Kam ísť za najlepším zárobkom?
Ahojte. Tento rok koncim VS a chcela by som vycestovat niekam von a zarobit si. V podstate je jedno kam, ide mi hlavne o peniaze. Ovladam len anglictinu na komunivatovnej urovni, ale ziadna slava to nie je. Rozmyslala som nad aljaskou, ale ta vyzaduje velku pociatocnu investiciu. Nemate niekto skusenosti?
@nestastna21 ja som pred rokmi, ked este bolo treba viza, studovala pravo vo Svajciarsku. Uz mas zabehnute zo Slovenska studium, to by Ti pomohlo, lebo si zvyknuta na kvanta knih. Da sa tak, ze cez den chodis do skoly, po veceroch robis a este popri tom som babysittovala v advokatskej rodine. Domaci aj jeho otec (cize dedo deticiek) mi pomohli ked bolo treba aj so skolskymi vecami a aj rodina bola fajn. Nemcinu samozrejme musis robit na tamosej vyske prijimacie skusky, ktore su narocne ako ked chces studovat pravo. Ale da sa to. A musis po prijimackach podkladat aj to, ze si bola aspon prijata na VS na Slovensku. Skola bola velmi fajn, aj ludia celkovo ked sa od zaciatku zaradis medzi normalnych Svajciarov a vedia ze si slusny inteligentny clovek boli uplne normalni. Potom si uz vies omnoho lahsie ziskat kvalifikovanu pracu a normalny zivot. Vsetko sa da, len treba naozaj chciet a cinit sa. Snazit sa aj v praci ktora Ti plati skolu, nech je uz akakolvek. Tam ma "zivot" naucil vazit si vsetko, aj uplne malickosti a kazdeho dobreho cloveka, uplne nezaleziac odkial je a co robi. A preziju len ti najsilnejsi... Good luck!
@evittam tak vies, mozno aj jej iba uslo, "ze doniest peniaze domou".
mne vadia vsetky chyby co tu na fore vidim, ale neupozornujem.
niekedy je evidentne, ze dotycny/a tej gramatiky moc nepobral/a, ale niekedy proste ujde.
a niekomu neujde nikdy, dovolim si tvrdit.
mne sa ospravedlnovat nemusis, mne to len prislo, ze uz si bola proste v stave sprdnut ju za vsetko, len preto, ze.... ani neviem, ze je este nezrela a nechape, co jej chceme vsetky v dobrom vysvetlit...ved to mas ako s detmi, proste niektore skusenosti su neprenosne. musi si to zazit sama.
Baby nenavážajte sa do nej. Veď chce pracovať. Sama zistí že so zárobkom to nebude také ružové ale stále lepšie ako tu. Nejde jej o tisíce len čo to zarobiť. Ja ti prajem veľa šťastia a keď si pracovitá určite si niečo nájdeš. Napr. čašníčka v reštike je dobrá robota plus tipy!!!
Dakujem vsetkym za rady. Uvidim ako sa to vsetko vyvinie. Nakoniec sa mi javi ako najlepsia volba kanada nakolko tam mam niekolko priatelov a mohli by mi pomoct v zaciatkoch. Eu z vasich reakcii pre mna nema zmysel.
Len ma zarazila vasa reakcia na to ze neviem jazyk. Osobne si neviem predstavit kedy by som to stihala. Na skole sme ho nemali. Robim od prveho rocnika v dvoch pracach aby som mala z coho zit. Plus som absolvovala staze ktore su neplatene. Plus skola! Cez skolsky rok vstavam o 6 rano a chodim spat o 11 tej uplne vycerpana. Osobne si neviem predstavit kedy by som stihala pozerat nieco v anglickom jazyku. Mozno ak by som sa naucila nespat 😀 zeby cez prazdniny? Jasne dalo by sa, ale ak by som nemala aspon mesiac pokoj pravdepodobne by som sa zblaznila. Nemam rodicov, ktory mi kazdy mesiac poslu peniaze aby som sa mohla venovat len vzdelaniu. Z niecoho musim aj zit. A jazyk teraz nebol priorita.
@nestastna21 dufam, ze po anglicky vies aspon teda na urovni strednej skoly. Ak ano otvor si nejake kanadske denniky a citaj. Alebo si pozri, kde az klesol CDN oproti USD, pozri ceny ropy a este ti posepkam, ze z ropy tu zijeme.... Toto je najhorsi mozny cas stahovat sa do krajiny, kde je kriza a prepusta sa o 106...
Ahojte, nemá niekto skúsenosti s agentúrou super job?
@nestastna21 nečitala som všetly prispevky sle ja by som volila pracu na lodi. ak ta tu nič nedrži tak pokojne na nejakej velkej vyletnej lodi ktora brazdi oceány. kedze tam máš stravu aj ubytovanie zabezpečene vlastne šanca utratiť peniaze je len pri stati niekde na pevnine...kamaratka si takto velmi rychlo nasetrila na pekny dvojizbak v BA
Skus Australiu, rok pracovat a cestovat. Alebo zlepsit anglinu, robit letusku v Emirates, Etihad..
@nestastna21 ale nevsimaj si reakcie typu, ze uz mas davno vediet jazyk a podobne.....zober si zo vsetkych prispevkov len to,co potrebujes....na ostatne sa vykasli....verim, ze kanada vyjde, kedze tam mas znamych, to by bolo pre zaciatok viac ako super!!! 🙂
chod tam kam chces 🙂 jazyk sa naucis velmi rychlo ale hlavne nemaj strach, odvaznym stastie praje

svajciarsko..ale nie je lahke sa tam dostat a povacsine musis vediet aspon zaklady nemciny