Je ťažké nájsť prácu
Ahojte žienky-názov diskusie neberte doslovne.Veru aj v dnešnej dobe keď je taká veľká nezamestnanosť-nie je také ťažké nájsť si prácu. A veru keby nemám dieťa-alebo mám niekoho kto mi s ním pomôže tak už dávno robím.
A už mám nervy na tých čo sú naokolo a držkujú aby som si prácu našla-a posielajú mi ponuky kde ja nemám šancu ísť-lebo niesom flexibilná
Mám dcérku 5 a pol roka-a som na ňu sama. Takže musím s ňou ísť do škôlky a aj ju odtiaľ vziať a víkendy byť s ňou doma. a keď bude chorá-tak byť s ňou doma a naviac-máme 5-10 rôznych lekárov ktorých navštevujeme v rôznych intervaloch... Tiež mi to niekedy príde len ako výhovorky a že to zvládnem-ale po prelistovaní či obehaní ponúk práce sa len utvrdzujem že je to realita.
Vyčiarkujem z ponúk zťp+dlhodobú nezamestnanosť+podmienky ako vodičák VŠ či nutná prax v odbore....potom vymazúvam ponuky kde sa robia aj víkendy či kde sú smeny...zostáva pár ponúk práce-z ktorých vyčiarknem tie ktoré nestíham-lebo začínajú skôr ako škôlka alebo rovnako ako škôlka-alebo sú tak ďaleko že by som ich nestíhala alebo naopak-končia neskor ako škôlka.
Ale ok-sú tu možnosti ako napr rodina-ktorú môžem vyškrtnúť(mamča pracuje od nevidím do nevidím.volno má len v nedelu a pondelok-aj to len ak niesu dovolenky či PNky na pracoviskách.sestra býva 50km mimo.otec býva mimo-ale tiez este pracujúci-a keby aj bol blízko tak bez ochoty.a sestra druhá-študentka síce bývame spolu-ale my sa nemusíme-pre mňa je ona zlý človek-a ďalej to už rozvádzať nebudem) ....o ocinkovej rodine sa ani baviť nemusíme(aj sú ďaleko aj bez záujmu)...priatelia známi či susedia-čo by pomohli aspoň s vodením do škôlky sa tiež nenašli.ďalšie riešenie je kúpiť si niekoho na pomoc-ale to by musela byť každodenná záležitosť-čo by som nevykrila finančne. No a potom práca na doma-čo dnes sa dá velmi ťažko zohnať-lebo je to z 99% podvod.alebo živnosť-čo by som videla ako najlepšie riešenie-nakolko som to aj študovala-ale tam treba nejaké investície a bez dobrého plánu to nemá istú budúcnosť
Doma to mám psycho-ale nič iné ako vydržať mi neostáva-sú aj ťažké dni-aj dobré...vážim si strechu nad hlavov(za ktorú si samozrejme aj platím)
Žienky-prijmem vaše rady-a kludne aj kritiku-ja už neviem čo ďalej-čo skúsiť-kde hladať pomoc...ja nemám sa ani s kým porozprávať- naj kamošky sa rozpŕchli a aj tak každá má to svoje nejaké trápenie.priatelky po okolí moc nemám-lebo moje dieťa sedelo v pieskovisku v kúte obuté v ortézach-deti pred ňou utekali-tak miesto kecania s mamičkami som s ňou stavala zámky...a celkovo takýmto aktivitám sme sa potom radšej vyhýbali lebo ma nebavilo počúvať ako sa jej deti smiali pre krive nohy.pre obezitu....a tak sme skôr chodili do lesa na prechádzky a nie k ludom. A tá moja princeznička tak miluje deti a ludí-má velké srdce a je tak krásne otvorená luďom.....
Momentálne rozmýšlam takým smerom že roznesiem letáky že hladám v susedstve niekoho na stráženie aby som si vedela nájsť prácu.ale aj sa moc bojím-cestou do škôlky-najme ráno je to dosť nebezpečné-dlho sa čaká na prechode kým sa dá prejsť-a už sa velakrát mi stalo že prechod bol nebezpečný-bála by som sa o to ako by to zvládla nejaká babka s mojou Lolou-naviac je to všetko z kopca-v zime to bude peklo a 20min cesta sa predĺži na 45min.a naviac má moja Lola "pokazené nôžky" a často padá-resp ja ju viem držať tak pevne a vždy pripravená nedovoliť jej padnúť-resp udržať ju...ale tiež by mi to poriešilo len skorší nástup do práce....
