icon

Je v poriadku, ak práca nie je prioritou?

20. jan 2025

Niesom cieľavedomá čo sa práce týka. Stačí mi práca keď si odrobim a pôjdem domov a konickom sa chcem venovať Miňo práce. Som divná ?

Strana
z2
enmery
20. jan 2025

Nie.

deti95060810
20. jan 2025

pohoda...tak to má polovica národa...

domak2
20. jan 2025

Niekto musí aj robiť pre podnikateľov 😅 Ja som tiež taka, nemám sny vlastniť žiadny svoj business. Jedine ze by som mala toľko peňazí ze neviem co s nimi. Som rada keď si spravím prácu a nemusím na ňu myslieť.

oheva
20. jan 2025

Určite nie si. Každý má inú povahu, iné priority, ciele. Nie každý musí prácou žiť nonstop, nie každý má prácu ako koníček (na Slovensku skôr málokto), niekomu vyhovuje presne to, že má oddelený súkromný život od pracovného. Odrobiť si a ísť si po svojom. Dôležité je, aby si však naozaj mala koníčky či niečo, čo ťa mimo práce naozaj baví, aby si z nej nechodila len domov sadnúť pred TV 🙂

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
oheva
21. jan 2025

@thunderdome pre každého je relax niečo iné. To bol len príklad k tomu, aby si niečo "zábavné", niečo, čo ju bude napĺňať našla mimo prácu, ktorú si len odrobí.

mojemenonikto
21. jan 2025

Vôbec z toho nemusíš mať zlý pocit. Ak ti práca vyhovuje a nevadí ti, že sa tam nepotrebuješ nikde posúvať, tak sa pokojne sústreď na koníčky mimo práce. Jedna moja príbuzná to robí tak isto, dokonca si vydupala v práci, že jej zamestnávateľ rešpektuje tieto mimopracovné aktivity a vychádza jej ústrety. V práci je totiž dosť tažko nahraditeľná 😁 A je mimoriadne spokojná. Takže vôbec nie si divná 😉

buberova
21. jan 2025

Je to úplne v poriadku 🙂

simsalabim
21. jan 2025

Vobec nie si divna. Aj ja mam v zivote uplne ine priority.

sissy27
21. jan 2025

Podla mna je divne, ak je pre niekoho zivotnou prioritou praca 🤷‍♀️ hoci ma moja praca bavi a mam ju rada, tak je to len nastroj na financovanie bezneho zivota a toho, co ma naozaj tesi a bavi. Ale urcite nie je mojim cielom spominat v starobe na pracovne uspechy…

zmrzlinka2021
21. jan 2025

Ak si takto spokojná a šťastná, je to v poriadku.

zmrzlinka2021
21. jan 2025

@sissy27 niekedy je prácou to, čo je tvojím poslaním. Napr zachranovanie životov, novinárska činnosť atď.

sissy27
21. jan 2025

@zmrzlinka2021 ani to by nemalo byt viac ako ty sama ci tvoji najblizsi… na konci dna je to vzdy len praca, nech je akokolvek zasluzna.

evcagabi
21. jan 2025

Pre mna bola praca priorita ked som bola slobodna, bezdetna a mala kopu casu 😅 vtedy som si kludne odkrutila kopu nadcasov a robila aj 6dni v tyzdni. Ale pre mna ta praca bola aj konicek

muchotrafka298
21. jan 2025

Pre mna nie je praca hobby, je to obziva. A uz si velmi dobre strazim to, ze aby som mala cas aj na seba. Ze nie ze budem 15 hodin denne v praci, nikto to neoceni ani v mojom pripade nezaplati. Ked som bola mlada, tak som bola presne taka, ze furt v robote, lebo ved co ine by som robila. A vidim to na mojich mladsich kolegoch, ze oni nemaju vlastne ziadny zivot mimo prace, lebo vsade chodia s kolegami, aj cez vikendy, po veceroch. Oni kamaratov nemaju, rodiny este nie, proste oni sa upinaju na tych ludi v praci. co nie je niekedy uplne dobre.
A suhlasim s nazorom v tejto diskusii, ze praca by nemala byt viac ako ty sama a tvoja rodina. Lebo je to praca, nic viac.

peterp85
21. jan 2025

Ja myslím, že je to úplne v poriadku.

daniela823
21. jan 2025

Tiež to tak mám.

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
ibaja29
21. jan 2025

Nie si divna..mam to podobne. Nechcem zit len pracou ako vela ludi a mat stres atd. Kazdy ma ine priority ale pre mna to praca nie je. Su ine ovela dolezitejsie veci v zivote. A co vobec nechapem, ked niekto stradne v praci vsetko preziva ako by siel koniec sveta a pritom ani nezarobi extra. Mala som takych kolegov a nechapala som to nikdy 🤔

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
Autor odpoveď zmazal
enmery
21. jan 2025

@thunderdome Fasa tatík. Takto nakladať dieťaťu dokáže len chudák. Dúfam, že sám má 10 titulov, vilu v Monaku, chatu vo Švajčiarsku. Podľa mňa nie si neschopný, len udupaný a nejdeš po svojom "talente". Prikladám obrázok, ktorý som už na koňa dávala a presne vystihuje spoločnosť, zlých rodičov, kamarátov.

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
mateson2004
21. jan 2025

Do práce chodím, pretože potrebujem peniaze. Ak by som.ich nepotrebovala, tak by som tam nechodila. Toť vsjo

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
purple_wolf
23. jan 2025

praca nema byt nikoho prioritou... praca je nevyhnutnost na balanciu spolocnosti

lea513
24. jan 2025

@ibaja29 Tiez som mala takych kolegov a problemy rozoberali aj pocas obeda. Tak som si potom sadla mimo nich ked sa dalo alebo nesla s nimi.

clementisa
24. jan 2025

Odrobiť smenu a utekať rýchlo preč nadčasy nám nikto nechce platiť ,nie nie si divná

procrastique
24. jan 2025

Jasné, nemusí mať každý nadšenie pre prácu. Veľa ľudí chodí do práce len po penízky a svoje nadšenie, chuť a odhodlanie využíva napríklad vo voľnom čase prípadne na svoje hobby. Nemusí to byť vôbec spojené s prácou.

Ja tiež do práce chodím pre prachy, keby mi ich niekto poslal na účet len tak, viem sa zariadiť aj bez práce. Vedela by som si zmysluplne a obohacujúco vyplniť celé dni :D

masinka
24. jan 2025

Je to uplne v pohode, staci ked je praca tvojou prioritou pocas pracovnej doby.
A inac sa riadim heslom "Pokial nerobim to co ma bavi, bavi ma to, co robim."

Strana
z2