icon

Je zložité otvoriť si vlastný obchodík s oblečením?

wanesaz
27. feb 2018
Strana
z2
jankalukasova
27. feb 2018

Asi velmi zalezi kde a hlavne co v nom chces predavat, ake znacky, byvame pri Senci a tam je kopa malych obchodikov, len vsetko je to lacny cinsky tovar ako z trhoviska.. len je v peknenom obchode, pekne na vesiacikoch a polickach, tak je o noeco drahsi ako na tom trhu. Vascinou su tie obchody prazdne. Vzdy niektory zatvoria, potom zas otvoria novy.. na par mesiacov a tak dokola. Otvorit ho nemusi byt taky problem ale udrzat v chode ano.

simca06022011
27. feb 2018

Otvoriť nie je problém, zohnať a udržať klientelu je problém.

wanesaz
autor
27. feb 2018

@simca06022011 dakujem, no dufam, ze ked to bude nieco,, ine'' tak nám to pôjde. Skor sa bojím papierovaciek, preto sa pytam.

wanesaz
autor
27. feb 2018

@jankalukasova dakujem, chceme v Piešťanoch otvoriť, niečo take,, iné ''. Aj tu je veľa obchodíkov, ale takýto ešte veru nie, tak uvidíme. Ďakujem

eliska13
27. feb 2018

@wanesaz nie, ak vieš čo a pre koho chces predávať, či máš dodávateľa.Musis rátať s prvotnymi investíciami na regále, pokladnicu, tovar, reklamu zvonku na obchod, a hlavne na nájomné, tovar, ak sa Ti prvé mesiace nebude dariť ako potrebuješ.Druha vec je či si budeš predávať sama či budeš platiť brigádnickú, pracovníčku.....dnes má obrovskú silu FB Instagram a veľa ľudí najprv predáva cez eshop až potom otvára predajňu.pozeram,že si z Piešťan, ak to platí máte tam veľa turistov a veľa pekných solídnych na úrovni butikov, obchodíkov, takže látku by si musela nastaviť vysoko.Ja sledujem JFCollection mám od nich topánky a, keď som v Piešťanoch vždy tam zájdem.Ak obchod, tak na úrovni, pekný niečo čo neponúka kazdy

eliska13
27. feb 2018

@wanesaz pre dospelých či deti?papierovačky, ak nebudete prerábať nejaký priestor nie sú ťažké.Piestany sú dobré mesto na obchod

lavieenrose
27. feb 2018

a hlavne si vyber nejaky priestor kde chodi vela ludi...lebo take zasite obchody maju kratku zivotnost napr. v nasom meste jedna baba,otvorila celkom pekny obchod ale nikto jej tam nechodi bola som tam raz a teda aj ona ma k tomu blby pristup ..ale keby dala otrochu viac za najomne v inej lokalite hned vedla v kupelnom meste,kde chodi strasne vela turistov mala by sancu sa tym celkom slusne uzivit...

wanesaz
autor
27. feb 2018

@eliska13 bude to aj pre deti, aj pre dospelych. V piestanoch z takehoto sudku, myslim ze ani nenajdeme, kazdopadne dakujem za kazdu radu 🙂 dufam, ze prides pozrieť aj k nam, ked budes v piestanoch 🙂

wanesaz
autor
27. feb 2018

@lavieenrose dakujem, miesto je veru velmi dôležité, ak začíname a nevedia o nas este.

eliska13
27. feb 2018

@wanesaz rada🙂

simca06022011
27. feb 2018

@wanesaz papierovacky ziadne ine ako u inych podnikatelov nie su, priestory si asi prenajmes, vybavis zivnostensky, danovy urad, hygienu, priprav si reklamacne, obchdone podmienky, otvaracie hodiny, registracku... ak budes potrebovat internet, s kamennym obchdoom sa velmi dobre spaja aj eshop. Nie vopred ale zaroven. Rizika, ktore treba brat do uvahy a su nieze velke, ale dost neprijemne a otravne su reklamacie, vracanie tovaru atd... to si treba premysliet a mysliet na to pri cenotvorbe. Ja napr. som na FB nasla obchod z Komarna :DD a nakupujem cez nich uz pravidelne, vyfoti nejaku znamu v odskusanych veciach hocikedy na FB, okrem toho katalogove fotografie vesia na FB (a to ani nema od zaciatku FB ako firma, iba svoj sukromny, neskor robili eshop ak sa nemylim)