žienky píšte.......pomožte-poradte-opíšte vaše skúsenosti
@aduskaalola a taketo nieco? http://www.profesia.sk/praca/adresarfiriem-sk/O...
@henrietta77 myslím, že sa práve nad tým zamýšľa 😉
@aduskaalola v takejto situácii som našťastie nebola, takže neporadím, jedine, co mi napadlo, skus dat po dohode s riaditeľkou inzerát aspoň na škôlku, ze pomôžeš s dieťatkom, možno je nejaká maminka v podobnej, ťažkej situácii a vedela by si si takto privyrobiť aspoň niečo... držím palce, je to veľmi náročné...
PS:skus vyhľadať nejakú skupinu slobodných mamičke k, možno budú vedieť lepšie poradiť...
@dominika6 tam by nebol ani tak problem mna-s budovanim dovery -a ani nejde o to co vie matka pre svoje dieta najlepsie-nemam svoje byvanie a ked nesuhlasia iny aby sem cudzi clovek chodil (aj ked uznavam ani mne sa ta predstava nepaci ze niekto bude mat kluc) tak s tým vela nenarobim.
@janickacrazy ....ze-aj mne to tak pripada...ale peniaze cas a skusenosti ma nepustia... gratulujem ze ste tu! 🙂 nemozete ma porovnávat s vami.skor by som cakala radu ako sebachvalu...ano mam LEN jedno-a odpuste ze mam casto aj taku myslienku ze nastastie len jedno z troch mi ostalo....to ale neznamena ze to mam v zivote laksie ako vy.skor to berte ze ja to vsetko musim sama zvladnut.a fajn ze to mate len po chodniku-lebo ja mam stvorprudovku pri krizovatke+stvorprudovku pod krizovatkov-potom na dalsej krizovatke a potom uz len takou cestou od garazi a jednov klasickov cestov....myslim ze uz som spominala ze aj pre mna co si vediem to najvzacnejsie v zivote za ruku je prechod tazky-a za tych par dni uz to niekolkokrat bolo velmi nebezpecne-lebo soferi v spicke su strasne neohladuplny.
@lucinocka-u nas nesmie dieta prebrat zo skolky clovek mladsi ako 18r (ani surodenec)
@aduskaalola do lidla beru na ciastocny uvazok
@marietuska plne suhlasim-mne to tiez pride divne-ale na svete su ludia dobry a zly-a tak hold akurat jedneho zleho mam pod strechov.no moje spoluziacky a kamosky z tej skoly maju rozne prace a velmi dobre-niektore si otvorili svoje obchodiky ci prevadzky-ine robia v banke na uradoch na telefonoch ci pomocne uctovnictvo alebo su za hranicami-teda vo vyrobe.-zas zopakujem-nie je problem zohnat si pracu-je problem ziskat ju z dovodu casu.
ako ze som mohla vyskusat vselico-citajte-vselico som vyskusala...ja poznám viac párov-len ich situacie su celkom ine od mojich...
@meiwe dobry napad-z tejto strany som to este neskusila-zvecsa len odpovedam a reagujem.skusim si hodit niekam ponuku
@salamistka to je super-ako jasne-ja taky ok vek ze uz by som ju aj samu nechala vidim na tych 8r.zial mne nema z rodiny kto pomoct.az o 10r-ale to uz bude moja na strednej :D
@margotka33 no pokial si nezaplatim riadny inzerat tak to dam hocikde-ponuky budu-no spís postelove...
