icon

Je ťažké nájsť prácu

aduskaalola
27. sep 2016

Ahojte žienky-názov diskusie neberte doslovne.Veru aj v dnešnej dobe keď je taká veľká nezamestnanosť-nie je také ťažké nájsť si prácu. A veru keby nemám dieťa-alebo mám niekoho kto mi s ním pomôže tak už dávno robím.
A už mám nervy na tých čo sú naokolo a držkujú aby som si prácu našla-a posielajú mi ponuky kde ja nemám šancu ísť-lebo niesom flexibilná
Mám dcérku 5 a pol roka-a som na ňu sama. Takže musím s ňou ísť do škôlky a aj ju odtiaľ vziať a víkendy byť s ňou doma. a keď bude chorá-tak byť s ňou doma a naviac-máme 5-10 rôznych lekárov ktorých navštevujeme v rôznych intervaloch... Tiež mi to niekedy príde len ako výhovorky a že to zvládnem-ale po prelistovaní či obehaní ponúk práce sa len utvrdzujem že je to realita.
Vyčiarkujem z ponúk zťp+dlhodobú nezamestnanosť+podmienky ako vodičák VŠ či nutná prax v odbore....potom vymazúvam ponuky kde sa robia aj víkendy či kde sú smeny...zostáva pár ponúk práce-z ktorých vyčiarknem tie ktoré nestíham-lebo začínajú skôr ako škôlka alebo rovnako ako škôlka-alebo sú tak ďaleko že by som ich nestíhala alebo naopak-končia neskor ako škôlka.
Ale ok-sú tu možnosti ako napr rodina-ktorú môžem vyškrtnúť(mamča pracuje od nevidím do nevidím.volno má len v nedelu a pondelok-aj to len ak niesu dovolenky či PNky na pracoviskách.sestra býva 50km mimo.otec býva mimo-ale tiez este pracujúci-a keby aj bol blízko tak bez ochoty.a sestra druhá-študentka síce bývame spolu-ale my sa nemusíme-pre mňa je ona zlý človek-a ďalej to už rozvádzať nebudem) ....o ocinkovej rodine sa ani baviť nemusíme(aj sú ďaleko aj bez záujmu)...priatelia známi či susedia-čo by pomohli aspoň s vodením do škôlky sa tiež nenašli.ďalšie riešenie je kúpiť si niekoho na pomoc-ale to by musela byť každodenná záležitosť-čo by som nevykrila finančne. No a potom práca na doma-čo dnes sa dá velmi ťažko zohnať-lebo je to z 99% podvod.alebo živnosť-čo by som videla ako najlepšie riešenie-nakolko som to aj študovala-ale tam treba nejaké investície a bez dobrého plánu to nemá istú budúcnosť
Doma to mám psycho-ale nič iné ako vydržať mi neostáva-sú aj ťažké dni-aj dobré...vážim si strechu nad hlavov(za ktorú si samozrejme aj platím)
Žienky-prijmem vaše rady-a kludne aj kritiku-ja už neviem čo ďalej-čo skúsiť-kde hladať pomoc...ja nemám sa ani s kým porozprávať- naj kamošky sa rozpŕchli a aj tak každá má to svoje nejaké trápenie.priatelky po okolí moc nemám-lebo moje dieťa sedelo v pieskovisku v kúte obuté v ortézach-deti pred ňou utekali-tak miesto kecania s mamičkami som s ňou stavala zámky...a celkovo takýmto aktivitám sme sa potom radšej vyhýbali lebo ma nebavilo počúvať ako sa jej deti smiali pre krive nohy.pre obezitu....a tak sme skôr chodili do lesa na prechádzky a nie k ludom. A tá moja princeznička tak miluje deti a ludí-má velké srdce a je tak krásne otvorená luďom.....
Momentálne rozmýšlam takým smerom že roznesiem letáky že hladám v susedstve niekoho na stráženie aby som si vedela nájsť prácu.ale aj sa moc bojím-cestou do škôlky-najme ráno je to dosť nebezpečné-dlho sa čaká na prechode kým sa dá prejsť-a už sa velakrát mi stalo že prechod bol nebezpečný-bála by som sa o to ako by to zvládla nejaká babka s mojou Lolou-naviac je to všetko z kopca-v zime to bude peklo a 20min cesta sa predĺži na 45min.a naviac má moja Lola "pokazené nôžky" a často padá-resp ja ju viem držať tak pevne a vždy pripravená nedovoliť jej padnúť-resp udržať ju...ale tiež by mi to poriešilo len skorší nástup do práce....
žienky píšte.......pomožte-poradte-opíšte vaše skúsenosti