loldi2
27. feb 2018

Len treba si uvedomiť, že nevyhovieš každému zákazníkovi. Je super nápad otvoriť si niečo "iné", len otázka nie či to "iné" ľudia chcú, či pociťujú deficit toho momentálne 🙂

simca06022011
27. feb 2018

@lavieenrose ono to je diskutabilne, ja som mala obchdo zasity a ludia chodili... len treba mat pristup k tomu, ten "iny"... a take vysoke najomne je dost polozka, nakolko napr. u nas ten zasity obchod ma vysiel na 600EUR mesacne (cca 30m2)... to sa musi tocit to oblecenie, treba mat dostatok financii aj na skladove zasoby... teraz mam velky eshop s 1000m2 skladom a zacinala som z pivnice :D

katrinka8
27. feb 2018

Treba aj brať ohľad na otváracie hodiny - aby si mala vyššiu šancu napr. od ľudí, ktorí chodia z práce a môžu sa zastaviť cestou 😉

moonlight1210
27. feb 2018

z byrokratického sudka:
zamestnanci - prihlásenie na SP, ZP a DU. stravne listky.
e-shop (ale aj bez neho): ochrana osobných udajov (pozor na zmenu k 1.5.2018).
akekolvek financne transakcie medzi tebou ako majitelom a tvojou firmou, resp. medzi tebou ako majitelom a inou firmou, ktoru ma niekto z tvojej rodiny, ... = personalne, ekonomicke zavisle vztahy - transferove ocenovanie.
zriadit si elektronicku schranku (operuje s nou konatel, nie majitel. alebo konatelom poverena osoba, treba poslat overene splnomocnenie.).

lavieenrose
27. feb 2018

@simca06022011 no len ja vidim ze jej tam nik nechodi..chodim casto okolo a casto je tam iba ona alebo jeden clovek ale to naozaj malo kedy mozno dva krat..a na namesti pri kaviarnach ktore su casto plne by sa jej darilo viac si myslim...tu malokto z mesta zajde je to pri takych pofidernych podnikoch ako herne pajzle zalozne.

wanesaz
autor
27. feb 2018

@simca06022011 dakujem, toto som potrebovala 🙂

wanesaz
autor
27. feb 2018

@katrinka8 dakujem, ano to je dôležité.

wanesaz
autor
27. feb 2018

@moonlight1210 dakujem za infosku, musim si to vsetko poriadne prestudovat. Tusim je to zlozitejsie, ako som si myslela

wanesaz
autor
27. feb 2018

@simca06022011 waw tak to sa teda super rozrastlo, my chceme tiez najprv zacat na internete a potom si otvorit obchodik, ked uz budeme mat ako taku klienteu. Sand sa nam splni nas sen 🙂

moonlight1210
27. feb 2018

@wanesaz
este ti zamestnanci:
najprv musis prihlasit seba ako zamestnavatela (pred prihlasenim prvého zamestnanca), potom zamestnancov. tusim sa to da aj v jeden den naraz.
co je vsak jedno, lebo so SP treba jednat elektronicky, so ZP treba jednat elektronicky od 3 zamestnancov (ak to nezmenili), s DU treba ako firma jednat elektronicky pri vsetkom.
vsetky tie vybavovania zmluv o elektronickom podavani niekedy trvaju (aj ked SP vystavi zmluvu aj na pockanie, na ZP vie trvat nez ti vydaju grid kartu k uctu, DU to vie chvilu trvat tiez a musis si instalovat elektronicke podpisy, co pri haprovani pocitaca moze byt zdrzanie).

rozhodne to ale musis mat vybavene byt den pred nástupom zamestnanca (dohodara, brigádnika) do zamestnania, aby si ho stihla prihlasit najhlavnejsie zo vsetkeho na SP (teraz to trochu zmiernili, ze aj v den nastupu), inak riskujes pracu na cierno a pokutu (ale to az pri kontrole z inspektoratu prace).