ZIENKY skor to riesite len tym smerom ako najst pracu-a ja riesim to ako byt pracujucov matkov ktora je na dieta sama...
tento mesiac 8 miest kde som bola "prijata" a uz sa riesilo len podpisanie zmluvy a doriesenie papierov-no ale som matka a slobodna a tak sa nikde nepodpisovalo-ako nevravim ze to islo len o to z ich strany.aj z mojej som 3 odmietla lebo aj ked mi ako slobodnej matke uzasny majitelia pizzerky dali miesto a len pre mna dali jednu smenu aby som casovo zvladla-a boli ochotny si na sobotu najst brigadnicku studentku-tak doslo k tomu ze nemozem vymeskavat lebo by ma len oni zaskakovali-a o to oni moc nestoja...tak zial-ja fakt nemam koho k malej ked by chora bola.a nikto mi s nou nikdy po doktoroch nechodil...a mamu strieda jeden den v praci zena s uplne dalekeho mesta kde odchadza z druhej predajne-takze ani mama mi pomoct nemoze-lebo ani nedovolenkuje a tiez len sucha nohami v praci aby vobec nejaku mala.
@henrietta77 waw...... 😀 dakujem........... to ako fakt..... 😠 😠 🙄 🙄 neverim.....no ako sa to da-mi povedzte ....k comu ako mal byt ten vas komentar-urazit ste ma chcela ci len tak z nudy nieco popisat....och-ako na co to bolo treba- budte rada ze su zeny ako ja-lebo len vdaka "nam" ste vy "nieco viac"
a teraz sa pomodlite a podakujte za rodinu za to ze nieste sama ze mate zdrave deti financnu zabezpeku strechu nad hlavov pribuznych a priatelov a ze vo vasom zivote je vsetko dokonale a najme za to ze vam to tak mysli
@henrietta77 ospravedlnujem sa-ale k comu to bolo-si myslite ze ja cely den sedim na riti a len hladam dovody preco skapat od hladu ci skoncit pod mostom ...
zienky dakujem vam za reakcie-najme za tie chapave a pomocne 😉 skusam vsetky moznosti dokonca dokola aj tie co som skusala....
@aduskaalola nuz mas to tazke.. Ja by som tu pracu v pizzerke na Tvojom mieste vzala... Preco Ti. odmietaju rodicia pomoct s dcerou? Cele to mate akesi divne... Ja som na malu tiez sama.. Pracujem na 3 zmeny.. Do prace chodim pred siestou.. To uz pride rano moja mama.. Vystroji malu a ide domov. Zo skoly ide mala na obed a potom domov. Ked mam poobednu, tak beriem malu zo skoly a veziem ju k babke.. Babka sa s nou nauci a potom idu podvecer ku nam. Doma ju ulozi a caka kym nepridem. to je cca 22:20.. Vtedy pride po nu dedko 🙂. Ked mam nocnu babka spava u nas a rano ju brat cestou do prace berie domov. Ja vystrojim malu a idem spat. Zo skoly pride mala domov. Niekedy spi u babky. U nas je na nohach cela rodina.. Mama, otec aj brat so svagrinou.. Ich sa snazim vynechavat, ale ked sa ponuknu, rada vyuzijem ich pomoc. Neviem si predstavit, ze by si svagrina uctovala za strazenie.. Alebo otec za benzin. Sme rodina a pomahsme si. Pozri, ja by som tiez prijala pracu od 4do 16:00.. dokonca by som aj nadcas potiahla.. Len sa mi nedari taku najst. Mam VS vzdelanie a momentalne makam za pasom.. Nie som z toho nadsena, ale robim co mozem. U nas napr. zamestnavatel neuznava ani paragraf.. Podla mna si mala zobrat lracu v pizzerke a keby mala ochorela, potom by ste to riesili.. Tiez uvazujem o podnikani.. ale zatial iba uvazujem. Poznam baby co podnikaju.. Realne je to ale tak, ze zarobia akurat na reziu.. Maju manzelov co ich zivia a baby podnikatelky su ,,doma,, s detmi.. Cest vinimkam.
kolko platíte za vodenie a opatrovanie-a ako dlho to trva vasej opatrovatelke -myslim napr celkovy proces vodenia.ma kluce od vasho bytu-domu.....