lila24
3. okt 2016

ahoj a neskúšala si si podať niekde žiadosť na polovičný úväzok viem že teraz berú tak v deichmane obuvi v ccc obuvi neviem koľko síce dostaneš ale vyskúšaj zamestnávatelia teraz berú aj na polovičný 🙂 alebo v detskom centre sa skús zamestnať inak ak si na úrade práce už rok možes požiadať o dobrovoĺnícku činnosť a budeš dostávať pol roka 198 euro plus 25 prídavky čo máš na dieťa ale úradnička ti to sama nepovie musíš z vlastnej iniciatívy, ked máte v meste materské centrum dá sa a tam zamestnať na tú dobrovoľnícku je to väčšinou na 4 hodiny doobedu je to málo ale aspoň niečo vyskúšaj držím palce a som tak bola 🙂

ludmilaka
3. okt 2016

@aduskaalola Ahoj, takže ja by som na tvoji mieste, tak ako to baby rádia, zobrala prácu na dohodu, skrátený úväzok, niečo na 4 hod.denne. Ja som začala pracovať keď mala malá 2,5 roka a dali sme ju do škôlky. Muž dlho v práci cca 6.00- 20.00. Mala som síce 8 hod. prac.dobu ale keď rátaš presuny z a do práce, vyšplhalo sa to niekedy na 10 hod. Samozrejme, malá nebola predtým chorá a akonáhle som začala pracovať, bola chorá 3x posebe. Zaplatila som susedu 2€ hod. a z výplat som mala trt. Ale išlo mi o udržanie práce, lebo viem ako sa na matku s malým dieťaťom pozerá...Lenže časom som zistila, že to proste nedám. Malú budiť 5:50, 6:30 odchod z domu do škôlky. 7:30 v práci, odchod z práce 16.00, príchod do škôlky 16:50 , doma 18:00 a pokračuješ. Neskôr so dostala prácu v školstve na 4 hod.denne. Mzda mizerná. Ale...mám to za rohom, v práci som za 5 min., mám prázdniny keď je škôlka zavretá. Čiže, za mňa-hľadať brigádu blízko domu, škôlky....Pozdravujem rodinu, mám takú istú, len nebývsm s nimi...Držím palce.

lila24
3. okt 2016

a ešte ti poradím teraz sa dá zamestnať ak si na úrade práce cez národný projekt http://www.upsvar.sk/ke/aktualne-oznamy/narodny... popýtaj sa nato na úrade je to pre matky s deťmi 🙂 a tebe ked o chvílu pojde do školy dcéra máš šancu nato takto sa zamestnať 🙂 držím palce

salo
3. okt 2016

Skus si obehat zakladne skoly, ci nehladaju asistenta ucitela. Plat sice minimalny, ale idealna pracovna doba, plus vsetky prazdniny volne.

fokuska
3. okt 2016

@salo nie som si ista ci asistenta ucitela moze robit hocikto. Nemusi byt aspon pedagogicke vzdelanie?

salo
3. okt 2016

@fokuska nemusí,stačí mať maturitu

margotka33
3. okt 2016

@salo aky je tam prosim Ta plat?

salo
3. okt 2016

@margotka33 minimálna mzda,ale zase sú výhodou tie prázdniny a že tam dokopy nič nerobis🙂

20tanicka20t
3. okt 2016

@aduskaalola chápem ta..ja som doma s detskami..tak to poznám..mne radili ešte robiť gélové nechty..ale to treba mať aj nejaky priestor..no ja som sa nakoniec rozhodla že si aspoň privyrobim s katalógom..robím to už rok..a ide to fajné..katalóg ukazes rodine..známym..susedom..kľudne môžeš nechať u lekára..v obchode. A ľudia si vždy niečo výberu. .mňa to baví..inu robotu si pri deťoch zatiaľ nájsť neviem..ak chceš napíšem ti o tomto viac ..

margotka33
4. okt 2016

@salo prazdniny su fajn, ale ja som samozivitelka.. mozno by som mohla popri tom stihnut nejaku pracicku na doma.. makam na zmeny a uz som z toho zufala .. aj ked pomaha cela rodina..