to su take veci, s ktorými treba ratat, aby potom clovek nemal pohon, nervy a strach zo zbytocnych pokut. 🙂 (neznalost zakona neospravedlnuje.)

zuzans258
27. feb 2018

@wanesaz ahoj, tiež som mala obdobie kedy som to chela vyskúšať, avšak potom si položíš tie základné otázke:
- v čom bude môj obchod lepší ako ostatné?
-prečo by ma mali zákazníci uprednostniť?
-konkurencia v okolí
-na akú skupinu ľudí sa chcem zamerať (detské oblečenie, oblečenie pre plnoštíhle ženy, obchod s dámskym odevom, predajňa šiat,.....kopec iného)
- treba si spraviť podnikateľský plán a prípadne zistiť či to ma perspektívu 🙂
V mojom prípade to perspektívu nemalo, takže držím palce 🙂

alaguema
27. feb 2018

@wanesaz neviem, čo až také "iné" sa chystáš ponúknuť, ale dnes je podľa mňa kamenný obchod v ťažkej nevýhode oproti ponuke na internete, kde je ozaj od luxusných cez čínske, sekáč až po originálny hand made úplne všetko. Ja osobne do tzv. "butikov" chodím minimálne. Nebaví ma to a je to pre mňa strata času, lebo obvykle naozaj nič prevratné v nich nie je. Čo vnímam, že sú obvykle prázdne. Minimálne si vyčísli mesačné náklady a skús odhadnúť prípadný obrat. Ale ja by som do toho nešla.

dorottka
27. feb 2018

@alaguema suhlasim, jedine, ze by priestor bol vo vlastnom dome a nesiel tak do extra nakladov - to som si vsimla, ze este celkom fici, in house butiky/obchody na niektorych dedinach 🙂

alaguema
27. feb 2018

@simca06022011 mňa by zaujímalo, čo je to to "iné". Lebo okrem väčších miest, vídam v provinčných lokalitách na SK len samé banálne handry. Čo okresné mesto, to katastrofa. Druhotriedny taliansky tovar, ktorý síce hýri farbami a je "in", ale je to otrasná kvalita.

alaguema
27. feb 2018

@dorottka no, ja sa čudujem každému, kto ešte ide do podnikania s obchodíkmi s handričkami. Myslím, že nasýtenejší trh aktuálne asi nie je.

wanesaz
autor
27. feb 2018

Dakujem dievčatá za zapojenie sa do diskusie 🙂 odmalička mam rada odlisne veci, take, ake v obchode sama nenajdem a preto si ich upravujem. Čoskoro sem začnem pridávať moje vyrobky, mojim heslo je dajme smrnc starym veciam. Je toho vela, nielen oblečenie. Tak snad sa mi to vsetko splni. Musim uznat, ze na internetw by to bolo vsetko jednoduchsie, ja chcem oslovit aj starsiu vekovu skupinu, ktora moc na internet nechodi. A plan mojho obchodiku je doslova carovny, tak pevne verim, ze tam bude radosť prísť a bude tazke odolat niecomu z mojej tvorby..Budem sa snazit zohnat priestory nie moc financne narocne, ale zase nie niekde v slepej ulicke. Dakujem za kazdu jednu radu 🙂

lavieenrose
28. feb 2018

@wanesaz skus sa aj prezentovat na inych strankach ako je modry konik a facebook faj vediet do sveta ze NOSENE ma konkurenciu ;)

