Je správne, že mi šéfuje o 6 rokov mladšia žena?
Vo firme som 15 rokov. Tato dievcina je sefkyna dcera a prisla k nam do firmy asi pred 7 rokmi. Ked nastupila mala 0 rokov prax. Pred nedavnom ju povysili a dava mne prikazy. Citim sa z toho velmi zle, ked nastupila ja som ju vela veci ja zaucala, vysvetlovala a teraz mi sefuje. Pri kazdom jej prikaze smerom ku mne len v hlave pretocim oci. Prehanam, ci je to normalne vo firmach?
@anonym_autor To mas prvy-krat v zivote sefa mladsieho od seba? Vek predsa o nicom nevypoveda. Negulaj ocami, to sa na staru tetku ani nehodi. Rob si svoju robotu.
@dskjhfdlkdjhl Opytala som sa len na nazor a zrejme som mala pridat aj viac detailov v prispevku, to uz teraz viem-netyka sa to len jej veku. Ale aspon som slusna k ludom aj v reale aj na fore. Urazat ma nemusis.
Take jasne, ze ak je to rodinna firma tak ten co bude ookracovat a sefovat vo firme bude nejaky rodinny prislusnik. Co je pekne, ze ti ju nesupli hmed ako sefku ale sa zaucila a naucila sa ako firma funguje. A teraz prebera funkcie aby postupne rodicia mohli odist do dochodku v klude. Nic nove pod slnkom - dokonca aj dcera Amancia Ortegu tak bola - od 17-18r brigadovala v inditexe, presla cez vacsinu departamentos. Medzitym studovala na prestiznych skolach a teraz v 40tich rokoch je prezidentka inditexu - ano je tam preto, ze je dcera koho je, ale tiez sa na to aj pripravovala
@prasiatko30 presne tak, človek môže mať kopec výhrad ku trumpovi - ale jeho deti od mlada pracovali v jeho firmách na rôznych úrovniach práve preto aby sa naučili ...
Je to uplne normalne, nepovysuju sa ludia podla veku ani podla toho, kto je najdlhsie vo firme..
autorka - ale nezodpovedala si zásadnú otázku - koho je to firma?
autorka - ale nezodpovedala si zásadnú otázku - koho je to firma?
@biba_18 akoze koho? Ci ti mam meno napisat, ci co?
@anonym_autor stačí napísať je to firma mamy tej čo mi teraz šéfuje 🙂 alebo proste KOHO je to firma?
Nevidím na Tom nič zvláštne, povýšili ju po 6r praxe, takže asi ukázala za ten čas nejaké schopnosti viesť tím, ktoré možno tebe chyba.. tiež som sa po 3rokoch dostala na vedúcu pozíciu a mám pod sebou aj ľudí ktorí sú starší či už fyzicky, alebo pracovne.. lenže nie každý má na hocijakú pozíciu, proste ludia sú rôzni a podľa toho sa aj vedenie rozhoduje na akú pozíciu sa kto hodí..
ak by si ty mala firmu a dcéru, zamestnala by si ju, aby prevzala to, čo si ty vybudovala....takéto rodinné firmy sú úplne bežné
@anonym_autor stačí napísať je to firma mamy tej čo mi teraz šéfuje 🙂 alebo proste KOHO je to firma?
@biba_18 ano, to pisem hned v uvode. Asi si prehliadla- je to jej dcera.
Sefkina dcera, cakala si nieco ine?
Ale ano, mne by to nevadilo, keby mi sefoval niekto mladsi
@anonym_autor nie, ty si písala že je to šefkina dcéra - a nie že firma patrí šéfke ...
@prasiatko30 presne tak, človek môže mať kopec výhrad ku trumpovi - ale jeho deti od mlada pracovali v jeho firmách na rôznych úrovniach práve preto aby sa naučili ...
@biba_18 ako autorka zabuda, ze ta co preberie firmu bude dcera terajsej majitelky , pokial teda neprebehne nejaka nacionalizacia sukromnych vyrobnych prostriedkov a firiem ako za komancov. Mne sa zda, ze majitelka to robi velmi dobre, dcera sa 6-7rokov zaucila a ano, teraz prebera viac zodpovednosti aby sa propravila aj na prebranie celej firmy. Pravdepodobne sedovanie celej firmy neda do ruk cudzim, ked ma v rodine kontinuitu
@anonym_autor z toho, čo si napísala usudzujem, že jediný problém sú tvoje očakávania a správanie.