4jana
4. okt 2016

@aduskaalola Dobry den. Mam pre Vas nieco zaujimave. Mam 4 deti, ak chcete viac, moj email hvizdakovaj@gmail.com

aduskaalola
autor
4. okt 2016

@fokuska-ano taku pracu chcem-a musi existovat-viem ze su zamestnavatelia ktory uz pri tretej očr-ke dvihaju prst-ale su aj žienky ktore vedia byť s chorými detickami doma. skuste kuknut nejake fora ak neverite-napr fora o imunite-tam vecsinou pisu-ze tyzden v praci a tri tyzdne doma s chorym dietatom celu jesen....a netrapi ich ze pridu o pracu ale ze nebudu mat riadnu vyplatu.....
@ittanka -dakujem za vase slova-za pochopenie....nepotrebujem tu riesit okolnosti-naozaj ma skor zaujima objektívna rada od realneho cloveka ktory fakt nema po ruke rodinu priatelku susedku ci ochotu od nich....je krasne ze mozte-a chcete-byt podporov a pomocov pre vasu dceru.ked som ja toto riesila pred par rokmi-a teda ak mi nepredlzia rodicovsku ze co bude-mne narovinu bolo povedane ze nemam ratat s mamou...ze ked som si dieta urobila nech sa postaram (pricom podotykam ze dietatko bolo vytuzene po polroku zamiesene a cez tehu vyplakane a vymodlene - dvoch milujucich ludi-co sa zial zmenilo) pricom moji rodicia boli dvaja a este starka im velmi s nami pomahala-takze ma mrzi ze nemam v mame pochopenie pomoc-pripadne z jej strany obetu ci podporu.ale ako nechcem aby to posobilo ze je zla-to nie....len jej tento rok jedna dcera konci vš a asi by aj chcela uz svoj klud-hlavne to ze pracuje od nevidim do nevidim je velky problempreco mi nemoze pomoct s vodenim
@kindervajicko super tip......hned zajtra skusim nieco pogooglit a poposielat ziadosti a zivotopis...
@margotka33-mama pracuje aj sobotu-jediny volny den ma nedelu. obcas pondelok...ale ani to nevie predom kedy ano kedy nie.a vzdy sa jej to moze na poslednu chvilu zmenit.lebo ju strieda zena ktora cestuje 80km do BB z druhej predajne-a ta kolkokrat rano o 4 zavola ze bla bla bla a musi ist mama do prace. ja uz som viackrat spominala-nemam tu po ruke ziadnu kamosku-ako mam ich vela uzasnych-ale ako oni tak ani ja-niesme domasedky-ako oni aj ja som vycestovala za hranice-len ja som sa s malou vratila.a oni su vsetky rozprchnute kade tade ci zahranicie ci slovac-ci hoc aj nedaleko 10-20km -ale na taketo veci je to pridaleko.

negroni25
4. okt 2016

dobry den, necitam diskusiu, len vas prispevok som precitala..joj nezavidim, kazdopadne drzim palce..ja som si si vypytala 6 hodinovu pracovnu dobu..chvalabohu zamestnavatel bol ludsky a dal mi moznost...som mu slusne povedala, ze si velmi vazim nim ponuknutu pracu, ale vzhladom na dve male deti si neviem predstavit 8a pol hod. pracovnu dobu..treba mozno aj tymto smerom skusit, stale verim, ze sa najdu aj normalni ludia, drzim palce