@margotka33 no u nas v rodine by to fakt neslo-zeny mrzi ma to ak je to pre vas novinka-ale nie vsetky rodinky su dokonale. je to super ako to u vas funguje....no len si skuste predstavit ze vas brat so svagrinkov by vam nepomohli-a ked ano len raz za uhorsky rok aj to za prachy ake im nikto nikde neda.... a ze vasa mamina by pracovala od rana do vecera. a vas ocino by zil na firme kde aj pracuje v rovnakom casovom intervale ako skolka odkial ledva bus ide (a to domov musi ist dvomi busmi) a auto nema(sice si ho teraz cerstvo kupil-ale za to aj ze zije na firme tak robi aj "majordoma" a z tych nadcasov si vlastne splaca to auto co si teraz kupil.on by cas neminal-na benzin by nemal a ja taky nie.
@aduskaalola Draha moja ja som bola v podobnejj situacii a neplakala som do vankuša ale som riešila situaciu išla som do prace od 8 mesiacov a dieťa som vozila každý den či pršalo snežilo na bicykli k mojej mame a pracovala som na smeny tak sa neuražaj a hľadaj spôsoby ako sa to da a nie ako sa to nedá , Za svoju situaciu si môžeš sama .
@aduskaalola Takto si tú prácu nikdy nenájdeš, ja som tiež bola slobodná matka s jedným dieťaťom, predstav si a do práce som chodila od jeho 3 rokov a to bolo dieťa ZTP, moji rodičia v tom čase ešte tiež chodili do práce, takže mi nemali ako pomocť, ale vždy sa to nejako poriešilo, nikdy som nebola na PN alebo OČR. Ako vraví aj henrietta77 ked sa chce tak sa dá všetko. Ked ti skončí RD, tak to budeš musieť riešiť či sa ti to páči alebo nie. Alebo možeš skončiť na sociálnych dávkach pri tvojom prístupe.
@salamistka je to celé zvláštne. Každý zahľadený do seba 🤐
@aduskaalola Tak ja ti napisem tvrdo, vsetko, co pises su vyhovorky...Ostala som sama so sedem a desat rocnymi detmi a bez penazi, be deti na sukromnej skole a predstav si, ze po roku, ked som ako ty, sedela doma a fnukala ako sa to neda, tak som sa zamestnala a dalo sa. Takze zdvihni prdel a masti na kazdy jeden pohovor a nefnukaj ako sa neda, dieta mas uz dost velke...
@aduskaalola nuz prepac, nemyslela som to v zlom.. majitelia pizzerie Ti vysli max v ustrety a ty si nepidpisala zmluvu, lebo co ak dieta ochorie... Ja som vdacna za svoju rodinu a tym som nechcela zhodit, ani dehonestovat tu Tvoju...Pozri ja by som tiez radsej chodila do prace od 7:00- do 16:30.. ale bohuzial taku pracu momentalne nemam... Tym, ze som Ti opisala ako to funguje u nas, som vlastne chcela poukazat na to, ze nie vsade je to lahke...Mam VS vzdelanie a tiez som mohla povedat, ze do fabriky na 3 zmenyvnejdem.. Len akosi sim vtedy nemala na vyber..
@aduskaalola v prvom rade si nájdi pomoc k dcére aby si sa mohla zamestnať. Zhodou okolností som nedávno toto riešila s kamoškou,tajse v skratke:
-hladala podnájom čo najbližšie ku mne
-robim len! poobednej tak som sa ponúkla že jej deti rano rozhadzem do školy a škôlky
-robota cca hodinu a pol,moja cena bola trebárs stravenka..
Ale hlavne bola aktívna kamoška a bola škoda jej nepomoct ked už toľko oddrela.
@aduskaalola nám nikto nevaroval deti, nekočíkoval, neuspával, manžel celý deň v práci, všetko na mne. Neverím, že nemáš susedu, kamarátku, ktorej by si zasa pomohla ty. V žiadnej rodine, ani v práci to nieje dokonalé. Namiesto sedenia za pc, hľadaj prácu, obchodné centra, na skrátený úväzok, na pošte.....
