Je zamestnávateľ povinný uvoľniť na skúšky na vodičák?
Ahojte chcem sa opýtať zamestnávateľ je povinný vás uvoľniť kvôli skúškam na vodicak ?
je to v zaujme zamestnavatela a plati Ti to (lebo je to povinne?) , vtedy ano,
inak zoberies dovolenku a ides na skusky
@9555058645 mňa uvoľnil na pol dňa, ale bolo to cca 10 rokov do zadu
Nie,ides tam cez vlastnu dovolenku.
Pripajam sa k vyjadreniu @alica110. Pokial je to suvisi s vykonom prace a hradi to zamestnavatel, vtedy je to ako riadne odpracovany den. Pokial je to vo vlastnom zaujme, tak dovolenka, nahradne volno. Moja otazka je skor, preco si myslis, ze by ta mal zamestnavatel uvolnit?
Ak ho potrebujes k praci (mate sluzobne auto a mala by si ho pouzivat a vodicak dorobit ti nariadil zamestnavatel) tak sa o tom da diskutovat, ale normalne si vezmi dovolenku, preco by zamestnavatel mal "platit" tvoje volno casove aktivity?
ale asi jej nechce dat dovolenku na ten den vobec, tak to je podla mna zakernost zo strany zamestnavatela
tiež si myslím že jej nechce dať dovolenku - ale bohužiaľ, nie je povinný ... ale to neviem či by som tam ostala robiť ...
Bohužiaľ nechce mi dat ani dovolenku ani nič v práci nás je malo nemá kto robiť
Tak bohuzial budes musiet termin skusky prelozit. Porazalo by ma, ale to asi aj zamestnavatela, v lete je to velky problem, dovolenku chce kazdy.
Tak bohuzial budes musiet termin skusky prelozit. Porazalo by ma, ale to asi aj zamestnavatela, v lete je to velky problem, dovolenku chce kazdy.
@anjelicek26 to bude tiež problém keďže robím len ranne a u nás nechcú uvoľniť ani k lekarovi
@anjelicek26 to bude tiež problém keďže robím len ranne a u nás nechcú uvoľniť ani k lekarovi
@9555058645 ani k lekárovi? To tam akože zamestnanci bežne pracujú so zlomenými končatinami,so zápalom slepého čreva,s bolesťami zubov...atď---???
@9555058645 k lekarovi ta nema co chciet uvolnit. To je povinny zo zakona, takze to mu len oznamujes. Ziadne ze nechce. Druha vec je ta, ze je to len na cas nevyhnutne potrebny.
@9555058645 k lekarovi sanepytas. Navodicak ta zial nemusi uvolnit
@anjelicek26 o koľko sa dá termín predĺžiť prosím vás?
@9555058645 čo tak sa opýtať v tvojej autoškole?
@9555058645 máš nejakú starú dovolenku z minulého roka? Ak áno (od 1.7.) môžeš ju nahlásiť 14 dni dopredu a zamestnávateľ je povinny ju akceptovať.
@9555058645 tak na lekára si nemusíš pytat dovolenie. Na to máš nárok zo zákona. Odporúč zamestnávateľovi doštudovať si zákonník prace. 7dni na seba+ 7sprevádzanie rodinného príslušníka/rok

Nie je to jeho povinnost, vodicak je tvoja osobna zalezitost. Ak ti vodicak neplati zamestnavatel, tak nie.