aduskaalola
autor
4. okt 2016

@janickacrazy vsade sa inak zacina nocna smena....jedna vec je ci sa robia osmicky ci dvanastky a dalsia ze nie vsetky pracoviska su na jedno kopito...bniekde sa robi tak ze zacina sa o 6 niekde o 8-a tak ide 8h interval-naviac-ak by som si uz mohla vybrat-ako radite- osmicky nocne tak snad uz aj osmicky ranne-ale to aka som vyhovorkova ked chcem ranne-a nocne su uz ok-ci? dalsia vec ak aj o 22h mam zacat makat tak o 21.45 aby som uz tam bola-dalsia vec je cesta busom-cesta k miestu cesta na zastavku-tak dajme tomu ze o 21 vyrazit z domu-no este -ako viete-ja milujem nocne-mam radsej taky kolobeh-cize si viem predstavit ze o tej siedmej dojdem domov-zobudim a vychystam malu cca 8:30 sa vratim-dam sprchu od 9h spim do 15:30-vstavam bezim po malu a spet-cca o 17 -17:30 sme doma-podla toho ci idem aj kupit nieco...uvarim veceru a o 18 spolu papame a smejeme sa a rozpravame sa-zabera nam to polhodku.mala sa trosku pohra kym ja umyjem riad a nachystam vanu.15min trva nas kupel.a ukladam malu do postele-a potom mam hodinu pre seba-sa mozem obliect nachystat do prace-mozno namalovat ci manikuru zrobit alebo len upratovat po malej ci povesat pradlo...a si vravim-toto nie-A PRETO HLADAM RANNU-TEDA VTEDY KED JE MALA V SKOLKE-A KED BUDE V SKOLE-LEBO CHCEM S NOU TRAVIT CAS-VENOVAT SA JEJ.
ale mimochodom-moje dieta nie je normalne-ked mala 2tyzdne-nastala taka noc zazracna-a odvtedy prespala celu noc-kzm mozno vy ste mala tazke noci ze ste vstavala k svojim detom/dietatu zdechla-tak ja som mala uplakane noci ze ziadna z rad od lekarov nepomaha na zobudenie aby sa mala najedla.a spala dost aj cez den-to vstavala len na papanie a inak stale spala.cca v polroku sme uz tie denne spanky mali take ze ostal uz len jeden poobednajsi ktor trval 30-90min to uz mal zacala chodit samostatne a ja som bola najvdacnejsia za prespatu celu noc od 19 do 7 -v 9MES uz ani poobednajsi spanok nebol pravidlom a od 11m doteraz-mi mala poobede spala asi 5x.tym chcem len povedat ze kazde dietatko je ine. moja teraz od 20 do 7 spi-uz pekne byva skoro tma takze chcem posunut o pol hodku skor a potom este o dalsiu-ale ked je leto a o 22h nie je este vonku riadna tma-tak mam NENORMALNE dieta-nechce a nechce a nechce spat-lezi mrvi sa prehadzuje a nic. a nevadi mi ze mam nenormalne-lebo vsetky moje kamosky ci deticky v rodine tak fungovali-cize v lete ze aj ked o 20h je ulozena tak odkvecne az po 22 je u nas obcas realne.a to aj ked dame celodennu turu.ked sme na vzduchu ked sme vybehane dokonca s podporov zodacu a s 330 dnami v roku co nonstop vetrame.
vtedy som sa vyspala-a vy nie-a vy teraz spite a ja nie-lebo ano k 5 a pol rocnemu dietatu vstavam-najskor skrz zive sny teraz uz zvecsa len zakry ma je mi zima-a perina na zemi....alebo padnuty plysacek ci strateny plysacek...a viem ze ked ju nepocujem ze ma o nieco poprosim-ze neodpoviem tak strasne place-v tme nic nevidi a place kde som -a potom mi rozprava ze sa o mna bala-asi 3x sa to uz stalo- a bol to taky ten plac zalostny aky som mala v najhorsich chvilach zivota.
na druhu stranu milujem ked vstane a ide na wc-povie len maminka idem cikat spinkaj sladko a cestov spet mi napravi perinku a pobozka ma....a zas mi popraje sladke sny.........ake davam take sa mi vracia-moje dieta je moje vsetko.a prave preto ab som si nemusela vybrat takuto cestu-zato tu ziadam pomoc

andra77
4. okt 2016

@lila24 áno tieto obchody majú polovičné uvazky, ale háčik je v tom, že sú vačšinou v obchodných centrách, kde je otvorené od 9-21, to znamená, že potiahnete 2-3dni v týždni, od rána do večera 🙂 mzda za 80 hodín je okolo 300eur a bonus k tomu 😀 riadna buzerácia, ale máte zmluvu, obedy, zľavy, 13-14 platy atd..kamarátka tam robila, tak viem o tom trochu viac 🙂