Že je šéfka mladšia, kratšie vo firme, rodinne spriaznená s vedením (aj keď toto by mohlo byť podozrivé) a že si ju kedysi dávno ty zaucala - nič z toho neznamená, že je zlá šéfka, ktorá tam nemá co robiť a tvoje prekrúcanie očami je neprofesionálne a detinské.
Odporúčam ti sa dať dokopy a prestať s tým. Inak na to môžeš sama doplatiť. S konfliktnými ľuďmi, ktorí majú problém rešpektovať priamych nadriadených bez objektívneho dôvodu nik spolupracovať nechce.
@anonym_autor Áno rodinkárstvo je vo firmách normálne. Žažila som to aj ja ale u nás to bolo tak že dcéra majiteľa bola uplne že vytretá, nakoniec keď sme ju bojkotovali všetky tak sa rozhodli s daným podnikaním skončiť.
Našťastie som akurát odchádzala na materskú.
Každopádne ak ti dáva logické príkazy a robí svoju prácu dobre nie je prečo sa na to hnevať. Je samozrejmé že ak je to v rodine tak to lepšie nechajú pre seba.
Podľa mňa ti nevadí, že je mladšia, ale ze je to sefkina dcéra a myslíš si, že to dostala "zadarmo". Mam z toho taky pocit.
Pre boha ake rodinkarstvo - ta ak su majitelmi firmy a je to rodinna firma, tak logicky hladaju to aby firma ostala v rukach rodiny. Takze oni budu riskovat svoje investicie aby im to tam
Niekto dirigoval 😂😂😂😂
Rodinkarstvo je na svk narodny sport. Hl v mensich mestach. A sefkina sa nepise s y 🙂
@anonym_autor ak je drzá, povýšenecká, neslušná, tak to v poriadku nie je, aj keby bola 2x taka stará ako ty. Ak sa správa slušne, vie jednať s ľuďmi, vie, čo robí a firma prosperuje, tak hoci by išla hneď po maturite šéfovať. Proste má prestreté a postarané o budúcnosť (vďaka rodičom). Už je len na jej šikovnosti sa udržať a aby ju ľudia aj rešpektovali, alebo len prekrucali očami, ako ty.
su ludia ,kt 15 rokov systemovo robia svoju pracu-niako sa nevzdelavaju nesnazia sa zlepsit ci inak napredovat ..naopak mlady ludia dnes su naozaj sikovny ,snazia sa,studuju. robia si prieskum etc .. tvoj problem je,ze nechces respektovat skutocnost a zmenou prace sa to nenaucis-lebo aj tam budu mladis a sikovnejsi ... zahod svoju hrdost -dopraj mladej povysenie a a spravaj sa k nej ako k cloveku kt je proste nadriadeny bez ohladu na vek
@3petka lenže chápeš - je to už na majiteľovi, či sa rozhodne firmu zavrieť alebo nechať neschopnému potomkovi ... to nie je rodinkárstvo ...
@biba_18 presne v pripade rodinnej firmy - bud majitel odide do dochodku a preda firmu, alebo ju zavrie alebo ju necha v rukach svojich deti pokial maju na to pokracovat. Co ich necha v rukach zamestnancov?? Vsak aj to moze byt ak mu zaplatia a odkupia firmu
Ano, je to normalne. Mozno ma za ten cas nazbieranych viac skusenosti, mozno makala a nekrutila ocami pri prikazoch, mozno je perspektivnejsia, mozno ma adekvatnejsie vzdelanie, mozno, mozno…a mozno je len sefkina dcera. Zmenis to nejako? Bud sa prisposobis a budes si robit svoje, alebo zmen pracu. Oni ta sefkou neurobia len kvoli zranenemu egu, na to necakaj. Ja som sefovala kolegyniam, ktore tam boli 30 rokov, pretoze som jednoducho mala adekvatne vzdelanie na danu poziciu a mohli by sa rozculovat kolko chceli, aj robili veru problemy a hrali sa na urazene, ale nepomohlo im to. A to som len vyzadovala aby robili to co mali, krutenie ocami bolo z ich strany bezne, ale to som uspesne prehliadala, kazdy si ma robit to co ma a nie sa spravat ako male deti.

Je to úplne normálne, že šéf je mladší, než jeho podriadení. Ja im tú zodpovednosť nezávidím, ja by som nechcela šéfovať dospelým ľuďom.