Je zápočtový list platný bez pečiatky zamestnávateľa?

wiera
18. aug 2010

Ahojte,chcela by som sa opýtať či je platný zápočtový list ked je na nom len podpis zamestnávatela bez pečiatky.Dakujem Viera

claudica
21. aug 2010

Žiaden zákon neprikazuje podnikateľovi vlastniť pečiatku. Je pravda, že väčšina má a zvykli sme si na to. Ak je tam podpis a údaje zamestnávateľa, myslím si, že je to dobre. Ak skutočne nemá razítko, tak mohla účtovníčka túto skutočnosť napísať tam, kde je miesto na pečiatku. Ja to tak zvyknem, niektorí fakt nemajú pečiatku. Jednoducho tam, kde je miesto na peč. a podpis, dám to podpísať a pod to uvediem, že nevlastníme pečiatku. Ak máš na účtovníčku kontakt, skús jej to dať takto doplniť. Ale zápočtový list platný je.

elise
21. aug 2010

bez pečiatky je zápočtový list neplatný

veco
2. okt 2012

Zakon nehovori o tom, ze by subjekt musel mat nejake peciatky . Cele je to iba v praktickej rovine, ked pride kurier, casto sa sklonuje pečiatka, alebo na uradoch. Niekedy je lahsie napisat do vyhladavaca výroba pečiatok, alebo napr. pečiatky Bratislava (zalezi na bydlisku) a dat si pečiatky vyrobit a vyhnete sa zbytocnym vysvetlovaniam a je problem vyrieseny.