aduskaalola
autor
4. okt 2016

@lila24 dakujem za spravu-ano skusala-zatial bez odpovede ci uspechu z obuvi mi prisla odpoved ze ma zial neposuvaju do uzsieho vyberu lebo nemam jazykove znalosti podla ich predpokladov. no a vlastne aj to-mojimi slovami- ze cloveka na ciastocny uvazok chcu v casoch ked je najviac ludi a aj vikendy-a nakolko maju inzerat na strankach UP a ktovie kde este-tak mi povedala ze dostali cez 300 ziadosti
na UP niesom a dufam ze ani nebudem....ak skoncim na urade budem dostavat 17€ a to je fakt paradicka-to s vyzivnym a rodicakom zaplatim akurat najom a skolku
problem zvecsa byva pri ciastocnom ze beru studentov na take miesta

aduskaalola
autor
4. okt 2016

@ludmilaka presne toto vravim-u nas v BB najlacnejsie opatrovanie 5€ na dieta v mojom veku za hodinu-za kazdu zacatu....zistovala som si v skolke od zienok-odporucali daku babicku co byva pri skolke ale bere 3€ na hodinu ale len ze vyzdvihne v skolke-a chore deti neopatruje-tak ako ja ak 2€ zarobim a 3€ zaplatim -jednoducho ratam skor ako sa do minusu dostanem.
a presne-nie je to len odmakat 8h ale cesta nejaky nakup + spanok + a na vsetko ostatne ostane 6h-opernavar umy riad poriad a ak dieta nezabudne ze vobec niekoho ma -tak ostava 1h na venovanie sa mu
toto nechcem-potrebujem ju k zivotu a ona mna (jasne ze bez penazi sa nenaje a umrie) ale kym nieje nudza tak davam naozaj sancu riadnej praci
@salo -dakujem-akurat som citala o tejto pozicii....pogooglim :*

aduskaalola
autor
4. okt 2016

@20tanicka20t no ja som v zaciatkoch-ked bola moja mala este spiaca ci nie moc pohybliva-robila nechtiky-no potom uz bolo treba venovat sa malej naplno-a potom ked uz by sa vedela aj sama zabavit tak to doliezala a rozkradala vybavu a kradla mi klientelu :D :D :D je zvedava ziva a ukecana :D
katalogovy predaj som skusila-sama som s vyrobkami spokojna-a aj moji zakaznici boli-len problem v tom bol ze firma s ktorej vyrobkami sopm pracovala tak najskor sa muselo vyplatit -a to ja som take sumy nemala-a ked som pytala predom od zakaznikov tak to nebolo trikrat najlepsie-a najme ked im sa rychlo top vyrobky vypredavali-a potom som drzala korunky a tovar zakaznici nemali...zakaznici nechceli nan cakat...a to ze na doposlanie zas postovne hradit-alebo az pri dalsej objednavke co bolo u mna cca raz za mesiac....

salo
4. okt 2016

@aduskaalola Rado sa stalo, prajem vela stastia pri hladani prace.

aduskaalola
autor
4. okt 2016

@negroni25 uzasne.....viem ze su...lebo poznam-zial nemaju pre mna vhodne miesto

aduskaalola
autor
4. okt 2016

teraz napr som bola 1 a pol hodiny pri malej lebo sa od skolky neciti dobre.a teraz to z nej vyskocilo vsetko-a prave pre taketo necakane zvraty idem hladat taku pracu-ktoru casovo zvladnem sklbit s malou a nepokakaju sa ked nedojdem do prace ale ostanem s malou doma

andra77
5. okt 2016

@aduskaalola 1-2 krát sa z toho nikto onéééé 😀 nepokaká, len ked to bude častejšie, vieš ako to je 😒 na jednej strane ťa chápem, my sa tiež návzajom zastupujeme pri nečakaných udalostiach 😵 ved sme ľudia, ale na druhej strane je to otravné, ked máš niečo a musíš to rušiť.... 🙂