lavieenrose
28. feb 2018

*daj

simca06022011
28. feb 2018

@wanesaz hlavne sa rozhodni ci pojdes ako szco alebo s.r.o. aleo ina spolocnost, kopec z tych povinnosti neplati pre kazdeho. A nie je to komplikovane, ale to ta odnaviguje uz uctovnik. Ak chcete eshop, tak tu ochranu OU budes musiet vypracovat (hladaj google GDPR), nie je to strasiak, len to malo kto vie urobit, ja osobne som k otmu ziadne konkrente pokyny nikde nenasla, musela som oslovit firmu... nech sa s tym trapia. Hlavne nemaj velke oci, ale nedaj sa ani odradit recami, ze radsej treba sedeit doma :D s podnikanim je to tak, ze treba ratat ze bude obdobie a niekedy dlhe... kym si vobec zacnes zarabat. Teraz su ludia co maju napad, zacnu pracovat, pol roka nezarabaju a zavru to, pripadne odkukaju nieco, podlezu ceny okolitych firiem a o rok skrachuju, uskodia vsetkym okolo a aj tak z toho nic nemaju...Trhu trva, kym sa rozhybe... nezareaguje ako v shopping centrach (kde je sice plny obchod ludi ale polovica iba obzera), kde sa nahrnie halda ludi a vsetci hned vedia, teraz ludia nakupuju oblecenei v SC, ked sa nudia... alebo idu cielene niekam ak nieco na oblecenie potrebuju.
@alaguema iny pristup som nemyslela druhom tovaru (provincne mesta a tie mini otrasne obchody maju handy, ale to kvoli tomu, ze ti ludia tie handry kupuju, ja by som do niektorych ani podlahu neutrela :( a nie len provincne.. nech sa na mna nik nehneva, ale polovica obchodov znamych znaciek nasich shopping centier predava take handry co sa po 5 opraniach rozpadnu za ceny "kvalitneho" oblecenia, v klude si za set capica, sal, ruakvice v karbici zapytaju 80EUR a vyzerat to presne rovnako ako aliexpress za 10eur, len s napisom znacky 🙂. Sitie halabala nakrivo, latky kadejake, ake prave niekde v cine vyhodili na smetisko.... atd. Ja som myslela na INY PRISTUP, tj. dat obchodu dusu, meno, venovat sa reklame, venovat sa zakaznikom, propagovat, netlacit na to, ze tricko budem predavat za 5EUR, obchod naplnim na azijskom trhu v Budapesti a dam mu "exoticke meno" - ale vyberiem si kvalitne veci za rozumne ceny, ine trendy oblecenie ale aj basic typy oblecenia, nakolko dost velka klientela nema rada ine veci (ja napr, neznasam kadejake kikiriki vzory, napisy a co ja viem co, som proste klasicky sa obliekajuci clovek, do kancelarie, do mesta... a doma pohodlne 🙂 ale pozeram na material...). Hlavne sortiment musim byt schopna aj do buducna naskladnovat, lebo kamoska prave na tom obchod s obleckom zavrela, proste nemala spoalhliveho dodavatela. Handry z Madarska jej chodili viac ludia skusat a vracat ako nakupovat... a tak. Ale napr. roky tu mame obchdo so spodnym pradlom, predavacky su tam extra mega ochotne, vyznaju sa, mile, pokecaju, vyhrabu pradlo aj z pekla ak treba... a clovek tam nakupi, a malokedy iba 1ks... proste maju prehlad, pristup a nevadi, ze za to zaplatim kolko krat aj o 10-20EUR viac na kus ako cez eshop... proste musim si nieco vyskusat, overit, pozriet nazivo... funguju uz roky, napriek polohe kadejakej (na nasom mrtvom namesti), napriek dobe eshopov a vyssej cene... na rozdiel od tohto obchodu vojdem do H&M a C&A a okrem klabosenia predavaciek medzi sebou, sa ani nepozrdavia, nevedia co predavaju, neporadia,... nic nekupime, lebo v tych prepchatych regaloch sa normalny clovek nebude hrabat.. ved ani nevidno co predavaju :D ja osobne kupujem tam veci iba dcere, maju to na par stojanoch, vybereim a idem... predajna ma milion m2 a ludia sa tam prechadzaju ako stratene ovce, velka cast odchadza znechutena. Cize tento iny pristup som mala na mysli pri obchode s oblecenim 🙂 Mne sa paci,napr. u nas este jeden obchod, zena mi vie poradit, co mi pristanie, co nie, vbehne do skaldu donesie saty "ako pre mna", nakolko nie som prave standardnej postavy, nemozem si na seba dat hocico... vie mi objednat, poradi doplnky, kombinovanie... tiez ma obchod v meste, roky... drahy a kopec klientiek... saty vie dat upravit ak treba. Ludia sa podla mna vracaju ku kvalite pred kvantitou (aspon ta cast, ktora na to ma :( ). Ci uz v potravinach, ale aj v obleceni.

Strana
z2