@aduskaalola Ja ti verím, nie každý má okolo seba ľudí ochotných pomôcť a samozrejme, podľa niektorých žienok je to len výhovorka, alebo tvoj blbý pohľad na vec. K tej práci - ak si naozaj ochotná robiť čokoľvek, skús sa opýtať v škôlke kam ti chodí dcéra, či nepotrebujú upratovačku, alebo pomoc do kuchyne. Je to práca slabo platená, ale je to práca. Prípadne skús nočné dokladačky v Tescu. Dieťa ti v noci spí, nie je samé doma, ráno prídeš, odvedieš do škôlky, cez deň sa vyspíš a ideš po dieťa do škôlky. Je to vyčerpávajúce a nie každý to zvládne. OČR a doktorov máš v pohode, lebo cez deň máš vlastne voľno, akurát sa veľmi nevyspíš, ale robiť sa dá aj nadopovaná kávou a s dvomi paralénmi v sebe. Ja som takto žila minulý rok.
@maria1989
učtovníctvo z domu na nervy na to treba povahu
som tu tretikrat-z toho druhykrat v noci na ukor mojho spanku-tak dik za info- ze nevysedavat tu-ale hladat pracu.niesme rovnoky ani situacie nemame rovnake-neda sa tu do detailov popisat moja situacia- ale uplne vam zienky dakujem-tym ktore ste na tom cca rovnako a napisete ako ste sa vy kadecoho vzdali a same to zvladli a ze ja nemam nariekat ale ist do prace. Tak ja tu pisem o rady prave od takych ako ste vy...a miesto toho ste mi len nalozili a seba do nebies vyniesli ( nie vsetky)
Moja draha pani henrietka-neplacem do vankusa-ziadam pomoc a rady-nakolko nemam od koho tak tu-ja osobne by som urobila vsetko preto aby som nemusela ist v 8m od dietata...a nemam bicykel ...a vy narozdiel odomna ste mali na pomoc mamku-tak nas neporovnavajte.kym som mala cez 300€ rodicak z ciech bolo ok-pak som sa vzdala vsetkeho aby sme prezili z 200 slovenskych-pak pribudlo trosku vyzivne a bolo lepsie...ale tiez je to len o tom ze ja som sa vzdala skoro vsetkeho.
Za ktorusituaciu-ze na jedno miesto pride 15 zien a mna ako mladu matku hned skrtaju.ci ako slobodnu matku skrtaju.ci za to ze nechcem ist do dvojsmenky -dala by som ti tam dalsiu "vhovorku"...zbytocne pisat
trosku inak by som to riesila keby mam vecsie dieta.a nie take co je teraz prvy mesiac v skolke.to predsa same nenecham ani doma ani chodit.este taka zaujimavost-piatok sme boli ucastnici buracky-ja s malov ako chodci-a auto co nas pustilo v premavke cez prechod schytalo tuk do guly-odnieslo si to len svetlo zadnej soferky-ale toto fakt sama nepustim malu-nemienim sa obhajovat uz a vypisovat detaily a pustat vas do sukromia viac.
@janickacrazy socialne davky mi vyratali 17€ o to fakt nestojim
@maciatkolulu tvrde to nebolo-v podstate pre mna ani prospesne. zatial niesom v situacii ze by som fnukala.akurat to ze ty si napisala ze si rok fnukala.ja este len mesiac -ale nie ze by som fnukala-len uz som chcela od septembra ist robit-uz niesme furt po lekaroch ako pred rokom...a tak polroka uz si obehavam rozne miesta-a neviem to zladit-problem je v tom ze z rodiny mi s malov nik nepomoze a niesom vo svojom a nemam povolenie sem cudzieho pustit co by sa mi o malu staral.odist nemozem lebo 300€ na garzonku by som nemala -resp aj keby som 500€ v cistom zarobila-garzonka + skolka + pani opatrovatelka a uz by sme nejedli-tak na co ist do toho...a nepiste mi ze si mohla skusit-lebo predstavte si-skusila som
Keby ste zienky skor zacali rozmyslat so mnou ....ze teda odist nemozem a cudzieho pustit sem a cudzinca domov pustit-co nam ostava-najst pracu v case skolky-kde budu akceptovat ze mame niekolkych lekarov a ze v skolke dieta byva stale chore a teda im ako pracovnik nebudem chybat....