limoncino
5. okt 2016

@aduskaalola píšeš, že nie si na UP, kto Ti platí zdravotné poistenie? ty sama?
Ja by som sa na UP zaregistrovala. Budú Ti platiť zdravotné poistenie, to máš mínus cca 60 eur z Tvojich výdavkov. Ponúkajú dobrovoľnícke činnosti, na pol roka, v materských škôlkach, centrách voľného času, tie fungujú len cez týždeň, zarobíš síce len 198 eur, ale možno sa Ti takto otvoria nové obzory, zoznámiš sa inými ľuďmi a nikdy nevieš, možno Ti pomôžu nájsť si niečo trvalé. Taktiež máš právo na rôzne kurzy, v oblasti počítačov, rekvalifikačné kurzy atď.. ja tak trochu nerozumiem Tvojmu hrdinskému postoju, že 17 eur, to si môžu nechať.. Nemyslím si, že si v situácii, kedy si takéto hrdinstvo môžeš dovoliť.
Práca k Tebe sama nepríde.. ja som robila záskok ako recepčná, potom ma presunuli do inej firmy na recepcii, kde si všimli, že som šikovná a už dva mesiace som interný zamestnanec a posunula som sa na pozíciu asistentky riaditeľa. A to len preto, že som zobrala naozaj už hocičo, aj záskok na dva týždne s tým, že aj tých pár eur bude fajn.

aduskaalola
autor
5. okt 2016

@andra77 no su aj taky co sa uz po jednom raze z toho pototok az za usi.....
no my navstevujeme pravidelne niekolko ambulancii.naviac oslabena imunita....v septembri uz tyzden sme boli doma a dnes sme zas lebo v noci zvracala.
vdaka par zienkam odtialto ci zo správ-som nasmerovana celkom dobrym smerom- pozdava sa mi to-no uvidim.

aduskaalola
autor
5. okt 2016

@limoncino ja som na rodicovskej.ktora coskoro konci.nechcem cakat do konca ale co najskor najst pracu.robim co sa da kde sa da aby sa mi korunky nazbierali-takze mojim riesenim niesu brigady-lebo na niecom takom uz ficim v ramci moznosti. nerada by som to dotiahla tak aby som skoncila na urade lebo to by som akurat malana skolku a najom.-mala by ostala bez liekov a bez stravy.nechcem to riesit zbieranim koruniek na kazdom kroku-idealne by mi bolo jedno miesto.neda sa to takto.ak uz bude nudza vezmem aj take ze ked z vyplaty zaplatim opatrovatelku tak mi "bobak" ostane....zato riesim takto.uz par skvelych rad som dostala tu. veci idealne pre mna-s tym ze praca sa da aj doma robit-uz len cakat ci sa podari

limoncino
5. okt 2016

@aduskaalola ja Ti nechcem brať ilúzie, ale pokiaľ máš takto obmedzené časové možnosti, tak to budeš mať veľmi, veľmi ťažké. Práca na doma?? Prepáč, ale také niečo sa veľmi ťažko zháňa, viem, o čom hovorím a to bývam v Bratislavskom kraji. Home Office majú väčšinou veľké firmy, IBM, HTP, ktoré majú veľa zamestnancov a málo priestoru, takže svojim zamestnancom umožňujú aj prácu z domu. Pokiaľ nemáš v ruke remeslo, že nie si kaderníčka, kozmetička, masérka (jednu dobu som veľmi uvažovala o masérskom kurze a otvorení si salónu doma), tak práca z domu bude prepáč, skôr utópia. Ešte existuje možnosť, robiť na živnosť telefonistku, ale toho sa budeš určite báť.
Mňa napríklad lákali aj do Banskej Bystrice. Služobný byt na námestí, auto, mobil, notebook. Lenže ja som nebola ochotná sa sťahovať 🙂

janickacrazy
5. okt 2016

@aduskaalola No už je to na tebe, ako sa rozhodneš, možno ak nebude nič lepšie, tak sa bude hodiť aj tá nočná zmena, malá si zvykne. Ja mám 5,5ročného syna a v noci k nemu nevstávam, ked sa odkope, hold je odkopaný, plyšiakov nemá rád a má pri postieľke malé svietielko do zástrčky, to by si tiež mohla malej zadovážiť, aby sa nebála po tme. Mám ešte 11mesačného drobca, ten sa budí raz za noc, takže to mi stačí, musím sa aj ja trochu vyspať. 😉

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
5. okt 2016

@ramzes1980 Ty si asi spadol z Mesiaca, nie? Myslíš si, že mamička na RD, ktorý je 200eur mesačne naškrábe 3000eur len tak? A tie 3 mesiace bude žiť zo vzduchu? 😀 OMG

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená