomit ze toto detinske spravanie a pomyselne pretacanie oci je pod tvoju uroven. A ocakavam ze povies ze vsak tebe tam je 15 rokov dobre na pozicii, naco by si sla vyssie, ze teba nemal kto povysit atd atd..proste je mladsia, ale je nadriadena. Pokial ta nesikanuje nemas mat namietky
@jankajanka13 nemas pravdu takmer v nicom, ale nechce sa mi hadat.
Autorka a ty si ako na tom so svojim kariernym planovanim? Mas nejake, ci cakas ako take vajco, ze management dostane zjavenie od vsemohuceho, ze ta maju niekam posunut a zrazu to spravia? Rozpravas sa o tom so svojim nadriadenym, ze by si sa raz chcela posunut? Vidno, ze ta to trapi, preto sa pytam. Tento tvoj pristup co mas teraz ta akurat tak dovedie do velmi zlej situacie a ano, ludia to vidia, ze nerespektujes veduceho. Vidia to aj manazeri a ak sa zacnes spravat voci kolegyni toxicky, tak nic nedocielis, akurat sebe poskodis.
@ndrag ano, cakam ako take vajco.
@anonym_autor úplne bežná situácia, ak si robí robotu dobre neriešila by som. Ak ti to vadí daj výpoveď a choď inam.
Tak je divne, ze tam maju posty v manazmente takto podelene, pride mi to neseriozne. Asi mensia firma? Mozno cas pre Teba na zmenu?
ked mas pocit, že mlada to miesto dostala iba preto, že je dcerou niekoho, no žiaľ, ty tou dcerou nie si. Tak bud sa s tym zmieriš a stale môžeš predviesť svoje kvality, ale nebojovať s ňou! alebo môžeš odísť, ako ti uz radili
to kde by sme len boli ak by sa sefovalo podla veku a nie schopnosti? :D normalne ma to pobavilo, ako sa vobec mozes pytat ci je to normalne? pises za mas 15r prax, co si bola doteraz pod kamenom? 😲
mas nejaky problem s egom ak ti vadi ze ti sefuje mladsia osoba a este ti je z toho zle.
Tak je divne, ze tam maju posty v manazmente takto podelene, pride mi to neseriozne. Asi mensia firma? Mozno cas pre Teba na zmenu?
@kiki68 ano, malinka firma 7 ludi. Aj uvazujem o zmene, ale manzel hovori ze nech necakam ze to inde bude ine. Preto sa pytam tu, ake mate vy skusenosti.
@binarypete tak mi povedz ako je zrejme z tohoto prispevku, ze sefuje ona?poznas ju?
to kde by sme len boli ak by sa sefovalo podla veku a nie schopnosti? :D normalne ma to pobavilo, ako sa vobec mozes pytat ci je to normalne? pises za mas 15r prax, co si bola doteraz pod kamenom? 😲
mas nejaky problem s egom ak ti vadi ze ti sefuje mladsia osoba a este ti je z toho zle.
@anonym_a1e50a tak vela ludi je 10 rokov niekde a dufa, ze to konecne pojde niekde vyssie a potom mas tuto situaciu. Mozno jej niekto daval taketo nadeje, casto to robia, aby ludia zostali kde su na cakacke. Za mna je 10 rokov niekde bez posunu uplne nezdrave. Tych 7 rokov je taka hranica, ze bud to cloveku vyhovuje ako je a nechce nic ine, alebo by sa mal posunut, ak uz nieco vie a tiez chce nejake lepsiu poziciu.
@anonym_autor To mas prvy-krat v zivote sefa mladsieho od seba? Vek predsa o nicom nevypoveda. Negulaj ocami, to sa na staru tetku ani nehodi. Rob si svoju robotu.
@kiki68 ano, malinka firma 7 ludi. Aj uvazujem o zmene, ale manzel hovori ze nech necakam ze to inde bude ine. Preto sa pytam tu, ake mate vy skusenosti.
@anonym_autor mozno nejaky vacsi korporat by nebol zly napad, nieco, kde mas dost regulaciu cez HR. Niekedy to chce spravit ten krok. Tieto male firmy, tam sa neda kde pohnut. Lebo tam len roky stagnujes. To je presne to, co sa Ti stalo. Roky si asi fungovala ako dobra poistka, keby niekto z tych 2 ludi, co to manazuju vzal roha
Ked ti to tak strašne vadí, tak teda zmeň prácu. Aj mne bola manažérkou mladšia odomňa a teraz čo? Aj keby bol na jej mieste niekto starší, robotu bolo treba spraviť tak,či tak. Teba neškrie, že je mladšia,ale že tam nie si ty.
a tá firma je koho?
@anonym_autor čo či je normálne ? pretáčanie očami ? je to trápne, max vhodné u teba niekde doma. to že si ju zaúčala alebo kariérny postup ? nevieme ako prečo začo, tak sa nevieme vyjadriť konkrétne.
ak má napr. vyššie vzdelanie, alebo lepšie chápe inovácie a nové procesy, tak prečo nie.
aj ked má len a len protekciu, čo s tým spraviš ? buď si tam obhájiš svoju pozíciu alebo odídeš. (a inde budú protekční 3 kolegovia)
Je v poriadku, ak ti bude šéfovať aj o 30 rokov staršia osoba. Nech pôjdeš pracovať kamkoľvek, je normálne, že vedúce pozície sa nevyberajú podľa veku ani podľa rokov praxe. Ale podľa vlastností lídra. A ak pracuješ v malej firme o 7 ľuďoch, je úplne prirodzené, že šéfovať ti bude majiteľ a jeho rodina. Alebo niekto, pre koho sa majiteľ rozhodne. Bežná záležitosť v malých ale aj väčších rodinných firmách. S týmto je v malej firme potrebné počítať. A v takejto malej firme je potrebné brať za samozrejmosť aj stagnáciu. Pri všetkej úcte, ak toto nechápeš, tak sa nikam nikdy neposunieš ani vo veľkej firme, kde tých možností sú stovky. Ak sa chceš posúvať, nemusí to byť kariérne hore, môže to byť kariérne odborne, tak potrebuješ robiť vo veľkej firme a potrebuješ mať v hlave nastavenie, že človek sa neposúva iba preto, že prácu robí dlho a dobre. A ver, že človek, ktorý pretáča očami, sa neposunie nikam.
Normálna vec ,keď sa ti nepáči odíď do inej práce, alebo si založ svoju firmu a môžeš mudrovať, pretáčanie oci je načo dobré? šéfka môže byt mladšia aj o 30 rokov a čo? Takto sa dopracuješ vieš kde? Nikde
@anonym_autor ta dievcina sa tam nedostala zo dna na den, ale po 7 rokoch. Ano, urcite jej pomohlo aj to, ze je sefkina dcera, ale zas logicky, komu raz sefka prenecha firmu? Tebe? Asi nie…
Ak ti to az tak velmi vadi, tak proste chod inam. Urcite mas vela praxe a zaujimavych skusenosti, ktore budew vediet zurocit v inej firme a mozno aj na vyssej pozicii.
Po 2 rokoch som sefovala ca o 15-16 rokov starsim prevazne chlapom - ja zena z Ostblocku a oni miestni Bavoraci z xy rokmi vo firme. Jasne, ze to 1-3 iniciativnym zralo nervy. Ale nejak sa to prekuslo a praca spravila … aj ked oni boli znalostami encyklopedie len chybala “polite” komunikacia a znalost jazykov. 15 rokov je strasne dlho … ak sa do 5-7 rokov neposunies, uz sa neposunies. Stagnovala si a ak chces nieco dosiahnut treba sa poobzerat po inej firme .. a zmenit pristup. Po 5 rokoch treba byt niecim extra alebo mat kontakty, aby si sa posunula. V malej rodinnej firme nemas sancu pokial nie si rodina

ale za tých 7 rokov sa hádam aj niečo naučila, či?