@margotka33 -nevysli mi maximalne v ustrety-len casovo momentalne-a ze vikend doma-ale po zabehnuti by chceli ouperku aby som si zohnala-ja zarobim 2.1€ na hodku a zaplatim 5€ za strazenie-vodenie-opatrovanie....matematika mi nepustila-ale jasne-dalsia vyhovorka-ako inak-viem ze si tym poukazala ako to u vas fici-len ja to mam kusok inak
@anatalia77 dobre pises.zatial ficim na vypomociach brigadickach bazaroch tvorbe-ale hladam fakt riadnu pracu.ci uz na ciastocny dohodu ci tpp-len sa potrebujem odniekial odpichnut-ale dobre si napisala
potrebujem najskor najst niekoho.......a potom aj tu pracicku lepsie bude najst-ked si budem ista tym ze niekoho mame a ze financne toho cloveka zvladnem utiahnut. 4-8€ na kazdu zacatu hodinu pisali zatial zianky-takze musim fakt obehat tu mamicky po okoli ci zienky v skolke.
@zuzitko74 Dakujem
na nocne na dokladanie by nebol problem aby ma vzali-a aj som chcela....ale starka ma hned odbila ze nebude mi malu ukladat ani k nej v noci vstavat. takze uz sa s malou aj rozpravam ze keby som chodila v noci pracovat kym na bude snivat....ze by sme aj novu lampicku aj novu babiku kupili aby zvladla....vravim si ze dam si 3mesiace-aby som nasla nieco idealne podla predstav-aby moje dieta malo aspon matku-a ak nie pojdem do hocicoho aj ked to bude masaker pre nas obe.tak mesiac uz mame za sebov.... zienky niektore mi naozaj dobre radia aj tu aj do spravy-snad mi nieco z ich rad a ponuk pomoze-co by som stastna bola.
@adiskaalola chces pracu kde "im ako pracovnik nebudes chybat" - taka neexistuje. Raz za cas je moznost zastupit ale ak im nebudes chybat, tak ta vobec nevezmu lebo tym padom im nikoho netreba. Skus Kaufland, na brigady sice preferuju studentov, ale mozno budes mat stastie - ako studenti sme sa sami pisali na smeny ktore nam casovo vyhovovali.
@aduskaalola ja ti držím palce,aby sa ti zadarilo...je mi smutno z niektorých príspevkov,ktoré som si tu prečítala.Moja dcéra o rok začne pracovať-končí jej rodičovský.Už teraz riešime,čo,ako.Býva s nami aj s vnúčikom.Len má tú výhodu,že jej viem pomôcť,keby trebalo ráno vnúčika zobrať,aj ísť pre neho,cez víkendy som doma.Podľa toho ako píšeš,túto pomoc nemáš.Nebudem tu rozpisovať ako som ja zvládla prácu ako samoživiteľ dvoch detí,mala som možno iné možnosti a pomoc svojej mami.A hlavne deti boli zdravé.Mrzí ma,že namiesto podpory a konštruktívnej pomoci-rady,sa to zvrtlo úplne iným smerom-až na pár výnimiek.
Tebe by vyhovovala praca v statnej sprave, kde je pracovna doba od 8:00 do 16:30 maximalne, aj to som vela povedala, asi by som isla tymto smerom, ak mas na to vzdelanie. Viem, ze situacia tazka, ale necakaj, ze zamestnavatelia ti 100%ne vyjdu v ustrety, ani ja by som ako zamestnavatel netolerovala neustale meskanie z prace, pn alebo ocr vkuse. Ty sa musis prisposobit nie oni.
@aduskaalola mama Ti nepostrazi dieta ani cez vikend? Alebo nejaka kamoska...?
@aduskaalola Nočná smena sa začína o 22:00, to už normálne 5,5ročné dieťa dávno spí, tak o akom ukladaní hovoríš? Uložíš ju o 20:00 a ideš do práce. Ty v noci vstávaš k 5,5ročnému dieťaťu? Načo?

@ejmylia moji zamestnávatelia možno ani nevedia meno mojej dcéry, nepýtajú sa, s kým je keď je chorá, alebo kde je cez prázdniny...takže keď mám možnosť a nemám kam dať dcéru, tak si ju beriem k nám do práce, dávam je drobné práce a mojich zamestnávateľov sa nikdy nepýtam, či môže prísť, proste keď chcú, aby som tam stále bola, tak nemajú inú možnosť...